ALLAH demek...

1.018 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

Fakir bir genç, padişahın kızına aşık olmuş. Bu ümitsiz sevdasını gidip memleketin meşhur dervişine anlatarak yardım dilemiş. Derviş: “evladım, şehrin girişinde, tam yol ağzına otur, kim ne derse desin sadece Allah” diye cevap ver” demiş.

Fakir genç denileni yapmış. Günlerce, aylarca şehrin girişinde başka hiçbir kelime konuşmadan “Allah” demiş. Derviş, yiyeceğini, içeceğini her gün getiriyormuş. “Allah” diyen genç halk arasında meşhur olmaya başlamış. Nihayet bir gün padişah da genci merak etmiş. Dervişten genç hakkında bilgi istemiş.

Derviş, gencin devrin büyüklerinden olduğunu söylemiş. Padişah, kalkıp genci ziyaret etmiş. “Kimsin?, Derdin ne? Ne istersin?” demiş ise de, genç padişaha karşı da “Allah” demekten vazgeçmemiş. Başka tek kelime konuşmamış.

Derviş akşam gencin yanına gitmiş. Padişah sana “kızımı vereyim” deyene kadar sen ondan sakın ha bir istekte bulunmayasın!” diye tembihte bulunmuş. Nihayet bir gün padişah gelip: “Ne istiyorsun, istiyorsan seni kızımla evlendiriyim deyince, genç, dervişin şaşkın bakışları altında: “yok” demiş.

-“Artık onu istemiyorum. Ben başka bir hatıra Allah dedim. Allah devrin padişahını ayağıma getirip, benim gibi miskin bir gence kendi kızını teklif ettirdi. Onun hatırına Allah deseydim kim bilir ne olurdu? Ben bundan böyle Ondan başkasını anmıyor, Ondan başkasını istemiyorum”[1]
AYETULLAH-1

AYETULLAH-1

Üye · 28 mesaj

RE: ALLAH demek...

ELLERİN DERT GÖRMESİN
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

Rabbim dünyalık aşklarımızı kendi aşkına döndürmeyi nasip etsin
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM ELLERİNE SAĞLIK
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

yorumlarınız için teşekkür ederim
sekerdjelif

sekerdjelif

Kıdemli Üye · 116 mesaj

ALLAH (c.c) razı olsun çok güzel:)
eeda

eeda

Aktif Üye · 69 mesaj

esselamu aleyküm

ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül
gel o bayıltan renklerınle gönlüme dökül
vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül
ey kupkuru çölleri cennete ceviren gül

kalpler yalnızca ALLAH'ı zikretmekle mutmain olur(rad28)
B) rabbım yar ve yardıcımız olsunB)
e_m_i_n

e_m_i_n

Kıdemli Üye · 218 mesaj

Gerçekten çok güzel bir konuyu çok güzel bir şekilde anlatan bir yazı ,paylaştığınız için teşekkürler !

Selamlar!
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

yorumlarınız için ben teşekkür ederim eksik olmayın
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR