Dünya da Sana Verilmişti

1.838 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Salihlerden bir kimse çok fakir olup dünyalık hiç bir şeye malik olmadığı için, ailesi «Bu hale nasıl sabredelim. Cenabı Hak'tan bir miktar dünyalık istesek olmaz mı?» diye, gece-gündüz efendisi ile münakaşa edermiş.

Nihayet o salih zat da dua eder ve duası kabul buyurulur. Bir de ailesi bakar ki evin köşesinde, altundan bir kerbiç bulur ve hemen efendisine getirir, ihtiyaçlarımızı karşıla diye verir.

Efendisi o gece rüyasında görür ki, cennette altundan bir köşk içinde bulunuyor. Lâkin köşkün bir kerpici eksik olduğu için güzelliğinde bir eksiklik vardır. O kerpicin ne olduğunu sorunca «Dünyada sana verilmişti.» derler.

Uyanınca hemen hunu ailesine anlatır. Kadın da dünyayı istediğine pişman olur. Efendisi tekrar «Ya Rabbi, bana dünya gerekmez. O kerpici geri yerine gönder.» diye dua eder. Bakarlar ki, evin köşesinden kerbiç kaybolmuştur.

Hadis-i şerifte buyurulmuştur ki:

"Bir kimsenin dünyada yediği lokmanın karşılığı, âhiretteki hissesinden eksilir."
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

RE: Dünya da Sana Verilmişti

SAĞOL KARDEŞİM ĞÜZEL BİR YAZIYDI YANİ YEDİNE İCTİNE DİKATET AZ YE AZKONUŞ ALLAHIN SELAMI ÜZERİNE OLSUN
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

_Resul_

_Resul_

CEVDET-71 yazdı:
SAĞOL KARDEŞİM ĞÜZEL BİR YAZIYDI YANİ YEDİNE İCTİNE DİKATET AZ YE AZKONUŞ ALLAHIN SELAMI ÜZERİNE OLSUN

Allah razı olsun kardeşim Allaha emanet ol...B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm kardeşim, emeğinize sağlık.. ahirette nasipelnmeyi seçenlerden olalım inş. selametle
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim, emeğinize sağlık.. ahirette nasipelnmeyi seçenlerden olalım inş. selametle

Aleykümselam...B)B)Allah razı olsunB) Amin...Allaha emanet olun....
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum kardeşim ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Hayirli Sabahlar Cok Guzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

_Resul_Salihlerden bir kimse çok fakir olup dünyalık hiç bir şeye malik olmadığı için, ailesi «Bu hale nasıl sabredelim. Cenabı Hak'tan bir miktar dünyalık istesek olmaz mı?» diye, gece-gündüz efendisi ile münakaşa edermiş.

Nihayet o salih zat da dua eder ve duası kabul buyurulur. Bir de ailesi bakar ki evin köşesinde, altundan bir kerbiç bulur ve hemen efendisine getirir, ihtiyaçlarımızı karşıla diye verir.

Efendisi o gece rüyasında görür ki, cennette altundan bir köşk içinde bulunuyor. Lâkin köşkün bir kerpici eksik olduğu için güzelliğinde bir eksiklik vardır. O kerpicin ne olduğunu sorunca «Dünyada sana verilmişti.» derler.

Uyanınca hemen hunu ailesine anlatır. Kadın da dünyayı istediğine pişman olur. Efendisi tekrar «Ya Rabbi, bana dünya gerekmez. O kerpici geri yerine gönder.» diye dua eder. Bakarlar ki, evin köşesinden kerbiç kaybolmuştur.

Hadis-i şerifte buyurulmuştur ki:

"Bir kimsenin dünyada yediği lokmanın karşılığı, âhiretteki hissesinden eksilir."

EsSElamuAleyküm Resul Kardeşim;

Rabbimiz dünyada istediğimiz nimetlerin eksikliğinde neden "Sabır ve Şükür" etmemiz gerektiğini unutturmasın inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun..Elinize-emeğinize sağlık..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardesim; Rabbim razi olsun.emeginize saglik..Insallahu teâlâ Rabbim cenneti secenlerden kabul eyle bizi..Niyaz ederim Rabim.Kainatin efendisine emanet olun.
CeNGiZ_eF

CeNGiZ_eF

Üye · 38 mesaj

Selamun Aleykum
hayırlı sabahlar iyi bir paylasım olmus Allah (c.c.) senden razı olsun...
Allah (c.c.) emanet olun..
_Resul_

_Resul_

<DAMLA>, post: 577328, member: 72504
selamun aleykum kardeşim ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun

rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

<<B)>>

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah..Hayırlı günler...

:H
_Resul_

_Resul_

gülnisaHayirli Sabahlar Cok Guzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun

Size de hayırlı sabahlar.:H
Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun...Hayırlı günler..:H
_Resul_

_Resul_

talipamca

EsSElamuAleyküm Resul Kardeşim;

Rabbimiz dünyada istediğimiz nimetlerin eksikliğinde neden "Sabır ve Şükür" etmemiz gerektiğini unutturmasın inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun..Elinize-emeğinize sağlık..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Ve aleykümselam amcacım...
Amin..Amin...İnşallah...
Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah....Hayırlı günler..:H
_Resul_

_Resul_

CeNGiZ_eFSelamun Aleykum
hayırlı sabahlar iyi bir paylasım olmus Allah (c.c.) senden razı olsun...
Allah (c.c.) emanet olun..

Ve aleykümselam....Allah(c.c) tümümüzden razı olsun inşallah.Hayırlı günler.. :H
_Resul_

_Resul_

Gönlümün_gülüEssalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardesim; Rabbim razi olsun.emeginize saglik..Insallahu teâlâ Rabbim cenneti secenlerden kabul eyle bizi..Niyaz ederim Rabim.Kainatin efendisine emanet olun.

Ve aleykümselam....
amin...Amin...İnşallah....Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah..Hayırlı günler.. :H
-ferhat-

-ferhat-

Yeni Üye · 4 mesaj

kardeşim ALLAH(c.c)razı olsun bize dünya malının değersiz olduğunu en önemli değerin ahiret hayatının olduğunu vurguladığın için emeğine sağlıktekrardan ALLAH (c.c)razı olsun
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

alah razı olsun kardeşim
_Resul_

_Resul_

-ferhat-kardeşim ALLAH(c.c)razı olsun bize dünya malının değersiz olduğunu en önemli değerin ahiret hayatının olduğunu vurguladığın için emeğine sağlıktekrardan ALLAH (c.c)razı olsun

Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah.......
Hayırlı günler..:H
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.