HZ. ALİ VE HZ. FATIMA

2.802 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Bir gün Hz. Ali, Hz. Fatımaya, Ya Fatıma, yiyecek bir nesne var mı çok acıktım dedi. Hz. Fatıma, şu anda hiçbir şey yok. Lakin mendil ucunda bağlı, altı akçe var. Onları al, pazardan birşeyler getir. Hem Hasan ve Hüseyin meyve istemişlerdi, onlar için de bir miktar meyve alırsın dedi.

Hz. Ali o altı akçeyi alıp, pazara gitti. Yolda giderken, bir Müslümanın eteğine yapışmış birisini gördü, artık seni bırakmam, ya hakkımı ver ya da gel mahkemeye gidelim diyordu. O dertli adam ise, bir kaç gün daha bana mühlet ver diye yalvarıyordu. O da, hayır, benim de sıkıntım var diyordu.

Hz. Ali bunların çekişmelerini görünce, yanlarına varıp, davanız kaç akçedir dedi. Altı akçedir dediler. Hz. Ali, bu müslümanı sıkıntıdan kurtarayım, Fatımaya bir yol ile cevap veririm diye düşündü ve altı akçeyi alacaklıya verip, o müslümanı ızdıraptan kurtardı.

Hz. Ali bir zaman Fatımaya ne cevap vereyim diye tefekküre vardı. Bir miktar zaman üzüldü. Sonra, Fatıma Resulullahın kızıdır, buna bir şey demez, o da memnun olur dedi. Eli boş eve gelip, kapıyı çaldı. Hasan ve Hüseyin babalarının meyve getirdiklerini zan edip koşarak geldiler. Bir şey getirmediğini görünce ağlamaya başladılar. Hz. Ali Hz. Fatımaya, o altı akçe ile bir müslümanı hapisten kurtardım deyip olayı anlattı. Hz. Fatıma, ne güzel yapmışsın ya Ali, elhamdülillah bir müslümanı sıkıntıdan kurtarmışsın, Allahü teâlâ bize kâfidir, dedi.

Hz. Ali, iki şehzadenin ağladıklarını görünce; mübarek gönüllerine üzüntü gelip, bu elem ile dışarı çıktı. Resulullahın huzuruna varıp, cemali şerifini müşahede ederek, bu gamdan kurtulayım niyeti ile gitti. Zira bir kimsenin yüzbin gamı olsa, Resulullahın mübarek cemaline nazar eylese [baksa], bütün gamı ve gussası gittikten başka, kalbine birçok sürurlar ve safalar hasıl olurdu. Onun için Hz. Ali, Sultanı kainat hazretlerinin mübarek ayaklarına yüz sürmeye gitti.

Biraz gittikten sonra, yolda elinde bir besili deve tutan bir kişiye rast geldi. Hz. Aliye dedi ki, ey yiğit, bu deveyi satarım, alır mısın? Hz. Ali, hazır akçem yoktur dedi. O şahıs, sana veresiye veririm dedi. Hz. Ali, ne kadara verirsin diye sordu. Yüz akçeye veririm dedi. Hz. Ali, kabul, alırım deyince o şahıs da razı olup, öyle olsun dedi. Deveyi Hz. Aliye teslim etti.

Hz. Ali, devenin yularından tutup biraz gittikten sonra bir başka şahsa daha rast geldi. O şahıs, ya Ali ne güzel deveymiş bu, bana satar mısın dedi. Hz. Ali, evet satarım dedi. O şahıs, daha fazla eder ama üçyüz akçeye bana verir misin diye sordu. Veririm dedi. O şahıs çıkarıp üçyüz akçeyi verdi Hz. Ali de deveyi teslim etti.

Hz. Ali doğru pazara gitti. Yiyecekler ve meyveler alıp eve geldi. Kapıyı açıp içeri girdiğinde şehzadeler sevinip meyveleri alıp yemeye başladılar. Hz. Fatıma, ya Ali bu akçeyi nereden aldın diye sordu. Hz. Ali meydana gelen hadiseyi anlattı. Ondan sonra yemeği yiyip, Allahü teâlâya hamd ettiler. Hz. Ali, şimdi ben, Resulullahın meclisine gideyim dedi ve kalkıp dışarı çıktı. Az gitmişti ki, karşıdan Resulullah göründü. Hz. Aliye tebessüm ederek buyurdu ki, (Ya Ali, deveyi kimden satın aldın kime sattın bilir misin?) Hz. Ali, Allah ve Resulü bilir dedi. Resulullah, (Ya Ali, sana deveyi satan Cebrail aleyhisselam, satın alan da İsrafil aleyhisselam idi. O deve Cennet develerinden idi. Ya Ali, sen o müslümanın sıkıntısını giderdiğin için, Allahü teâlâ razı oldu ve senin sıkıntını gidermek için bunu ihsan etti. Ahirette vereceğinin, ihsan edeceğinin hesabını ise Ondan gayri kimse bilmez) buyurdu.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

RAHMAN-06

RAHMAN-06

Kıdemli Üye · 122 mesaj

RE: HZ. ALİ VE HZ. FATIMA

kardeşim ne kadar güzel şeyler yazıyon eline sağlık B)
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

allah c.c. razı olsun anne..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
hafize

hafize

m_muaz yazdı:
allah c.c. razı olsun anne..

Ali’yi seven, beni sevmiştir. Ona düşmanlık, bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de elbette Allahı incitmiş olur.) [Taberânî]

Allah sendende razı olsun oğlum sevgiyle kal B)

Mevlana'dan

Bana

nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSUN ANNE...ALLAH A EMANET OLUN İNŞ...
hafize

hafize

Resulullah buyurdu ki, (Ben ilmin şehriyim. Ali kapısıdır.) Hariciler bu hadisi şerif için, Hz.Aliye hased ettiler. Hatta haricilerin büyüklerinden on kimse, Aliden hepimiz aynı meseleyi soralım, eğer herbirimize ayrı ayrı cevap verirse, âlim olduğunu anlarız diye karar verdiler.

O on kişi Hz. Alinin huzuruna gelip birisi sordu:

-Ya Ali, ilim mi efdaldir, mal mı efdaldir?

-İlim efdaldir.

-Ne delil ile söylersin?

-İlim Enbiyadan mirasdır. Mal Karundan ve Firavundan ve Hamandan mirasdır.

İkincisi sordu:

-İlim mi efdaldir, mal mı?

-İlim maldan efdaldir. Zira ilim, sahibini saklar. Malı, sahibi saklar.

Üçüncüsü sordu:

-İlim efdaldir. Zira, mal sahibinin düşmanı çoktur. İlim sahibinin dostu çoktur.

Dördüncüsü sordu:

-İlim efdaldir. Zira malı tasarruf etseler eksilir. İlmi tasarruf etseler artar.

Beşincisi sordu:

-İlim efdaldir. Mal sahibi cimri diye [şüpheyle] anılır. İlim sahibi büyük isimler ile anılır.

Altıncısı sordu:

-İlim efdaldir. Mal haramiden hıfz olunur. İlim haramiden hıfz olunmaz.

Yedincisi sordu:

-İlim efdaldir. Mal çok durmakla zayi olur. İlim her ne kadar durur ise de zayi olmaz.

Sekizincisi sordu:

-İlim efdaldir. Mal kalbe kasavet verir [katılaştırır]. İlim kalbi nurlandırır.

Dokuzuncusu sordu:

-İlim mi efdaldir mal mı?

-İlim efdaldir. Mal sahibi, mal sebebi ile tanrılık davasında bulunur. İlim sahibi böyle etmez, aciz bir kul olduğunu bilir.

Onuncusu sordu:

-İlim mi efdaldir mal mı?

-İlim efdaldir. Mal, sebebi isyandır. İlim, sebebi rahmettir.

Bunun üzerine o on harici tövbe edip, Hz. Aliye muti oldular. (Mişkat-ül envar)B)

Mevlana'dan

Bana

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm işte Hz. Ali efendimiz... ne de takvalı ve örnek bir yaşantı..Rabbim bizleri de onlarla haşreylesin inşallah.. Hz. Ali (k.v)'nin hayatı, ilmi, cesareti, örnek yaşantısı, takvası, Resulullah sevgisi, Allah'a olan kulluğuyla örnek bir şahsiyet..rabbim ondan ve tüm ehl-i beytinden razı olsun inşallah.. emeğine sağlık hafize annem.Allah razı olsun. selametleB)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

hafize annem ben de bir kıssa eklemek istedim. hakkını helal et;)

Hazreti Ali (kerremallahü vechehu) hurma bahçesinde akşama kadar çalışmış, akşam da devesinin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu.
Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de önde gidiyordu. Medine'nin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi. Yoksulun biri elini açmış sızlanıyordu:
- Ne olur Allah rızası için!... diyordu.
İşte bu sırada sesi duyan Hazreti Ali (ra) ile arkadan deveyi getiren Kamber arasında şu konuşma geçiyor. Hazreti İmam soruyor:
- Kamber ne istiyor bu yoksul?
- Hurma istiyor Efendim!
- Ver öyleyse!...
- Hurma çuvalda Efendim!
- Çuvalla ver öyle ise!...
- Çuval da devenin üzerinde!...
- Deveyle ver öyle ise!...
Emri yerine getiren Kamber der ki:
- Devenin ipi de benim elimde, demekten korktum. Çünkü beni de deveyle birlikte yoksula vermekte tereddüt etmeyebilirdi.
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

selamun aleykum anne...izninle bende ekliyim..bir kıssa..B)

Papaz ve Hz.Ali (r.a.)
Hz. Ali r.a. ordusu ile harbe gitmekteyken uğradığı son bir kaç konak yerinde su bulamaz. Sonunda bir kilise görür ve o yana yönelirler. Kiliseye varır su isterler. Kilisedekiler:
-10 mil uzakta su var.
Hz. Ali r.a.
- Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın.
İşaret edilen yer kazılır. Büyük bir taş ortaya çıkar. Uğraşırlar uğraşırlar değil taşı kaldırmak oynatamazlar bile.
Hazret-i Ali r.a. gelir. Mübârek parmaklarını taşın altına sokarlar, sanki bire tüy misali kalkar. Taşın kalkmasıyla beraber saf, tatlı ve soğuk bir su fışkırır. Sevinç ve şükürle sular içilir, kaplar dolar
Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu görünce, Sevinç içinde Hz. Ali'nin huzûruna gelir ve sorarlar::
-Peygambermisiniz?. Yoksa...
-Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dâmâdı ve halifesiyim!
Papaz hemen kelime-i şehâdet getirerek Müslüman olup şöyle der:
-Ey mü'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zâtı bekleyip görmek için yapmışlardır. Kitaplarımızda yazar, büyüklerimiz anlatırdı; burada bir kuyu vardır. Üzerindeki taşı peygamber veya onun Halifesi kaldırabilir. Bu taşı sizin kaldırdığınızı görünce, yıllardır beklediğim arzuya kavuştuk.
Hazret-ü Ali buyurdu ki:
-Allahü teâlâya hamd olsun!

Ve râhib orduya katılıp, şehit olmak saâdetine kavuşur
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
hafize

hafize

aliye_aliye yazdı:
hafize annem ben de bir kıssa eklemek istedim. hakkını helal et;)

Hazreti Ali (kerremallahü vechehu) hurma bahçesinde akşama kadar çalışmış, akşam da devesinin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu.
Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de önde gidiyordu. Medine'nin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi. Yoksulun biri elini açmış sızlanıyordu:
- Ne olur Allah rızası için!... diyordu.
İşte bu sırada sesi duyan Hazreti Ali (ra) ile arkadan deveyi getiren Kamber arasında şu konuşma geçiyor. Hazreti İmam soruyor:
- Kamber ne istiyor bu yoksul?
- Hurma istiyor Efendim!
- Ver öyleyse!...
- Hurma çuvalda Efendim!
- Çuvalla ver öyle ise!...
- Çuval da devenin üzerinde!...
- Deveyle ver öyle ise!...
Emri yerine getiren Kamber der ki:
- Devenin ipi de benim elimde, demekten korktum. Çünkü beni de deveyle birlikte yoksula vermekte tereddüt etmeyebilirdi.

çok güzel aliye keşke herkez sizin gibi duyarlı olsa ben istiyorum ki bir konu yazıldığı zaman onun üstüne araştırma yapıp yazılsın bak ne güzel yazmışsınız Allah razı olsun :D

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

m_muaz yazdı:
selamun aleykum anne...izninle bende ekliyim..bir kıssa..B)

Papaz ve Hz.Ali (r.a.)
Hz. Ali r.a. ordusu ile harbe gitmekteyken uğradığı son bir kaç konak yerinde su bulamaz. Sonunda bir kilise görür ve o yana yönelirler. Kiliseye varır su isterler. Kilisedekiler:
-10 mil uzakta su var.
Hz. Ali r.a.
- Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın.
İşaret edilen yer kazılır. Büyük bir taş ortaya çıkar. Uğraşırlar uğraşırlar değil taşı kaldırmak oynatamazlar bile.
Hazret-i Ali r.a. gelir. Mübârek parmaklarını taşın altına sokarlar, sanki bire tüy misali kalkar. Taşın kalkmasıyla beraber saf, tatlı ve soğuk bir su fışkırır. Sevinç ve şükürle sular içilir, kaplar dolar
Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu görünce, Sevinç içinde Hz. Ali'nin huzûruna gelir ve sorarlar::
-Peygambermisiniz?. Yoksa...
-Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dâmâdı ve halifesiyim!
Papaz hemen kelime-i şehâdet getirerek Müslüman olup şöyle der:
-Ey mü'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zâtı bekleyip görmek için yapmışlardır. Kitaplarımızda yazar, büyüklerimiz anlatırdı; burada bir kuyu vardır. Üzerindeki taşı peygamber veya onun Halifesi kaldırabilir. Bu taşı sizin kaldırdığınızı görünce, yıllardır beklediğim arzuya kavuştuk.
Hazret-ü Ali buyurdu ki:
-Allahü teâlâya hamd olsun!

Ve râhib orduya katılıp, şehit olmak saâdetine kavuşur

MUAZ BİN CEMEL SENDE GÜZEL YAZMIŞIN İNANKİ KONULAR ARAŞTIRMA YAPIP CEVAPLANINCA DAHA GÜZEL ANLAM TAŞIYOR ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN SELAMETLE :D

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

Hz.Ali'ye şöyle sorulmuş;Gökten daha ağır,Yerden daha geniş,Denizden daha zengin,Taştan daha katı,Ateşten daha sıcak,Zemheriden daha soğuk ve Zehirden daha acı ne var?

Şöyle cevap vermişler;Dürüst bir kimseye edilen iftira gökten daha ağır,Kanaatkarın kalbi denizden daha zengin,Münafığın kalbi taştan daha katı,Zalim idareci ateşten daha sıcak,Namerde muhtaç olmak zemheriden daha soğuk ve sabretmek zehirden daha acıdır.B)

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

Hz.Fatıma've Alinın Düğünü
Peygamber Efendimiz Hz. Fatımma'yı hazırlamalarını, müminlerin annesi Ümmü Seleme(R.A.) ile azad etmiş olduğu cariyesi Ümmü Eymen'e (R.A.) emretti. Hazırlık tamam olunca, kır renkli bir deveyi zamanın icaplarına göre süsleyip hazırladılar. Cenab-ı Fatıma validemizi deveye bindirip ipini Selmanı Farisi'nin eline verdiler ve Hz. Ali'ye:
"Ya Ali, Fatıma gelin olarak evinize gönderildi. akaşam namazından sonra ben de geleceğim, beni bekleyin" buyurdular.
Akşam olunca Resul-i Ekrem Efendimiz Hz.Ali'nin evine varıp kapıyı tıklattı, içeri girmek için izin istedi. Resulullah (S.A.V.) kapıya çıkan Ümmü Eymen'e :
- Kardeşim burada mı? buyurdu. Ümmü Eymen (R.A.) :
- Babam anam sana feda olsun ey Allah'ın Resulü, senin kardeşin kimdir? dedi. Resulullah efendimiz :
- Ali b. Ebi Talib'dir deyince Ümmü Eymen :
- Senin kızın ona nikahlandığına göre o senin nasıl kardeşin oluyor? dedi. Resul-i Ekrem :
- Evet o muhakkak öyledir, buyurdular. Sonra :
- Esma binti Umeys de burada mı? dediler. "Evet" cevabı verilince :
- Demek Allah Resulunun kızına hizmete geldi, buyurdu. Ümmü Eymen :
- Evet, dedi. Resulullah .
- Hayra ersin, diye dua etti.
Bundan sonra Peygamber efendimiz su istedi. bir kap içinde su getirdiler. Resulullah Efendimiz o suyun içine bir miktar misk döktüler. O sudan Hz.Ali'nin (R.A.) göğsüne, arkasına ve kollarına sepeledi ve şöyle dua etti :
"Ya Allah, bunlara bereket ver (ve bu izdivacı) bunlara mubarek kıl" buyurdular.
Daha sonra Hz.Fatıma'yı çağırdı. Cenab-ı Fatıma, utancından gözlerini elbisesinin üzerine eğmiş duruyordu. Resulullah efendimiz bu sudan onun üzerine de sepeledi ve:
"Ya Allah, onu ve zürriyetini şeytanın şerrinden korumanı niyaz ediyorum" diye dua etti.
Bundan sonra Resul-i Ekrem İhlas ve Muavvezeteyn surelerini okumuş, onlara ve zürriyetlerine dualarda bulunmuş ve Hz.Ali'ye hitaben:
-Allahın adı ve bereketiyle haydi zevcenin yanına gir, buyurdular. B)B)B)

Mevlana'dan

Bana

handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

NE GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN SIKINTILIYA YARDIM EDEN Bİ MÜSLÜMANIN DA ALLAH ONUN SIKINTISINI GİDERİR
gulen

gulen

Kıdemli Üye · 216 mesaj

HAFİZE ANNE SENİN YARDIMINA İHTİYACIM VAR FAKAT SANA NASIL ULAŞACAĞIMI BİLMİYORUM ÇEVRİMİÇİMİŞSİN ORDA MISIN????????:(
hafize

hafize

handos yazdı:
NE GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN SIKINTILIYA YARDIM EDEN Bİ MÜSLÜMANIN DA ALLAH ONUN SIKINTISINI GİDERİR

elbette bizler bir sıkıntıyı giderebilirsek Allah zülcelal bizim daha çok sıkıntılarımızı giderir inş :D

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

gulen yazdı:
HAFİZE ANNE SENİN YARDIMINA İHTİYACIM VAR FAKAT SANA NASIL ULAŞACAĞIMI BİLMİYORUM ÇEVRİMİÇİMİŞSİN ORDA MISIN????????:(

Gülencim sana yardım etmek isterim ama nasıl edebilirim çevrim içi ne demek inanki bilmiyorum selametle B)

Mevlana'dan

Bana

seda_abdllh

seda_abdllh

Üye · 35 mesaj

SELAMÜNALEYKÜM emegınıze saglık cok güzel olmuş ALLAH C.C. RAZI OLSUNB)B)B)
ruzgar_17

ruzgar_17

Kıdemli Üye · 274 mesaj

:):)
tsunami

tsunami

Mübarek Üye · 4.691 mesaj

s.a
annem eline emeğine sağlık rabbim rızkımızı her daim veren ama biz ne kadar şükrediyoruz ve ona layık kul olabiliyoruz aeo;)(kızın nuray)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.