Dirilen Ölü

849 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Enes bin Mâlik (R.A.) anlatıyor: 'Gözleri görmeyen yaşlı bir hanımın Saib adında bir genç oğlu vardı. Daha hayatının baharında olan bu delikanlı Medine vebasına yakalanmıştı. Uzun zaman hasta yattı. Bir gün delikanlının ziyaretine gittik. Fakat maalesef biz orada iken delikanlı ruhunu teslim etti. Bizde gözlerini kapadık ve üzerine elbisesini örttük. İçimizden biri annesine:

- Onun için Allah'a dua et. dedi. Annesi:

- Ama o öldü. dedi. Biz:

- Olsun sen yine de dua et. dedik. Bunun üzerine kadın çocuğun ayak ucuna oturdu, ayaklarını tuttu ve:

- Allahım, ben isteyerek sana iman ettim. Senden korktuğum için, putları bıraktım. Arzumla sırf senin için hicret ettim. Allahım, puta tapanları bana güldürme, gücümün yetmeyeceği bu yükü bana yükleme.' diye dua etti.

Alah'a yemin ederim ki, kadın sözünü bitirir bitirmez, çocuk ayaklarını kımıldatmaya başladı. Sonra da yüzünden örtüyü attı. Rasulullah (A.S.) ve annesi vefat edinceye kadar da yaşadı.'
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

RE: Dirilen Ölü

Allah Razi olsun Resul KArdes.. Yeterki gönülden dua etmesini bilelim Allah herseye kadir...
_Resul_

_Resul_

bahar58 yazdı:
Allah Razi olsun Resul KArdes.. Yeterki gönülden dua etmesini bilelim Allah herseye kadir...

Amin inşallah..Allah sizdende razı olsunn...B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

çok güzel bi hakaye:)
_Resul_

_Resul_

handos yazdı:
çok güzel bi hakaye:)

Allah razı olsun...B)B)B)
handan06

handan06

MAŞALLAH RESUL ACAR HER YAZIDA SEN VARSIN HİÇ DİKKAT ETMEDİM BU YAZILARI KİMİN YAZDIĞINI SAKIN BENİ YANLIŞ ANLAMA KÖTÜ NİYETE KONUŞMUYORUM
_Resul_

_Resul_

handos yazdı:
MAŞALLAH RESUL ACAR HER YAZIDA SEN VARSIN HİÇ DİKKAT ETMEDİM BU YAZILARI KİMİN YAZDIĞINI SAKIN BENİ YANLIŞ ANLAMA KÖTÜ NİYETE KONUŞMUYORUM

e-mailimi ekleyebilirmisin sizle biraz konuşalım...acerresul@**** sayfaları gereksiz yere doldurmayalım..
handan06

handan06

OK.YALNIZ HOT.MYNET.Mİ?RAHATSIZLIK VERDİYSEM ÖZÜR DİLERİM
_Resul_

_Resul_

HOT..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.