TAŞKAFA - BOŞKAFA - HOŞKAFA

600 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Behlül Dânâ Hazretleri, bir mezarlıkta bulduğu üç kurukafayı zembiline koymuş ve para getirip 'Satıyorum'diye bağırmaya başlamış.
'Satıyorum, alan var mı?'

Meraklılar başına toplanıp fiyatını sormuşlar:

' Birincisi parasız, ikincisi ise sudan ucuzdur, demiş. Ama üçüncüsünü hiç sormayın... O, ağırlığınca paradır.

Sebebini merak etmişler. Birincisini gösterip:

' Bu gördüğünüz 'Taşkafa'dır demiş, nasihata bile yanaşmazdı. O yüzden beş para etmez. İkincisi de 'Boşkafa'dır, nasîhat istemesine rağmen onları tutmazdı; üç-beş kuruş verenin elinde kalır. Üçüncüsü ise 'Hoşkafa'dır ki, buna 'Kâmil kafa' da diyebiliriz. Hem ameli, hem de ihlâsı vardı; hedefi ise Allah rızâsıydı. O yüzden kurusu bile Altın değerindedir.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: TAŞKAFA - BOŞKAFA - HOŞKAFA

B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
derya_derya

derya_derya

Mübarek Üye · 606 mesaj

Allah razı olsun kardeşim.güzel bir kıssa.inşallah hoşkafalar çoğalır bu memlekette ve dünyada
_Resul_

_Resul_

derya_derya yazdı:
Allah razı olsun kardeşim.güzel bir kıssa.inşallah hoşkafalar çoğalır bu memlekette ve dünyada

Amin inşallah....Allah razı olsun...A.e.oB)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.