ANCAK ALLAH İÇİN YAPILAN MAKBULDÜR

1.227 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Rasülüllah (s.a.v) buyurdular ki ''Kıyamet gününde insanların,üzerine ilk hüküm verilecek olanlar şunlardır .''

: Şehid edilen bir adamdır. Bu adam getirilerek ona ALLAHü Teala nimetlerini tarif edecek,oda onları tanıyacaktır.

-Bu nimetler hakkında ne yaptın? diye sorulacak;şehid;

-''Senin uğrunda mücadele ettim.Nihayet şehit edildim '' diyecektir. Hakk Teala :

-'Yalan söyledin ! Lakin sen cesur denilmek için savaştın.Gerçektende denildin!' buyuracak,sonra onun hakkında emir verecek ve yüz üstü sürüklenerek cehenneme atılacaktır.

:İlim öğrenip öğreten ve Kur'an okuyan bir adamdır.Bu adamda getirilecek ve Cenab-ı Hakk kendisine nimetlerini tarif edecek, o da onları tanıyacaktır.

-Bunlar hakkında ne yaptın? diye sorulacak O adamda ;

-''İlim öğrendim ve öğrettim.Senin rızan için Kur'an da okudum'' diyecek ALLAHü Teala;

-''Yalan söyledin! Lakin sen ilmi alim denilsindiye öğrendin;Kur'an'ı da o falan güzel okur denilsin diye okudun! Gerçekten denildi de '' buyuracak

Sonra onun hakkında emir verecek ve yüzün üstü sürüklenerek cehenneme
atılacaktır

:ALLAHü Teala nın yakasını genişlettiği ve kendisine malın her çeşidini verdiği adamdır.Buda getirilerek o na nimetlerini tarif edecek; o da onları tanıyacaktır.

-''Bunlar hakkında ne yaptın?'' diye sorulacak.O adam

-''Uğrunda mal sdrf edilmesini dilediğin hiç bir yol bırakmadım.Mutlaka senin için sarf ettim!''

-''Yalan söyledin! Lakin sen ' o cömerttir ' desinler diye yaptın.Gerçekten denildi de! buyuracak.Sonra emir verilecek ve yüz üstü sürüklenerek cehenneme atılacaktır''

ALINTI :FAZİLET TAKVİMİ

MEVLA bizleri yaptığımız işleri kendi rızzasına laik bir şekilde yapmayı nasip nasip eylesin AMİN B)
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

RE: ANCAK ALLAH İÇİN YAPILAN MAKBULDÜR

Allah razı olsun...B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
umeyye

umeyye

Resul_Acer yazdı:
Allah razı olsun...B)

CÜMLEMİZDEN KARDEŞİM A.E.O B)
kabei serif

kabei serif

Kıdemli Üye · 140 mesaj

DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE GÜZEL KONULARLA YÜREĞİMİZE O KADAR GÜZEL ŞEYLER VERİYOSUNUZKİ RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN..SELAMETLE
umeyye

umeyye

velcome yazdı:
DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE GÜZEL KONULARLA YÜREĞİMİZE O KADAR GÜZEL ŞEYLER VERİYOSUNUZKİ RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN..SELAMETLE

AMİN KARDEŞİM MEVLA HEPİMİZDEN RAZI OLSUN A.E.O B)
umeyye

umeyye

B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Değerli abimiz..
Emeğinize sağlık..Rahman c.c razı olsun inşallah.. Rabbimiz c.c, niyet, amel ve ibadetlerimizde rızasından ayırmasın bizleri.. Rızasına mazhar olarak huzuruna varmayı nasip etsin cümle inananlara..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile inşallah.

umeyye

umeyye

aliye_aliye
Selamün Aleyküm Değerli abimiz..
Emeğinize sağlık..Rahman c.c razı olsun inşallah.. Rabbimiz c.c, niyet, amel ve ibadetlerimizde rızasından ayırmasın bizleri.. Rızasına mazhar olarak huzuruna varmayı nasip etsin cümle inananlara..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile inşallah.

AMİN AMİN ECMAİN Kardeşim

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

MEVLA bizleri yaptığımız işleri kendi rızzasına laik bir şekilde yapmayı nasip nasip eylesin amin..

amin ...Allah razı olsun.
elifffff

elifffff

Mübarek Üye · 1.217 mesaj

amin amin amin....
emeğinize ellerinize sağlık,Rahman razı olsun.
selametle
umeyye

umeyye

Nur_u SecdeMEVLA bizleri yaptığımız işleri kendi rızzasına laik bir şekilde yapmayı nasip eylesin amin..

amin ...Allah razı olsun.

AMİN AMİN ECMAİM Kardeşim

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.