Peygamberimizin Duâlarından Örnekler

1.566 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
bezmi safa

bezmi safa

Mübarek Üye · 1.241 mesaj

Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi­ri şu duâ idi:

"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.” (1)

Mugîre bin Şu'be'den rivayet olunduğuna göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi:

"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe­ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi­bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya­ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz." (2)
1) Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181;
(2) Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108; Muvattâ', Kader, 8; İbn Hanbel, Müsned,3/87.
(3) Buhârî.
(4) Bakara Sûresi, 201.
(5)Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70..
bezmi safa

bezmi safa

RE: Peygamberimizin Duâlarından Örnekler

B)
bezmi safa

bezmi safa

B)
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi­ri şu duâ idi:

"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.r1; (1)

Mugîre bin Şu'be'den rivayet olunduğuna göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi

"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. Or17;nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe­ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi­bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya­ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz."

S.A ALLAH C.C RAZI OLSUN KARDEŞİM RABBİM ETTİĞİMİZ DUALARI KABUL ETSİN İNŞ
SELAM VE DUA İLE B)B)B)
menekse_87

menekse_87

Kıdemli Üye · 182 mesaj

amin.inşallah.ALLAH RAZI OLSUNB)
neslihantuncel

neslihantuncel

Kıdemli Üye · 473 mesaj

"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.r1; (1)

AMİN
cakamo

cakamo

Kıdemli Üye · 225 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM ÇOK FAYDALI OLUYORSUNUZ.RABBİM BİZİ ! HABİBİNE LAYIK ÜMMET VE RIZASINA ERMİŞ KUL ETSİN İNŞALLAHB)B)B)
HAK BAKİDİR BAKİ KALACAKTIR.KİM ONA SAHİP ÇIKARSA TEHVİD BAYRAĞI ONUN ELİNDE DALGALANACAKTIR.
bezmi safa

bezmi safa

HZ.İBRAHİMİN (A.S.)DUASI

YA RABBİ NESLİMDEN ÇOĞUNU NAMAZI DEVAMLI OLARAK VE GEREĞİNCE KILAN KULLARDAN EYLE DUAMI LÜTFEN KABUL BUYUR YARABBİ (İBRAHİM 40)
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN EMEGINIZE SAGLIKB)
bezmi safa

bezmi safa

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN EMEGINIZE SAGLIKB)

CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim..
Amin inşallah.. Rahman c.c makbul eylesin bu güzel duayı...
Nur'un (a.s) vesilesiyle her iki cihanda da said olmak duası ile inşallah..
Rabbimiz c.c razı olsun.
Selam ve Dua ile.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.