ALLAH KATINDA EN ÇİRKİN SES

1.793 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
garipkalp

garipkalp

Mübarek Üye · 629 mesaj

Mevlana hazretleri birgün öğrencilerine “ALLAH katında en çirkin ses nedir” diye sordu.Öğrencileri bu sorunun cevabını bulamadılar ve hocam siz cevaplayınızda öğrenelim derler.Mevlana;
“Her hayvanın kendisine mahsus bir zikri, tesbihi, iniltisi vardır.Mesela devenin böğürtüsü, aslanın kükremesi, av hayvanının inlemesi, sineklerin vızıltısı, arılatın uğultusu onların zikirleridir.İnsanların tesbihi ve zikiri olduğu gibi gökteki meleklerinde vardır.Halbuki bi çare eşek sadece iki vakitte anırır.Birisi, cinsi yakınlık istediğinde, diğeri acıktığında.Demekki eşek, şehvetinin ve boğazının esiridir.Gönlünde ALLAH’a ait bir dava, bir sevda bulunmayan, sadece midesini ve şehvetini düşünen birisinin sesi ALLAH katında eşek sesi gibidir veya daha aşağıdır.”

Nitekim Lokman Suresinin 19.ayetinde ALLAH en çirkin sesin eşeğin sesi olduğunu bildirmiştir.ALLAH bizi böyle çirkin seslerden korusun
zxnp

zxnp

Üye · 19 mesaj

RE: ALLAH KATINDA EN ÇİRKİN SES

Aminnn aLLah ım öxLe sesLErden korusun..
İlqinç ßişexmiş daha xeni öğrendim eşeğin sesinin en çirkin ses oLduğunu..
Teşekkür ederim.
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

Nitekim Lokman Suresinin 19.ayetinde ALLAH en çirkin sesin eşeğin sesi olduğunu bildirmiştir.ALLAH bizi böyle çirkin seslerden korusun

AMİN
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Allah razı olsun...B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

S.A. AMİN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.