SALAVÂT-I ŞERÎFE GETİRMENİN ÂDÂBI

6.051 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
tebessumd

tebessumd

Mübarek Üye · 1.010 mesaj

Her müslümanın ömründe bir kere, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e salâvat getirmesi farzdır. Bir mecliste İsm-i şerifleri zikrolunduğunda, salavât-ı şerîfe getirmek vâciptir. O mecliste, Peygamber Efendimizin ism-i şerîfleri her okunduğunda salavât-ı şerîfe getirmek âdâptandır. Salavât-ı şerîfenin mânâsı 'Aleyhissalatü vesselâm Efendimizin şânının yüce olmasına, dîninin kıyâmete kadar bâki olmasına' duâdır. Salavât-ı şerîfe, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in üzerine ise de; hakîkatte fâide ve sevâbı onu okuyana döner. Bir mecliste, İsm-i şerîfleri zikrolun-duğu zaman, işitenler salavât-ı şerîfe getirmezlerse nankörlük etmiş olurlar.
Süfyân-ı Sevrî (rh.) anlatıyor: "Kâbe-i Muazzama'yı tavaf ediyordum. Her adımda salavât-ı şerîfe getiren bir kimse gördüm. 'Her makâmın bir duâsı vardır. Neden hep salavât-ı şerîfe getiriyorsun?" diye sordum. Dedi ki:
Hac niyetiyle, babamla birlikte yola çıktık. Yolda, babam vefât edince yüzü simsiyah oldu ve başı hınzır başına döndü. Babamın yüzünü örttüm ve büyük bir şaşkınlık içinde ne yapacağımı düşünürken uykum geldi. Rüyamda çadıra birisinin girdiğini gördüm. O güne kadar ondan güzel yüzlü kimse görmemiştim. Güzel kokusu, yalnız bizim çadırımızı ve etrafımızı değil, âlemi doldurdu. İzzet ve vakâr ile gelip babamın baş ucuna oturdu. Yüzünden perdeyi kaldırdı. Mübârek elini babamın yüzüne sürdü. Babamın yüzü evvelkinden daha güzel olmuştu. O saâdet sâhibi kalktı ve gitmeye hazırlanırken eteğini tutup; "Kimsiniz? diye sordum."
"Sen, beni bilmez misin? Ben, Sâhibü'l-Kur'ân Muhammed Mustafâ'yım. Senin baban -gerçi günâhkâr ve fâsık idi- lâkin, bana çok salavât-ı şerîfe getirirdi. Böyle bir musî-bete dûçar olduğunu, bunun salavât-ı şerîfesini bana getiren melek haber verdi. Ben de gelip onu bu belâdan kurtardım." buyurdular.
Bundan böyle ol Hazret-i Seyyidü'l-Beşer'in salavât-ı şerîfesiyle devamlı olarak meşgûl olacağım. Tâ ki, şefâatine nâil olayım ve bütün tehlikelerden kurtulayım
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

RE: SALAVÂT-I ŞERÎFE GETİRMENİN ÂDÂBI

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN KARDEŞİM..
SELAVAT-İ ŞERİF GETİRMENİN HİKMETLERİ ANLATTIĞIN GİBİ BÜYÜK..
ALLAHIM BİZLERİ VE CÜMLESİNİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN ŞAFAATİNE NAİL OLAN KULLARINDAN EYLESİN...B)
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
tebessumd

tebessumd

sadece_eda yazdı:
ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN KARDEŞİM..
SELAVAT-İ ŞERİF GETİRMENİN HİKMETLERİ ANLATTIĞIN GİBİ BÜYÜK..
ALLAHIM BİZLERİ VE CÜMLESİNİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN ŞAFAATİNE NAİL OLAN KULLARINDAN EYLESİN...B)

AMİN ECMAİN KARDEŞİM.B)
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
ferit

ferit

Mübarek Üye · 1.723 mesaj

S.A. ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ...SELAMETLE İNŞAALLAH....
tebessumd

tebessumd

m_muaz yazdı:

AMİN ECMAİN KARDEŞİM.B)
esar 81

esar 81

Yeni Üye · 7 mesaj

gönlümün sultanına birkezdaha selat selam olsun ve alemlerin rabbi olan yüce allahaa hamd olsun.yüce allah bizleri kendine yakışır birkul habibine yakışır bir ümmet eylesin:(
esar 81

esar 81

Yeni Üye · 7 mesaj

gönlümün sultanına birkezdaha selat selam olsun ve alemlerin rabbi olan yüce allahaa hamd olsun.yüce allah bizleri kendine yakışır birkul habibine yakışır bir ümmet eylesin:(
esar 81

esar 81

Yeni Üye · 7 mesaj

umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim ALLAH razı olsun Efendimiz (s.a.v ) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor

B) İNSANLARIN EN ÇİMRİSİ İSMİMİ DUYUPTA BANA SELAVAT GETİRMEYENDİR B)

Efendimiz (s.a.v ) sonsuz selat ve selam olsun
tebessumd

tebessumd

esar 81 yazdı:

amin ecmain B)
nazanozi

nazanozi

Üye · 34 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN BU BİGİYİ BİZE İLETTİĞİN İÇİN,,
tebessumd

tebessumd

ferit yazdı:
S.A. ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ...SELAMETLE İNŞAALLAH....

rabbim sendende razı olsun kardeşim.:)

yorumda bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum.rabbim sizdende razı olsun.B)
efendimiz (sav)sancağı şerifelerinin altında bulaşabilmek dileğiyle.ALLAH'A EMANET OLUN.
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

s.a.
bizleri uyardığın için allah ( cc ) senden razı olsun ... B)

bundan sonra daha fazla salavat getireceğim ...
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

emineduru

emineduru

Üye · 41 mesaj

Allah razı olsun kardeşim
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN...
BU ARADA FERİT KARDEŞİMİZİN SALAVAT KAMPNYASINA DESTEKLERİNİZİN DEVAMINI BEKLİYORUZ...ŞİMDİDEN ALLAH KABUL ETSİN
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

tebessumd yazdı:
Her müslümanın ömründe bir kere, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e salâvat getirmesi farzdır. Bir mecliste İsm-i şerifleri zikrolunduğunda, salavât-ı şerîfe getirmek vâciptir. O mecliste, Peygamber Efendimizin ism-i şerîfleri her okunduğunda salavât-ı şerîfe getirmek âdâptandır. Salavât-ı şerîfenin mânâsı 'Aleyhissalatü vesselâm Efendimizin şânının yüce olmasına, dîninin kıyâmete kadar bâki olmasına' duâdır. Salavât-ı şerîfe, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in üzerine ise de; hakîkatte fâide ve sevâbı onu okuyana döner. Bir mecliste, İsm-i şerîfleri zikrolun-duğu zaman, işitenler salavât-ı şerîfe getirmezlerse nankörlük etmiş olurlar.
Süfyân-ı Sevrî (rh.) anlatıyor: "Kâbe-i Muazzama'yı tavaf ediyordum. Her adımda salavât-ı şerîfe getiren bir kimse gördüm. 'Her makâmın bir duâsı vardır. Neden hep salavât-ı şerîfe getiriyorsun?" diye sordum. Dedi ki:
Hac niyetiyle, babamla birlikte yola çıktık. Yolda, babam vefât edince yüzü simsiyah oldu ve başı hınzır başına döndü. Babamın yüzünü örttüm ve büyük bir şaşkınlık içinde ne yapacağımı düşünürken uykum geldi. Rüyamda çadıra birisinin girdiğini gördüm. O güne kadar ondan güzel yüzlü kimse görmemiştim. Güzel kokusu, yalnız bizim çadırımızı ve etrafımızı değil, âlemi doldurdu. İzzet ve vakâr ile gelip babamın baş ucuna oturdu. Yüzünden perdeyi kaldırdı. Mübârek elini babamın yüzüne sürdü. Babamın yüzü evvelkinden daha güzel olmuştu. O saâdet sâhibi kalktı ve gitmeye hazırlanırken eteğini tutup; "Kimsiniz? diye sordum."
"Sen, beni bilmez misin? Ben, Sâhibü'l-Kur'ân Muhammed Mustafâ'yım. Senin baban -gerçi günâhkâr ve fâsık idi- lâkin, bana çok salavât-ı şerîfe getirirdi. Böyle bir musî-bete dûçar olduğunu, bunun salavât-ı şerîfesini bana getiren melek haber verdi. Ben de gelip onu bu belâdan kurtardım." buyurdular.
Bundan böyle ol Hazret-i Seyyidü'l-Beşer'in salavât-ı şerîfesiyle devamlı olarak meşgûl olacağım. Tâ ki, şefâatine nâil olayım ve bütün tehlikelerden kurtulayım

S.A.Kardeşim ALLAH razı olsun.Ferit kardeşimizin vesilesi ile çokça salavt-ı şerife okumaya başladık.RABBİM cümlemizinkini kabuletsin.Hayra vesile olan inşaallah her hayırdan hisse alacaktır.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
metfamu

metfamu

Mübarek Üye · 592 mesaj

s.a. allah razı olsun emeğinize sağlık.bu vesile ile bir defa daha ESSELATÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RASULALLAH
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.