İblisin beş tane evladı vardır
2.582 görüntülenme · 36 yanıt
RE: İblisin beş tane evladı vardır
ALLAH(cc) YARATTIĞI VARLIKLARDAN İKİ VARLIĞI LANETLEMİŞTİR.
1 İBLİS, DİĞER BİR ADI"DA LAİN"DİR. LAİN LANETLENMİŞ DEMEKTİR.
2 BENİ İSRAİL, YANİ YAHUDİLER.
ESAS OLAN, GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN LANETLİLERİN TUZAKLARINA, DÜŞMEMEKTİR.
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
m_muaz yazdı:
İblisin beş tane evladı vardır. Onların her birini bir işe tayin etmiş, o iş onun eline verilmiştir. İsimleri şunlardır:
1.Seber
2.A'ver
3.Mısvet
4.Dasim
5.Zelembur
Seber: O, musibetlerin arkadaşıdır. Musibet ânında azabı çağırmaya, yakaları yırtmaya, yanakları yumrukla
Mısvet: O, yalanın arkadaşıdır.
Dasim: O, insanın yanında ailesini ayıplar, onu ailesine karşı kışkırtır.
Zelembur: O, çarşı ve pazarların arkadaşıdır, oraları idare etmektedir. Ondan dolayıdır ki alışverişle uğraşanlar durmadan zulümden şikayet etmektedirler ve başkalarına zulüm yapmaktadırlar
ALLAH(cc) YARATTIĞI VARLIKLARDAN İKİ VARLIĞI LANETLEMİŞTİR.
1 İBLİS, DİĞER BİR ADI"DA LAİN"DİR. LAİN LANETLENMİŞ DEMEKTİR.
2 BENİ İSRAİL, YANİ YAHUDİLER.
ESAS OLAN, GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN LANETLİLERİN TUZAKLARINA, DÜŞMEMEKTİR.
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
Selamun Aleykum
Allah (c.c.) Razı oLsun muaz kardeşim bu paylaşımın için. İblis'i ve yandaşlarını acı bir azap beklemektedir.
Allah'ın vadii gerçektir kardeşlerim. DEĞİŞMEZ!
İblis ve Yandaşları CEHENNEM'in dibini boylayacaklardır.
"Ve hiç şüphe yok, onların tümünün buluşma yeri cehennemdir." (HİCR SURESİ / 43)
Bizler birbirlerimize sadık kalmalıyız kardeşlerim. İblis'in vesveselerine karşı Dinç ve uyanık olmalıyız. Allah'a sığınmalıyız. Allah (c.c.)'a karşı layık kul oluruz inşaAllah. GECENİN KARANLIĞINDAN SABAHIN RABBİNE SIĞINIRIM. İBLİS'İN VESVESELERİNDEN, FİTNELERİNDEN ALLAH'A SIĞINIRIM...(Amin)
İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü'minlerseniz, Ben'den korkun. (AL-İ İMRAN SURESİ / 175)
_______________________________________________________________________________________
Allahaısmarladık... B)
Selamun Aleykum
Allah (c.c.) Razı oLsun muaz kardeşim bu paylaşımın için. İblis'i ve yandaşlarını acı bir azap beklemektedir.
Allah'ın vadii gerçektir kardeşlerim. DEĞİŞMEZ!
İblis ve Yandaşları CEHENNEM'in dibini boylayacaklardır.
"Ve hiç şüphe yok, onların tümünün buluşma yeri cehennemdir." (HİCR SURESİ / 43)
Bizler birbirlerimize sadık kalmalıyız kardeşlerim. İblis'in vesveselerine karşı Dinç ve uyanık olmalıyız. Allah'a sığınmalıyız. Allah (c.c.)'a karşı layık kul oluruz inşaAllah. GECENİN KARANLIĞINDAN SABAHIN RABBİNE SIĞINIRIM. İBLİS'İN VESVESELERİNDEN, FİTNELERİNDEN ALLAH'A SIĞINIRIM...(Amin)
İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü'minlerseniz, Ben'den korkun. (AL-İ İMRAN SURESİ / 175)
_______________________________________________________________________________________
Allahaısmarladık... B)
O gün mal ve evlat fayda vermez.
Ancak Allah'a Selim bir kalple gelenler müstesna.
(Şuara 88-89)
Ancak Allah'a Selim bir kalple gelenler müstesna.
(Şuara 88-89)
m_muaz yazdı:S.A. KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMIN İÇİN SELAM VE DUA İLE A.E.O.
İblisin beş tane evladı vardır. Onların her birini bir işe tayin etmiş, o iş onun eline verilmiştir. İsimleri şunlardır:
1.Seber
2.A'ver
3.Mısvet
4.Dasim
5.Zelembur
Seber: O, musibetlerin arkadaşıdır. Musibet ânında azabı çağırmaya, yakaları yırtmaya, yanakları yumruklamaya ve cahiliyet âdetlerinin icrasına insanı teşvik etmektedir.
A'ver: O, zinanın arkadaşıdır. Zinayı emreder ve insana güzel gösterir.
Mısvet: O, yalanın arkadaşıdır.
Dasim: O, insanın yanında ailesini ayıplar, onu ailesine karşı kışkırtır.
Zelembur: O, çarşı ve pazarların arkadaşıdır, oraları idare etmektedir. Ondan dolayıdır ki alışverişle uğraşanlar durmadan zulümden şikayet etmektedirler ve başkalarına zulüm yapmaktadırlar
Allah razı olsun... Gerçekten çok güzel...B)B)B)
Allah razı olsun... Gerçekten çok güzel...B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Amin..B)B)
tevbekar yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN... RABBİM BİZLERİ KOVULMUŞ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN, ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN VE CİNLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN...
B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
Amin..B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
cümlemizden inş..amin.inş..sizde allah a emanet olun ...
tevbekar yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN... RABBİM BİZLERİ KOVULMUŞ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN, ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN VE CİNLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN...
B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
cümlemizden inş..amin.inş..sizde allah a emanet olun ...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13993-iblisin-bes-tane-evladi-vardir · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Birebir olarak alinti yapmadan tane tane söyliyerek yazalim Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4.238 cevap
- tane tane pilav yapmanın püf noktaları :) Yemek Tarifleri 59 cevap
- Kabl-el Büluğ Evlâdı Vefat Edenlere Müjde... Risale-i Nur 23 cevap
- uyan türk evladı uyannnn! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 22 cevap
- kardeş aynı anne babanın evladı olmak degil Dini sohbet 8 cevap
- Bu dinin iki tane ayağı vardır. Dini sohbet 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.