RE: bir sorum var
ishakyakub yazdı:
mmhn yazdı:
ikiside ayrı konular birini yapamıyosak digerlerini neden yapmıyalım ki sonuçta her ibadetin sevap ve günahları ayrı ne kadarını yapabiliyorsk yapalım islamda zorlama yok.
lütfen sallamıyalım
la ikraha fiddin. yani dinde zorlama yok.: kafirleri islama girme hususundadır
müslümanları namaza,cihada,zekata,tesettüre, zorlamak islamda vardır
içki içmenin, zina etmenin, namazı terk etmenin de islamdacezaları vardır.
ikiside ayrı konular diyorsunuz: pekala buna binaen şöyle bir soru soruyorum:
örneğin: ben içki içen ve bazen zina eden bir adamım(haşa ve kella) ama namaza başlamak istiyorum ne dersiniz
lütfen cevaplarmısınız.....
S.A. KARDEŞLERİM,
BÖYLE BİRBİRİNİZE TAŞ ATARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ, KALDIKİ BURADA GÖRÜŞÜLEN KONU FARKLI, BUNA RAĞMEN İSHAKYAKUP KARDEŞİM İNŞALLAH SENİN SORUNA CEVAP VERMEYE ÇALIŞAYIM.
ŞİMDİ KONUYU İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM.
ŞİMDİ BİR KİŞİ DESEKİ BAŞÖRTÜSÜ FARZ DEĞİLDİR,(HAŞA) BANA NAMAZ YETER DESE, BU SENİN DEDİĞİN GİBİ KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR, YANİ BUNU SÖYLEYEN KİŞİ ZAHMET EDİPTE NAMAZ KILMASIN ÇÜNKÜ DİNDEN ÇIKMIŞ OLUR Kİ , DİNDEN ÇIKMIŞ BİR KİŞİNİNDE İBADETLERİNİN HİÇ BİR HÜKMÜ YOKTUR. (ALLAH C.C. MUHAFAZA BUYURSUN)
AMA KİŞİ BAŞÖRTÜSÜNÜN FARZ OLDUĞUNA İMAN EDER VE ÇEŞİTLİ SEBEBLERDEN DOLAYI ÖRTÜNMEZ AMA GÜNAHA GİRDİĞİNİDE BİLİR, VE NAMAZINIDA USULÜ ERKANINA GÖREE KILARSA BİZ BU KİŞİYE NAMAZIN KABUL OLMAZ DİYEMEYİZ, KALDIKİ BİZLER FETVA MAKAMIDA DEĞİLİZ. SADECE SAĞLAM BİLDİKLERİMİZİ BURADA YAZARIZ, ŞÜPHELİ OLAN ŞEYLERDENDE KAÇINIRIZ Kİ BURADA BUNU OKUYAN KİŞİLER YANLIŞ BİLGİLENMESİN.
İNŞALLAH SENİNLE AYNI YERE GELDİĞİMİZ KANAATİNDEYİM.
BU ARADA DİNDE ZORLAMA YOK KONUSUNDAKİ GÖRÜŞLERİNİZEDE KATILDIĞIMI BİLDİRMEK İSTERİM. AMA MÜSLÜMANA YAPILACAK ZORLAMADA VE YAPTITIRMLARDA İSLAM DEVLETİ OLURSA OLUR. YANİ ŞU ORTAMDA KALKIPTA MAALESEF MÜSLÜMAN OLUPTA GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYENLERE BİR YAPTIRIM YAPMA DURUMU MEVCUT DEĞİL.
K.S.EO