BİR AVUÇ TOPRAK
1.554 görüntülenme · 14 yanıt
Halinden yoksul olduğu anlaşılan bir adam, deniz kenarında oltayla balık tutuyordu Tesadüfen oradan geçmekte olan ülkenin padişahı bu
gariban adamla ilgilendi ve ona, "Oltana ben burada iken ilk takılan şey ne olursa sana onun ağırlığınca altın vereceğim" dedi Biraz sonra oltaya takıla takıla ortası delik bir kemik takıldı Hükümdar balıkçıya, "Ne yapalım, şansın bu kadar, oltana ağır bir şey takılmadı" diyerek alıp sarayına götürdü Saraya varınca adamlarına, balıkçıya elindeki kemiğin ağırlığınca altın vermelerini emretti Kemiği terazinin kefesine koydular, öbür kefesine de altın koymaya başladılar Beş, on, yirmi, elli diyerek altınları koydular ama kemik yerinden oynamıyordu Görünüşte dört beş altını zor tartar göründüğü halde, tahminlerin on misli üzerinde altın koydular kemik bana mısın demedi Altını doldurmaya devam ettiler, terazinin kefesi doldu taştı ama kemik tarafı yerinden kımıldamıyordu Bunda bir sır olduğunu anladılar Bir bilgeyi çağırıp bu sırrın ne olduğunu sordular Bilge kemiği eline alıp şöyle bir baktıktan sonra şu açıklamada bulundu:"Bu kemik açgözlü bir insanın göz çukurudur Siz bunu tartmak için bütün hazineyi koysanız yine yerinden oynamaz Çünkü doymaz Ama bir avuç toprak bunu doyurur"
Nitekim bir avuç toprak alıp terazinin kefesine koydu ve kemik yukarı kalkıverdi
[medya]
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
RE: BİR AVUÇ TOPRAK
yun_us25 yazdı:S.A. Ne güzeldir,gözü gonlü tok bir yaşam sürebilmek.Allah hepimizi aç gözlü olmaktan ve hasislik ruhundan korusun.Emeğine saglık.Allaha emanet olun
Halinden yoksul olduğu anlaşılan bir adam, deniz kenarında oltayla balık tutuyordu Tesadüfen oradan geçmekte olan ülkenin padişahı bu
gariban adamla ilgilendi ve ona, "Oltana ben burada iken ilk takılan şey ne olursa sana onun ağırlığınca altın vereceğim" dedi Biraz sonra oltaya takıla takıla ortası delik bir kemik takıldı Hükümdar balıkçıya, "Ne yapalım, şansın bu kadar, oltana ağır bir şey takılmadı" diyerek alıp sarayına götürdü Saraya varınca adamlarına, balıkçıya elindeki kemiğin ağırlığınca altın vermelerini emretti Kemiği terazinin kefesine koydular, öbür kefesine de altın koymaya başladılar Beş, on, yirmi, elli diyerek altınları koydular ama kemik yerinden oynamıyordu Görünüşte dört beş altını zor tartar göründüğü halde, tahminlerin on misli üzerinde altın koydular kemik bana mısın demedi Altını doldurmaya devam ettiler, terazinin kefesi doldu taştı ama kemik tarafı yerinden kımıldamıyordu Bunda bir sır olduğunu anladılar Bir bilgeyi çağırıp bu sırrın ne olduğunu sordular Bilge kemiği eline alıp şöyle bir baktıktan sonra şu açıklamada bulundu:"Bu kemik açgözlü bir insanın göz çukurudur Siz bunu tartmak için bütün hazineyi koysanız yine yerinden oynamaz Çünkü doymaz Ama bir avuç toprak bunu doyurur"
Nitekim bir avuç toprak alıp terazinin kefesine koydu ve kemik yukarı kalkıverdi
derya_guluS.A. Ne güzeldir,gözü gonlü tok bir yaşam sürebilmek.Allah hepimizi aç gözlü olmaktan ve hasislik ruhundan korusun.Emeğine saglık.Allaha emanet olun
AMİN,inşaALLAH...Allah razı olsun sizlerde..selam ve dua ile ..B)
[medya]
Bahar_58Esselamun Aleyküm
Emegine Saglik Olsun Güzel Ibret alinmasi gereken bir hikayeydi
ALLAH´a Emanet Ol
B)
ve aleykum selam
ALLAH razı olsun evet gerçekten ibret alınması gereken bi hikaye...selametle İNŞAALLAH ..
[medya]
<DAMLA>selamun aleykum kardeşim ellerine yüreğine saglık çok güzel bir paylaşımdı rabbim sizden razı olsun inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
ve aleykum selam DAMLA kardeşim RAHMAN razı olsun
selam dua vre nmuhabbetle inşaALLAH
[medya]
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13722-bir-avuc-toprak · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Toprak ol toprak, gül bitsin sende, ancak topraktır kavuşan güle Dini Hikayeler 21 cevap
- Gül bitirmek için toprak olmalı..Toprak olmak istiyorum Allahım!.. Dini sohbet 14 cevap
- KOCA BİR ORDUYU DOYURAN İKİ AVUÇ HURMA Dini Hikayeler 6 cevap
- Belden Sıkma Pardösüler, Avuç İçi Eşarplar.. Islamda Kadının Yeri ve Önemi 2 cevap
- Bir avuç dua istiyorum inşallah. Dua Bölümü 6 cevap
- Elsin sen,el;varlığın sadece bir avuç içi Edebiyat 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.