Emanet Fare

950 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Yûsuf adında gezgin bir zât, Zünnûn-i Mısrî hazretlerinin İsm-i âzamı bildiğini öğrenince, Mısır'a gitti. Huzûruna varınca, önceleri iltifat görmedi. Sonra huzûra kabûl edildi ve Zünnûn-i Mısrî hazretlerine bir sene hizmet etti. Bir gün ona;
- Ey üstâd, sana bir sene hizmet ettim, artık hakkımı vermen gerekir. Senin İsm-i âzamı bildiğini söylediler. Onu, benden iyi emânet edeceğin bir başka kimse olmayacağını bilirsin,dedi. Sükût etti. Ona cevap vermedi. Altı ay sonra bir tabağa konmuş ve bir mendile sarılmış bir şey çıkardı. Ona;
- Fustat'ta bulunan falan dostumuzu bilirsin değil mi?'' diye sorunca;
- Evet, dedi.
Zünnûn hazretleri ona;
- İşte bunu ona götür. dedi.
O da sarılı tabağı aldı, giderken;
- Zünnûn-i Mısrî gibi bir zât hediye gönderiyor. Acabâ nedir, ne kadar kıymetlidir? diye düşündü. Merakını yenemeyerek tabağı açtı. İçinden bir fare fırladı ve kaçıp kayboldu. Bu duruma kızarak, Zünnûn-i Mısrî'nin yanına geldi. Zünnûn-i Mısrî ona;
- Biz seni denedik. Sana bir fâre emânet ettik, ona hıyânet ettin. Hiç sana İsm-i âzamı güvenip teslim edebilir miyim? dedi.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

RE: Emanet Fare

Allah c.c razı olsun inş
selam ve dua ile B)B)
_Resul_

_Resul_

paryosa_t yazdı:
Allah c.c razı olsun inş
selam ve dua ile B)B)

Allah sizdende razı olsun...Allaha emanet olun...
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Allah Razi Olsun...Gercektende cok kiymetli bir Dua Allahin o güzel isimlerini iceren bi dua...kiymetini bilip cokca okuyalim insallah
_Resul_

_Resul_

bahar58 yazdı:
Allah Razi Olsun...Gercektende cok kiymetli bir Dua Allahin o güzel isimlerini iceren bi dua...kiymetini bilip cokca okuyalim insallah

Allah sizdende razı olsun kardeşim..B)B)B)
tuba07

tuba07

Mübarek Üye · 545 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSUN..EMANETE TAM RİAYET ŞART..YA NE BÜYÜK ALİMLERMİŞ..NE GÜSEL HAZIR VE NAZIR CEVAPLAR...HAK EDENE HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE MUAMELE...
_Resul_

_Resul_

tuba07 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN..EMANETE TAM RİAYET ŞART..YA NE BÜYÜK ALİMLERMİŞ..NE GÜSEL HAZIR VE NAZIR CEVAPLAR...HAK EDENE HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE MUAMELE...

Aynen öyle kardeş.. Cenab-ı Allah sizden razı olsun inşallah..B)B)B)
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

_Resul_Yûsuf adında gezgin bir zât, Zünnûn-i Mısrî hazretlerinin İsm-i âzamı bildiğini öğrenince, Mısır'a gitti. Huzûruna varınca, önceleri iltifat görmedi. Sonra huzûra kabûl edildi ve Zünnûn-i Mısrî hazretlerine bir sene hizmet etti. Bir gün ona;
- Ey üstâd, sana bir sene hizmet ettim, artık hakkımı vermen gerekir. Senin İsm-i âzamı bildiğini söylediler. Onu, benden iyi emânet edeceğin bir başka kimse olmayacağını bilirsin,dedi. Sükût etti. Ona cevap vermedi. Altı ay sonra bir tabağa konmuş ve bir mendile sarılmış bir şey çıkardı. Ona;
- Fustat'ta bulunan falan dostumuzu bilirsin değil mi?'' diye sorunca;
- Evet, dedi.
Zünnûn hazretleri ona;
- İşte bunu ona götür. dedi.
O da sarılı tabağı aldı, giderken;
- Zünnûn-i Mısrî gibi bir zât hediye gönderiyor. Acabâ nedir, ne kadar kıymetlidir? diye düşündü. Merakını yenemeyerek tabağı açtı. İçinden bir fare fırladı ve kaçıp kayboldu. Bu duruma kızarak, Zünnûn-i Mısrî'nin yanına geldi. Zünnûn-i Mısrî ona;
- Biz seni denedik. Sana bir fâre emânet ettik, ona hıyânet ettin. Hiç sana İsm-i âzamı güvenip teslim edebilir miyim? dedi.

Allah c.c razi olsun emeginize saglik
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.