ANNE SENİN YERİNE NAMAZA BAŞLAYACAĞIM

1.648 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
afra

afra

Aktif Üye · 50 mesaj

Türkan hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi, her fırsatta ona ve kardeşine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan hanım kılması gerektiğine inanır, ama yinede kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyordu, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine ragmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyen saatler geçse usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. Türkan hanım o anlatırken annesini hatırlamış ve eski günlerdeki namazı ikazı aklına gelmişti. Misafir teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan hanımın küçük oğlu Zekeriyya dört yaşındaydı. Oynadığın oyunu bırakmış, teyzenin koltuğunun dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşuşturup dururken konu değişmişti.

Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlıgı duyuldu. Telaşla mutfaga koştu Türkan hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak mutfağa çıkmıştı. bir ayağı lavobonun için de diğeri ise dışındaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:

-İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin, diye çıkıştı.

Türkan hanım oğlunun verdigi cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hala unutamamıştı:

-Anne, ben abdest alacaktım, teyze dedi ya, namaz kılmayanlara Allah gceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza alma diye senin yerine namaza başlayacaktım.

O an Türkan hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah, yıllarca namaz kılmayan Türkan hanım'a oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Y avrusuna sarılıp dakikalarca agladı.......

RABBİM KENDİSİNİ UNUTTURMASIN.... ALLAH RAZI OLSUN
sena_nur

sena_nur

Kıdemli Üye · 204 mesaj

RE: ANNE SENİN YERİNE NAMAZA BAŞLAYACAĞIM

Çok duygulandım.Gerçekten annesine güzel bi hatırlatma yapmış...paylaştığın için Mevlam razı olsun..duaile....B)RABBİM KENDİSİNİ UNUTTURMASIN.... ALLAH RAZI OLSUN(amin amin cümlemizden)
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

S.A KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ;) ALLAH RAZI OLSUN
B)RABBİM! BENİVE ÇOCUKLARIMI NAMAZ KILANLARDAN EYLE DUAMI KABUL BUYUR B) (İBRAHİM SURESİ 40 .AYET) CENABI MEVLA BİZLERİ BU AYETİN İŞIĞINDAN YÜRÜMEYİ NASİP EYLESİN AMİN A.E.O B)
ararat

ararat

Kıdemli Üye · 292 mesaj

selamun aleyküm ..Allah razı olsun bu kıssayı bir kez daha okumuştum..gerçekten çok ama çok güzel bir şey ..Allah hepimizin yardımcısı olsun .Allaha emanet olun ..VE SELAMUNALEYKÜM
Kader_sultan

Kader_sultan

Kıdemli Üye · 348 mesaj

s.a
cok güzel bir konu...bunu bizlerle paylastiin icin allah senden razi olsun....türkan hanimada bunu unutturmasin...insallah B)
efsude

efsude

Mübarek Üye · 671 mesaj

selamaunelykum!
gereckten cok guzelmıs.bazen cocuklar gercektende buyuklerı sasırtabılıyor.benımde dunya talısı rabbım bagıslarsa bızlere 2 yasında bır yegenım var.ezanı duydugunda basortu seccadeyı getırır kıbleye doner aklını erdıgınce oda namaz kılar.rabbım hepımıze hayırlı evlatlar versın ınsallah.
selam ve dua ıle...
afra

afra

Aktif Üye · 50 mesaj

Allah hepinizden razı olsun inş. okuyan okumayan eğer ilgilenirseniz Said demirtaş Namazı yaşayanlar isimli kitabından alıntı yaptım imkanınız varsa bulun okuyun selam ve dua ile B)B)B)
NUR__

NUR__

Kıdemli Üye · 325 mesaj

harika ve ibretlik....
hasgül

hasgül

Mübarek Üye · 1.965 mesaj

Gözlerim ıslandı. Allah c.c. herkese namaz kılmayı nasip etsin inşallah.
mine35

mine35

Kıdemli Üye · 270 mesaj

emeğinize sağlık tam bir ibretlik..uyanabilirsek eğer..
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

Allah razi olsun cok guzel bir paylasim..
hanife deniz

hanife deniz

Mübarek Üye · 4.279 mesaj

Allah Razı Olsun Kardeşim,
Çok güzel bir paylaşım,inş. hep böyle güzel konuların paylaşımı nefislerimizin terbiyesinde çok faydalı olacak.
Selam ve Dua ile
kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

Rabbim kendisini unutturmasın
İBRETLİK GERÇEKTEN DE

ALLAH CC RAZI OLSUN
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.