O MÜSLÜMAN DEGIL MI ?

2.885 görüntülenme · 25 yanıt

Paylaş:
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

Prof.Dr. Saffet Solak anlatiyor :

Amerika'da master yaptigim yillarda,çalistigim üniversitenin yemek salonu açik büfe seklindeydi.Herkes diledigi yemekten istedigi kadar alabiliyordu.Yemekhanenin kapisinda "Take what you need.Eat what you take" (Yiyecegin kadar al, aldigini da ye) diye yazmakta idi.

Bir gün ayni masada yemek yedigimiz Cinli bir arkadasi,tabaginda kalan son pirinç tanesini almaya çalisirken görünce dayanamadim ;denemek için dedim ki :

"Bir pirinç tanesi için neden bu kadar ugrasiyorsun?Birak tabakta kalsin."Cinli arkadasin verdigi cevap çok düsündürücüydü:
"Her Cinli bir pirinç tanesi israf etse,Cin nüfusu ile çarp bakalim,kaç ton pirinç yapar?Biz kalabalik bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur." dedi.

Yine denemek için dedim ki :
"Su anda Cin'de degil Amerika'dasin.Tabaginda birakacagin pirinç tanesi Cin'i degil,Amerika' yi zarara ugratacaktir".Bu sözlerim karsisinda güldü ve söyle dedi :

"Yasadigim ülke olan Amerika'yi bu sekilde zarara ugratmak onurlu bir davranis olmaz."

Cinli arkadasi bu onurlu davranisindan dolayi tebrik ettim ve düsüncesini paylastigimi söyledim. Islam dininin bu konudaki,"Yiyiniz içiniz,fakat israf etmeyiniz.Cünkü Allah israf edenleri sevmez" buyrugunu açikladim.

Cok hosuna gittiTam o sirada ,Ürdünlü Müslüman bir arkadas tabagindaki yemek artiklarini çöp sepetine bosaltti.Bunu gören Cinli arkadas Ürdünlü'yü göstererek :

"O Müslüman degil mi? dedi.
O kadar üzüldüm ki,ne diyecegimi bilemedim.

Selam Sevgi ve Dua İle..B)B)B)

ESSELAMUN ALEYKUM...B)
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

RE: O MÜSLÜMAN DEGIL MI ?

Emeğine sağlık muaz kardeşim Allah c.c razı olsun inş çok güzeldi
selam ve dua ile inşş B)B)B)
cakamo

cakamo

Kıdemli Üye · 225 mesaj

SELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;ALLAH HEPİMİZEİLMİYLE AMİL OLANLARDAN SÖZDE DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMANLIĞI YAŞAYANLARDAN EYLESİN AMİN!
HAK BAKİDİR BAKİ KALACAKTIR.KİM ONA SAHİP ÇIKARSA TEHVİD BAYRAĞI ONUN ELİNDE DALGALANACAKTIR.
serkan25

serkan25

Kıdemli Üye · 498 mesaj

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
m_muaz

m_muaz

cennet_agaci yazdı:
Emeğine sağlık muaz kardeşim Allah c.c razı olsun inş çok güzeldi
selam ve dua ile inşş B)B)B)

allah razı olsun kardeşim...sağolasınız..selametle...
m_muaz

m_muaz

cakamo yazdı:
SELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;ALLAH HEPİMİZEİLMİYLE AMİL OLANLARDAN SÖZDE DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMANLIĞI YAŞAYANLARDAN EYLESİN AMİN!

ve a.selam amin kardeşim..sağolasınzı..selametle..
m_muaz

m_muaz

serkan25 yazdı:
B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)

ve a.selam Allah c.c. razı olur inş..selametle..
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

m_muaz yazdı:

Amerika'da master yaptigim yillarda,çalistigim üniversitenin yemek salonu açik büfe seklindeydi.Herkes diledigi yemekten istedigi kadar alabiliyordu.Yemekhanenin kapisinda "Take what you need.Eat what you take" (Yiyecegin kadar al, aldigini da ye) diye yazmakta idi.

Bir gün ayni masada yemek yedigimiz Cinli bir arkadasi,tabaginda kalan son pirinç tanesini almaya çalisirken görünce dayanamadim ;denemek için dedim ki :

"Bir pirinç tanesi için neden bu kadar ugrasiyorsun?Birak tabakta kalsin."Cinli arkadasin verdigi cevap çok düsündürücüydü:
"Her Cinli bir pirinç tanesi israf etse,Cin nüfusu ile çarp bakalim,kaç ton pirinç yapar?Biz kalabalik bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur." dedi.

"Su anda Cin'de degil Amerika'dasin.Tabaginda birakacagin pirinç tanesi Cin'i degil,Amerika' yi zarara ugratacaktir".Bu sözlerim karsisinda güldü ve söyle dedi :

"Yasadigim ülke olan Amerika'yi bu sekilde zarara ugratmak onurlu bir davranis olmaz."

Cinli arkadasi bu onurlu davranisindan dolayi tebrik ettim ve düsüncesini paylastigimi söyledim. Islam dininin bu konudaki,"Yiyiniz içiniz,fakat israf etmeyiniz.Cünkü Allah israf edenleri sevmez" buyrugunu açikladim.

Cok hosuna gittiTam o sirada ,Ürdünlü Müslüman bir arkadas tabagindaki yemek artiklarini çöp sepetine bosaltti.Bunu gören Cinli arkadas Ürdünlü'yü göstererek :

ESSELAMUN ALEYKUM...B)

allah razı olsun çook güzeldi yaa..israf etmemeyi hayatımızda bir prensip haline getirmemiz lazım..MÜSLÜMANLIĞIN GEREĞİ DE BU OLSA GEREK..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
ararat

ararat

Kıdemli Üye · 292 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM ..ALLAH RAZI OLSUN ..ÇİNLİ KARDEŞİMİZ ÇOK HAKLI KEŞKE İNSANLAR MÜSLÜMANIM DERKEN DÜŞÜNSELER MÜSLÜMANLIĞI SADECE DİLDE YAŞANMASA RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLUR İNŞALH EN AZINDAN KENDİMİZDEN BAŞLIOYARAK GEREĞİ GİBİ YAŞAYABİLİRİZ DEĞİLMİ...BAKARSINIZ BİRLER BİN OLUVERMİŞ..HAKKINIZI HELAL EDİN ...ALLAHA EMANET OLUN ... HEPİNİZİ ALLAH RIZASI İÇİN ÇOK SEVİYORUM VE HERGÜN BİRŞEYLER ÖĞRENİYORUM VE MUAZ KARDEŞİM ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM ALLAHIN İZNİYLE.. AMA BANA TAVSİYE EDİCEKLERİNİZ VARSA KAYNAK OLARAK ÇOK SEVİNİRİM MADEM BU YOLA GİRDİK RABBİMİN İZNİYLE SAĞLAM DOĞRULARLA HAREKET EDELİM ....ŞİMDİDEN RABBİM RAZI OLSUN ..VE SELAMUN ALEYKUM ...B)B)B)
gecem

gecem

Mübarek Üye · 1.631 mesaj

allah razı olsunn
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

B)B)B)
m_muaz

m_muaz

RECEB BOZKUS yazdı:
m_muaz yazdı:

ESSELAMUN ALEYKUM...B)

allah razı olsun çook güzeldi yaa..israf etmemeyi hayatımızda bir prensip haline getirmemiz lazım..MÜSLÜMANLIĞIN GEREĞİ DE BU OLSA GEREK..

ecmain kardeşim..selametle..
m_muaz

m_muaz

ararat yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ..ALLAH RAZI OLSUN ..ÇİNLİ KARDEŞİMİZ ÇOK HAKLI KEŞKE İNSANLAR MÜSLÜMANIM DERKEN DÜŞÜNSELER MÜSLÜMANLIĞI SADECE DİLDE YAŞANMASA RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLUR İNŞALH EN AZINDAN KENDİMİZDEN BAŞLIOYARAK GEREĞİ GİBİ YAŞAYABİLİRİZ DEĞİLMİ...BAKARSINIZ BİRLER BİN OLUVERMİŞ..HAKKINIZI HELAL EDİN ...ALLAHA EMANET OLUN ... HEPİNİZİ ALLAH RIZASI İÇİN ÇOK SEVİYORUM VE HERGÜN BİRŞEYLER ÖĞRENİYORUM VE MUAZ KARDEŞİM ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM ALLAHIN İZNİYLE.. AMA BANA TAVSİYE EDİCEKLERİNİZ VARSA KAYNAK OLARAK ÇOK SEVİNİRİM MADEM BU YOLA GİRDİK RABBİMİN İZNİYLE SAĞLAM DOĞRULARLA HAREKET EDELİM ....ŞİMDİDEN RABBİM RAZI OLSUN ..VE SELAMUN ALEYKUM ...B)B)B)

ve a.selam...amin rabbim cümlemizden razı olur inş..selametle..
m_muaz

m_muaz

gecem yazdı:
allah razı olsunn

ecmain...inş..
m_muaz

m_muaz

zarife_76 yazdı:
B)B)B)

allah c.c. razı olsun....B)
metfamu

metfamu

Mübarek Üye · 592 mesaj

s.a. Allah razı olsun kardeşim .ne kadar anlamlı ne çok alınacak şey var.Rabbim özümüzü sözümüzü her halimizi rzasına uygun eylesin.Allaha emanet olun
m_muaz

m_muaz

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun kardeşim .ne kadar anlamlı ne çok alınacak şey var.Rabbim özümüzü sözümüzü her halimizi rzasına uygun eylesin.Allaha emanet olun

ve a.s kardeşim..amin..inş..selametle..
gulen

gulen

Kıdemli Üye · 216 mesaj

doğru ya şimdi ne diyebiliriz çinlinin lafına?

utanmayalım da ne yapalım:(
tevbekar

tevbekar

Mübarek Üye · 548 mesaj

Allah razı olsun... Rabbim bizleri israfdan uzat tutsun inşallah

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
elzem

elzem

Mübarek Üye · 1.656 mesaj

cakamo yazdı:

Bu güzel dua ya aminnn
Güzel paylaşımın içinde Allah senden razı olsun
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.