✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
tubarniAllah razı olsun bazılarını dikkat etmeden kullandığımız olmuştur ''anladıysam arab olayım''gibi.
Selam ve Dua ile.
76.127 görüntülenme · 652 yanıt
✦ Mübarek Üye
tubarniAllah razı olsun bazılarını dikkat etmeden kullandığımız olmuştur ''anladıysam arab olayım''gibi.
✦ Mübarek Üye
Mehmet BeşliaLLAH HER YERDEDİR DEMENIN NESİ ŞİRK ?

NURLUCAsn ALİYE SİTEYE yeni üye olan birisiyim.Gerçekten yararlı bir site.
Benim kafama takılan birşey var.Sizin küfürle alakalı yazınızı okudum ve de Allah razı olsun.Fakat yazıda hiç bir kaynağa atıfta bulunulmamış. Bazı küfürden uzak olan şeylerde küfür dahiline alınmış.Bence bu konularda daha da bir dikkatli olmak lazım...
andelibsevgili kardeşim benimde bazı sorularım var.bende nurluca kardeşe katılıyorum.ama allame kısmı hariç ben biliyorum sen samimi duygularla yazmışsındır .ve allamelik yapmak için değil .o kardeşte size atfen söylememiştirr. kaynak vermeyince biraz şüpheli oluyor yani onun için.çünkü öyle bir zaman ki bidalar içimize çok girmiş.herkes bişeyler söylemiş.karışmış.insan güvenilir şeyler arıyor.
önce risalei nur okuyup okumadığını öğrenmek istiyorum.
risalei nurda bu meseleye değinilmiş o yüzden soruyorum.başka kastım yok.
bizimde bildiğimiz bazı kelimeler var.sen hele soracaklarıma cevap ver sonra onlarıda yazarız.
mesela
"Allahü teâlâya,sanatkar, demek"
bediüzzaman kitabında böle diyor.küfremi girdi(.haşa)
o bir müctehittir. ve en çok dikkat ettiği şey bu konudur.tabiat risalesini yazmış bu konuda .
çok yerde sanatkar lafzını allaha atfediyor.ben yanlış anlıyor olabilirim.baksanız iyi olcak galiba
şimdi aynen kopyalıyorum:
"böceğinin ışığına nisbeten güneşin ziyası derecesinde ilmin cilveleri ile o zihayatlar, usta ve sermedi sanatkarlarının vücub-u vücuduna ve mabudiyetine pek parlak şahadet ederler. ikinci kudsi kelime-i miraciye,"
"mucizane bir maharet ve dikkat ve harika bir sanat, bir ittikan, bir mükemmeliyet ve sanatkarlarının mu'cizatlı hünerlerini gösteren ayrı ayrı, çeşit çeşit tarzlarda ... görür ve herşeyin en güzel tarzını bilir ve sanatkarlığın cemal-i kemalini ve kemal-i cemalini zişuurlara göstermek ister ki, en cüz'i bir çiçeği ve"
"derecede sanatlı, dikkatli şu işler, kendi kendine olmak bin derece muhaldir ki, kendilerinden ziyade, sanatkarlarını gösteriyorlar. hem bunları işleyici, öyle mu'ciznüma bir zattır ki, hiçbir iş ona ağır gelmez."
"derecede sanatlı, dikkatli şu işler, kendi kendine olmak bin derece muhaldir ki, kendilerinden ziyade, sanatkarlarını gösteriyorlar. hem bunları işleyici, öyle mu'ciznüma bir zattır ki, hiçbir iş ona ağır gelmez."
aynen aktardım kardeşim ekleme falan yok daha bir çok yerde geçiyor.bu manalarda.
yani şimdi ne diyecez. ben lübnanlı bir alim mi desem bilmiyorum ona güveneceğime
ilmini rasulullahtan alan ve" ne sorarsanız sorun cevap veriliir.soru sorulmaz"diyen said nursi ye güveniyorum
biriside yine izahı risalei nuda var:
"İlahileri müzikle söylemek. Çünkü ilahiler ibadettir, ibadete haram karıştırmak küfür olur"
buna da allahı hatırlatırsa peygamberi hatırlatırsa caizdir diyor hatırladığım kadarıyla. onuakopyalayıp göndericem. şimdi bulamadım.
ne yapcaz şimdi.
duanıza muhtacız.
s.a.
remi7781CANIM KARDEŞİM BAK BURDA BAHSEDİLENİ İİ ANLAMAK GEREKİR CALGILI DEMEKLE YANİ BUNLAR KURAN-I KERİM AYETLERİ KASDEDİLMEKTEDİR VE AYRICA İLAHİLERDE CALGILI OLMAZTAN KASIT RACK TARZINDA İLAHİ DUYDUNMU. SENİN DİNLEDİKLERİN BİR ÖLÇÜ VE BİR CERCEVE İÇERİSİNDE OLANLAR. YA MESELA ŞİİRSEL SÖZ SÖYLEMEK DE YANLIŞ DENİLİYOR. AMA İLAHİ AŞKLA SÖYLENEN ŞİİRSEL SÖZLER VAR BİRBİRİNDEN AYIRT ETMEK GEREKİR. AYRICA DURSUN ALİ ERZİNCANLININ EN SEVGİLİYE ESERLERİNİ DİNLEDİNMİ. ORDA TAMAMEN PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. İN HAYATI KONU ALINARAK GÜZEL BİR LİSANLA KALPLERE FEİZ AMAÇLI SÖYLEMİŞ.
BİZLER ALLAH DOSTLARININ İLMİNDE DEGİLİZ, BİZ YÜCE RABBİMİZİN ONLARA VERMİŞ OLDUGU RAHMETDEN BEREKETDEN RESÜLÜNÜN SEVGİSİNDEN NASİPLENMEK İÇİN ONLARIN YANINDAYIZ. AMA BİZDE BÜYÜKLERİMİZİN TAVSİYE ETTİĞİ İLMİ BİZLERE GÖRE YÜKSEK OLAN İNSANLARIN TAVSİYELERİNE UYDUK ONLARIN İLMİNİDE HİÇE SAYMAMALIYIZ. FATİHAYI ŞERİFE Yİ ÇALGILI DUYDUNMU :( BURDA ANLATILMAK İSTENEN BU. BU SÖZLERLE İLGİLİ Bİ ÖRNEK VEREYİM KARDEŞİM MESELA BEN ÇOK KULLANMIŞ OLDUGUM Bİ SÖZÜ SÖYLEYİM. PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. DİYORKİ DİYE BAŞLAYAN AMA BU SAKINCALI. BUNA ŞU ŞEKİLDE BAŞLAMALIYMIŞIZ BENDE ÇOK KISA Bİ ZAMAN ÖNCE ÖGRENDİM. PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURUYORLARKİ, PEYGAMBER EFENDİMİZİN BİR HADİS-İ ŞERİFİNDE ŞÖYLE BUYURUYOR OLMALI. ŞİMDİ ÇOK BASİT YA BU SÖZDEN NE OLACAK DENMEMELİ SIRADAN BİRİNİN SÖZÜ DEGİL. ALLAH RESULÜNÜN SÖZÜNE BAŞLIYORUZ KARDEŞ. SENİNLE BELKİDE TAM ANLATILMAK İSTENENİ ANLAYAMADIK BELKİDE BU KONUDAKİ MÜNAZARAMIZIN UZAMASI BİRBİRİMİZİN BU ŞEKİLDE SİTEDEN ANLAŞILACAK ŞEKİLDE IZDIRABIMIZI ANLATAMAMAMIZDAN KAYNAKLANIYODUR.
✦ Mübarek Üye
senokliB)B)teşekkürler aliye ablacımB)
✦ Mübarek Üye
NAZAR_66Selamün aleyküm allah razi olsun çok güzel bilgiler saol
gitarros.a. bu güzel makaale için teşekkürler Allah razı olsun
ama burada şu bilinmelidir ki bu cümleler bağlamları ile değerlendirilmelidir. çünkü şirk Allah (c.c.) nin kur'an -ı Kerim de belirttiği gibi affetmeyeceği bir günahtır küfürdür. o yüzden yukarıda ki metinde ki bazı cümleler bağlam içinde yanlış olmayabilir. mesela azrail ölüm meleğidir yani vasfı can almak "can alıcı" eğer bir insan çok sinirlenmiş ve diğeri ona senin bakışın azrail gibi geliyor demişse burada azrailin can alıcı vasfına bi vurgu olabileceğini düşünüyorum
Allah kimseyi şirke sokmasın
ama benim araştırmalarıma göre kur'an da en büyük şirk yani temel şu : Allah ile arana bi aracı sokmak bu şeyh, hoca, hacı, hz peygamber bile olabilir. mesela mekkeli müşrikler Allaha inanırlardı putlara tapma sebeplerini ise kendilerini Allaha yaklaştıracak bir aracı olarak açıklarlardı. şimdi ise ne var şeyhler var mesela şeyh ne diyor : " beni gözünün önüne getirerek 100 tane hu 100 hay 100 Allah de " diyor bu tasavvufta rabıtadır. yani kökü rapta gider ki "bağlanmak" anlamındandır. bu insan işte şirk yolundadır. peki kur'an da "inanların çoğu şirk yolundadır" ayetine ne demeli? işte bu insanlar şeyhlerine Allaha ulaşmak rapt ediyorlar ve inandık ibadet ettik diyorlar o kadar üzülüyorum ki Allah affetsin
Essalamü aleykum...
gitarros.a. bu güzel makaale için teşekkürler Allah razı olsun
ama burada şu bilinmelidir ki bu cümleler bağlamları ile değerlendirilmelidir. çünkü şirk Allah (c.c.) nin kur'an -ı Kerim de belirttiği gibi affetmeyeceği bir günahtır küfürdür. o yüzden yukarıda ki metinde ki bazı cümleler bağlam içinde yanlış olmayabilir. mesela azrail ölüm meleğidir yani vasfı can almak "can alıcı" eğer bir insan çok sinirlenmiş ve diğeri ona senin bakışın azrail gibi geliyor demişse burada azrailin can alıcı vasfına bi vurgu olabileceğini düşünüyorum
Allah kimseyi şirke sokmasın
ama benim araştırmalarıma göre kur'an da en büyük şirk yani temel şu : Allah ile arana bi aracı sokmak bu şeyh, hoca, hacı, hz peygamber bile olabilir. mesela mekkeli müşrikler Allaha inanırlardı putlara tapma sebeplerini ise kendilerini Allaha yaklaştıracak bir aracı olarak açıklarlardı. şimdi ise ne var şeyhler var mesela şeyh ne diyor : " beni gözünün önüne getirerek 100 tane hu 100 hay 100 Allah de " diyor bu tasavvufta rabıtadır. yani kökü rapta gider ki "bağlanmak" anlamındandır. bu insan işte şirk yolundadır. peki kur'an da "inanların çoğu şirk yolundadır" ayetine ne demeli? işte bu insanlar şeyhlerine Allaha ulaşmak rapt ediyorlar ve inandık ibadet ettik diyorlar o kadar üzülüyorum ki Allah affetsin
Essalamü aleykum...
✦ Mübarek Üye
ya51n_RABBIM senden razı oLsun tesEkkuR edERım kaRdesım qeRcekten coq quSELmıs dua ıLe vesseLam
✦ Mübarek Üye
vatan52allah seni yetistiren anne ve babayi cennetine kabul eder insallh dualarim onlarla
✦ Mübarek Üye
nasah53siz ne güzel bir insansınız teşekkürler.
CenneteDavetAllah (c.c) bizi sirke düsmekten korusun.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14950-sirk-iceren-sozlere-ornekler · 03.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.