CEHENNEMDE KADIN

3.425 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

İbni Abbas radıyallahü anh anlatıyor:

Peygamber aleyhisselâm zamanında güneş tutulmuştu. Allah'ın Resulü namaz kılıp uzun uzun kıyamda kaldı.

Bundan sonra Peygamberimiz şöyle buyurdu:

— Muhakkak güneş ile ay Allah'ın âyetlerinden birer âyettir. Hiç bir kimsenin ölümü ve yaşaması için tutulmazlar; şu halde tutulduklarını görünce Allah'ı zikrediniz.

İnsanlar dediler ki:

— Ey Allah'ın Resulü, durduğun yerde bir şey almaya uzanmış olduğunu, sonra da irkilip geri çekildiğini gördük. Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:

— Katî olarak Cenneti gördüm de, bir salkım üzüm yakaladım. Koparmaya muvaffak olsaydım, dünya durduğu sürece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gösterildi. Şu anda gördüğüm manzaradan daha kötü hiç bir manzara görmedim. Cehennemdekilerin çoğunu da kadınlardan gördüm, buyurdu.

— Ey Allah'ın Resulü, ne sebeble onların çoğu kadınlardandır? diye sordular da, Peygamber aleyhisselâm:

— Küfürleri sebebiyle, cevabında bulundu.

— Allah'a mı küfrediyorlar? diye yine sordular. Peygamber aleyhisselâm:

— Kocalarına ve kendilerine yapılan nimete küfrediyorlar; onlardan birine dünyayı versen, yahud ömrü boyunca iyilikte bulunsan, yine senden hoşlarına gitmeyen bir şey görünce, senden hiç bir zaman hayır görmedim, derler, buyurdu...B)B)B)
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

RE: CEHENNEMDE KADIN

ALLAH .C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM...SELAMETLE..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
minanur

minanur

Üye · 23 mesaj

ne denırkı rabbım sonumuzu hayır etsın a.e
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Çok güzel Allah razı olsun...B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
M DENIZ

M DENIZ

Mübarek Üye · 1.228 mesaj

S.A EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZELMİŞ. ALLAH RAZI OLSUN.
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

A.S ECMAİNB)B)B)
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN..NE GÜZEL YAZMIŞSIN...
ŞİKAYET ETMEK KONUNDA ÜSTÜMÜZE YOKTUR ZATEN..B)
islamtutkunuyum_

islamtutkunuyum_

Yeni Üye · 9 mesaj

bizler mü'mine olarak bizlere çok iş düşüyor dostlarım..hayatt çok zor bunu yaşamadanda görmek çok basit..baya zaman oldu bunu duyalı bir bayan namazını kılıyor ama içkili olan biryerde çalışıyor doğal olarakda kullanıyormuş.çocuğunun eğitimi içinde başka çaresi olmadığını söylüyordu duyduklarıma şaşırdım aslında ..siz olsanız ne yapardını bu durumdaki bir bayanın kıldığı namaz nasıldır_?bu konuda cevaplarınızı almak istiyorum ne yorum yaparsınız bana....
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

rabbim o gül kokulu cennetine ve paygamber efendimize bizi komşu eylesin inş.amin rabbim bizi kötülüklerden alıkoysun
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

S.A KARDEŞİM KİM OLURSA OLSUN NASIL İBADET ETTİĞİNİ YARGILAMAK BİZE DÜŞMEZ ve ayrıca o kadınında namazının kabul olup olmadığını bizler tartışamayız RABBİM BİLİR SADECE,şöle bir söz vardır bilmiyorum duydunuz mu ama muhakkaki duymuşsunuzdur;"imanın ve paranın kimde olcağı belli olmaz,yeterli sanırım,sana bi tavsiyem var yanlış anlamazsan o kimsenin ibadetini burada veya başka biryerde yorum yapmak doğru değil,a.e.o selametle kal,bu arada sölemedn geçemicem eğer bir konu hakkında yorum yapmak veya cevap yazılmasını istiyorsan yeni forum açabilirsin hakkını helal et islam tutkunu,,,,B)B)B)B)
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

ECMAİN İNŞALAHHHHB)
mmhn

mmhn

Kıdemli Üye · 165 mesaj

allah razı olsun kardeşim rabbm bizi affetsin
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK...
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

mmhn yazdı:
allah razı olsun kardeşim rabbm bizi affetsin

amin kardeşiim ,cümlemizden
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK..GÜZEL VE İBRET ALINMASI GEREKEN BİR MESELE GERÇEKTEN..RABBİM BİZLERİ CEHENNEM AZABINDAN KORUSUN İNŞAALLAH..CEHENNEMİN NE KADAR ÜRPERTİCİ OLDUĞUNU EFENDİMİZİN(S.A.V.) SÖZLERİNDEN DE ANLAYABİLİRİZ..RABBİM YAR VE YARDIMICIMIZ OLSUN..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

RECEB BOZKUS yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK..GÜZEL VE İBRET ALINMASI GEREKEN BİR MESELE GERÇEKTEN..RABBİM BİZLERİ CEHENNEM AZABINDAN KORUSUN İNŞAALLAH..CEHENNEMİN NE KADAR ÜRPERTİCİ OLDUĞUNU EFENDİMİZİN(S.A.V.) SÖZLERİNDEN DE ANLAYABİLİRİZ..RABBİM YAR VE YARDIMICIMIZ OLSUN..

AMİN AMİN İNŞALLAH:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
acmesut6

acmesut6

Üye · 31 mesaj

allah bizi cennnetlik kullarindan eylesin insallah
meral7770

meral7770

Yeni Üye · 1 mesaj

gerçekten kadınlar hep böyle biliniyor çünkü çok konuşuyoruz ah bi çenemizi tutabilsek Rabbim ağzımızı hayırlı sözlerde açtırsın, kötü söz söyletmesin. Allah razı olsun kardeşim Allah'a emanet olun...
ay_bu_ke

ay_bu_ke

Aktif Üye · 85 mesaj

bilgi i.çin saol
ay_bu_ke

ay_bu_ke

Aktif Üye · 85 mesaj

saolasın..!
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.