DR.CAN/ZAMAN/AİLEM
KIZ VE ERKEK KARDEŞLERİN AYNI YATAKTA YATMALARI DOĞRU MUDUR
2.993 görüntülenme · 8 yanıt
İslami inancımız gereği, erkek ve kız kardeşlerin ne küçüklüklerinde, ne de buluğa erdikleri dönemde birbirlerine karşı şehevî duygular beslemeleri mümkün değildir. Fakat her ihtimale karşı tedbir almak da ebeveynin asli vazifeleri arasındadır. Buna göre âkil bâliğ olma öncesinde kardeşlerin aynı yatağı paylaşmaları caiz olsa da, buluğ çağına erdikten sonra yataklarının ayrılması gerekir. Devrimizin çeşitli yollarla nesillere enjekte ettiği ve onlarda kötü huylara ukde ve nüve olabilecek şeyler karşısında tavrımızın net ve kesin olması gerekir. Çeşitli imkansızlıklar altında kıvransak da, mutlaka kardeşlerin yatakları ayrılmalıdır.
DR.CAN/ZAMAN/AİLEM
DR.CAN/ZAMAN/AİLEM
RE: KIZ VE ERKEK KARDEŞLERİN AYNI YATAKTA YATMALARI DOĞRU MUDUR
Allah razı olsun...B)B)B) Olması gerekende buydu diye düşünüyorum...B)
Allah razı olsun...B)B)B) Olması gerekende buydu diye düşünüyorum...B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Allah razı olsun ablam Hani diyorlarya baba kızına abi kardeşine saldırdı taciz etti diye. bunu bir çok kez gazete manşetlerinde haberlerde duyduk. bunun dini hükmünü araştırsalar böyle bir şeyin olmadığına eminim kanaat getireceklerdir. Hiç bir öz Babanın çocuğuna nefsi uyanmaz. Hiç bir öz kardeşin kardeşine nefsi uyanmaz bunun bahsi yüce kitabımızda vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kaynaklı bulunca yazarım inşAllah
Ancak şuda varki bu sadece iki kız, erkek kardeş için geçerli değildir. Arkadaş amcaoğlu dayıoğlu vs vs kim olursa olsun erkek erkekle aynı döşekle yatamaz yatsada üzerlerine farklı bir örtü almaları emrolmuştur. bu konuylada ilgili bir hadis-i şerif vardı...
Allah razı olsun ablam Hani diyorlarya baba kızına abi kardeşine saldırdı taciz etti diye. bunu bir çok kez gazete manşetlerinde haberlerde duyduk. bunun dini hükmünü araştırsalar böyle bir şeyin olmadığına eminim kanaat getireceklerdir. Hiç bir öz Babanın çocuğuna nefsi uyanmaz. Hiç bir öz kardeşin kardeşine nefsi uyanmaz bunun bahsi yüce kitabımızda vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kaynaklı bulunca yazarım inşAllah
Ancak şuda varki bu sadece iki kız, erkek kardeş için geçerli değildir. Arkadaş amcaoğlu dayıoğlu vs vs kim olursa olsun erkek erkekle aynı döşekle yatamaz yatsada üzerlerine farklı bir örtü almaları emrolmuştur. bu konuylada ilgili bir hadis-i şerif vardı...
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥
Allah razı olsun...Evet gerçekten gazete manşetleri çok acı:(:(:( Hiç bir babanın nefsi çocuğuna uyanırmı:(
aska mecnun yazdı:
Allah razı olsun...Evet gerçekten gazete manşetleri çok acı:(:(:( Hiç bir babanın nefsi çocuğuna uyanırmı:(
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
Elbette tedbiri almak anne ve babaya düşmektedir. Ancak Rabbim düşmanımızın bile başına böyle bir durum getirmesin. Rabbim hepimizi korusun ve şaşırtmasın İnşallah.
Elbette tedbiri almak anne ve babaya düşmektedir. Ancak Rabbim düşmanımızın bile başına böyle bir durum getirmesin. Rabbim hepimizi korusun ve şaşırtmasın İnşallah.
Abimin bu güzel yorumuna aynen katılıyorum
konak yazdı:
Abimin bu güzel yorumuna aynen katılıyorum
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.AYRICA ANNELER DE OĞULLARI İLE BELLİ BİR YAŞTAN SONRA YATMALARI UYGUN DEĞİL,VE TABİ BABALARIN DA KIZLARI İLE.NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN.ALLAHIM KİMSEYİ BİR AN BİLE NEFSİNİN ELİNE BIRAKMASIN.A.E.O.
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.AYRICA ANNELER DE OĞULLARI İLE BELLİ BİR YAŞTAN SONRA YATMALARI UYGUN DEĞİL,VE TABİ BABALARIN DA KIZLARI İLE.NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN.ALLAHIM KİMSEYİ BİR AN BİLE NEFSİNİN ELİNE BIRAKMASIN.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14149-kiz-ve-erkek-kardeslerin-ayni-yatakta-yatmalari-dogru-mudur · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- AYNI DİLİ KONUŞAN DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞAN.... Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
- Kadın - erkek eşitliği söz konusu mudur? Dini sohbet 9 cevap
- Yavuz Sultân Selim’in sol kulağında küpe bulunan bir resmi olduğu doğru mudur? Edebiyat 1 cevap
- SİZCE DOĞRU MUDUR?(YARDIMCI OLURMUSUNUZ) Resimler 9 cevap
- Kuşların, öterken zikrettikleri doğru mudur? Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
- İnsan, yaptığı işlerinde “yarattım veya yarattık” ifadelerini kullanması doğru mudur? Nasihatler 10 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.