RE: ŞEFAAT İSTEYEN BURAYA
İmam Malik'e ulaştığına göre, Hz. Peygamber (sav) şunu söylemiştir: "Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resulünün Sünneti."
83.456 görüntülenme · 1.059 yanıt
-Esmani- yazdı:
EVET
KAYBEDİLEN HER SANİYENİN BİZİ EBEDİ MUTLULUKTAN UZAKLAŞTIRDIĞI BİLİNCİNDE OLMALI VE HAYIR İŞLERİ GECİKTİRMEMELİYİZ...BU SEBEPLE BEN BU HAFTAKİ İLK SÜNNETİMİZİ HAYIR İLE BAŞLAMAK ADINA BESMELE VE ŞÜKÜRE AYIRMAYI UYGUN GÖRDÜM...SİZLERCEDE BİR MAHSURU YOKSA ŞU AN İTİBARIYLE HER HAYIR İŞİMİZE BESMELE ÇEKEREK BAŞLAYACAĞIZ VE NİHAYETİNDE RABBİMİZE c.c HAMD EDECEĞİZ...
HADİ BİSMİLLAH B)B)B)
Her hayrın başı Besmeledir !
Her hayırlı işe Bismillahirrahmanirrahim ile başlanır. Sonunda da Elhamdülillah denir.
Sevgili Peygamberimiz: Bir işe besmele ile başlanılmaz sonunda da Elhamdülillah denmezse o işte hayır olmaz buyurmuştur. Çünkü besmele çekerek kul ile Allah arasındaki gerçek alâka kurulmuş olur. Nerelerde besmele çekilir veya çekilmez bir kaç misal verelim:
. Yemek yemeğe, abdest almaya ve hayırlı işe başlarken besmele çekmek sünnettir.
. Tuvalete girerken besmele çekmek mekruhtur.
. Haram olan birşeyi yapmaya başlarken besmele çekmek haramdır.
Biz müslümanlar haramlardan kaçınacağız.
. Kati olarak haram olan bir şeyi işlerken besmele çeken kâfir olur.
. Kapıları açıp kapatırken, mutfaktaki yemek kaplarının kapaklarını açarken, yemek yaparken,
. ocak yakarken, mutfağa girerken besmele çekmek sünnettir.
. Süt, su, çay, ilaç içmeye başlarken besmele çekilir.
. Sakalı tamamen keserken besmele çekmek câiz değildir.
zerrin yazdı:
BAŞLIYORUZ BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
BİZLER ZATEN BUNLARI BİLİYOR VE YAPIYORUZ. İNŞAALLAH BUNDAN SONRADA DAHA DİKKATLİ OLUP HERAN BUNLARI UYGULAYABİLİRİZ.
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm abim, ben de katılıyorum. Allah razı olsun bu güzel düşünce için..selametle kalın.
*her zaman tebbessüm ederdi..
*sağ yanı üzerine uyurdu. (araştırmalar, insanın sağ yanı üzerine uyuduğunda horlamadığını göstermiş, diğer tüm yatış şekillerinde horlamaya rastlanıyor, ve kalbin en çok dinlendiği hal, insanın sağ yanı üzerine yattığı zamanlardır.)
*Efendimiz(sav) bir yere dönerken bütün vücüduyla dönerdi.
*her işe besmele ile başlamak ve sağdan başlamak
*Hiç kimseye hayretle gözünü dikip bakmazdı. Öfkesi Allah içindi. hiçbir zaman kendisi için öfkelenmezdi.
*Sevinçli ve öfkeli zamanlarında sözleri hep aynı idi. Hak sözden başka bir şey söylemezdi.
*Yeni elbise giydiği zamanlar, eski elbiselerini fakirlere verirdi ve şöyle buyururdu : ' Müslüman, Allah rızası için eski elbisesini fakir bir müslümana verip giydirirse, bu elbise fakir müslümanın üzerinde olduğu sürece, ister ölmüş olsun, ister hayatta olsun (elbiseyi veren kimse), Allah'ın koruması, hayrı ve bereketi içinde olur.'
umeyye yazdı:
S.A KARDEŞİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN İŞL.BU ARDARA EFENDİMİZ (s.a.v )in UNUTULAN SÜNNETLERİNDE İŞLEMİŞ OLURUZ
KARDEŞİM ÖNCELİĞİ EFENDİMİZİN UNUTULAN VEYA UNUTULMAYA YÜZTUTAN SÜNNETLERİNDEN BAŞLASAK DAHA İYİ OLMAZMI. B)
PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v)BİR HADİSİ ŞERİFLERİNDE
B) BİR KİMSE BENİM SÜNNET İ ŞERİFEME UYAR VE ONU MUHAFAZA EDERSE CENAB I HAKK O KİMSEYE DÖRT ŞEY İKRAM EDERB)
B) BÜTÜN MÜ'MİNLERİN KALBİ ONA MUHABBET EDİP O KİMSEYİ AZİZ VE MUHTEREM TUTAR
B) FASIKLARIN KALPLERİNDE HEYBETLİ GÖRÜNÜRLER
B) RIZIKLARI GENİŞ OLUR
B) DİNDE GAYET İNANILIR VE GÜVENİLİR OLURLAR
YÜCE MEVLA BİZLEREDE HAKKI İLE EFENDİMİZ (s.a.v) İN SÜNNETİ SENİYESİNE SARILIP YAŞAMAYI NASİP EYLESİN AMİN B)B)B) A.E.O
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14657-sen-gulki-guller-gulsun · 07.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.