~~ HAYAT DERSİ ~~

2.422 görüntülenme · 28 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Ne zaman hayatınızda bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 fincan kahveyi hatırlayınız!
Bir gün bir profesör, masasının üzerinde birkaç kutu olduğu halde
felsefe dersindedir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve içerisini tenis topları ile
doldurur.Ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar. Öğrenciler ittifakla kavonozun dolduğunu ifade ederler.Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar.Onlar da "evet, doldu'' derler. Tekrar profesör masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu
yavaşça kavnoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını
sorar..Öğrenciler de koro halinde "evet" derler.Bu sefer profesör masanın altında hazır
bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.
Öğrenciler gülerler!

Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek "evet" der; ben "Bu
kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım"
der. Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; dininiz, ibadetleriniz, aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir. Şayet diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir;
işiniz, eviniz, arabanız vs. Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir."Şayet
kavanoza önce kum doldurursanız..." diye, anlatmaya devam eder, "çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit
kalmayacaktır. Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın.
Sıhhatinize dikkat edin. Eşinizle yemeğe çıkın. Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın.

Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.
Öncelikleri sıralamayı iyi bilin.
Gerisi hep kumdur.
Bu ara bir öğrenci parmağını kaldırır ve sorar; "Pekiii, o iki fincan kahve nedir?"

Profesör gülerek: "Bu soruyu sorduğuna sevindim.

Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan
kahve içecek kadar vakit ayırın!"
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

RE: ~~ HAYAT DERSİ ~~

RAHMAN razı olsun sizden inş...selametle..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
aliye_aliye

aliye_aliye

B)
aliye_aliye

aliye_aliye

m_muaz yazdı:
RAHMAN razı olsun sizden inş...selametle..

AMİN KARDEŞİM SİZDEN DE RAZI OLSUN İNŞ.. ALLAHA EMANET OLUNUZ. SELAM VE DUA İLE
fevzisultansu

fevzisultansu

Kıdemli Üye · 262 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL B) B) B)
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
aliye_aliye

aliye_aliye

fevzisultansu yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL B) B) B)

rabbim sizden de razı olsun inş. kardeşim... selametle kalın
l_papatya

l_papatya

Kıdemli Üye · 133 mesaj

allah razı olsun kardeşim senden başımızı kesselerde davamızdan vazgeçmiycez B)B)
B)RABBİM ZALİMLERİN ZULMÜNDEN HABERDARDIRB)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

mustafa11 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN

sizden de kardeşim, selametle kalın.
l_papatya

l_papatya

Kıdemli Üye · 133 mesaj

KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUNB)
aliye_aliye

aliye_aliye

Re: ~~ Hayat Dersi ~~

Re: ~~ Hayat Dersi ~~

B)b)
B)b)
.....
l_papatya

l_papatya

Kıdemli Üye · 133 mesaj

ALİYE KARDEŞİM YAZDIM YA OKUDUM YAZDIĞINIZIİKİSİNİ AYNI ANDA YOLLAMIŞTIM O YÜZDEN İMZANLA OLAN YAZIYI ÖNCE GİTMİŞB):)
aliye_aliye

aliye_aliye

l_papatya yazdı:
ALİYE KARDEŞİM YAZDIM YA OKUDUM YAZDIĞINIZIİKİSİNİ AYNI ANDA YOLLAMIŞTIM O YÜZDEN İMZANLA OLAN YAZIYI ÖNCE GİTMİŞB):)

estağfurullah kardeşim, önemli değil, olabilir, sıkmayın kendinizi.. çok teşekkür ederim;)
kelce86

kelce86

Üye · 16 mesaj

gerçekten çok güzel tam bi hayat dersi eline,ağzına sağlık ...sağol kardeşim..B)
aliye_aliye

aliye_aliye

kelce86 yazdı:
gerçekten çok güzel tam bi hayat dersi eline,ağzına sağlık ...sağol kardeşim..B)

rabbim sizden de razı olsun kardeşim, beğendiğinize çok sevindim. Allah razı olsun kardeşim.. üyeliğiniz hayırlı olsun bu arada, hoşgeldiniz kardeşim. selametle kalın inş.B)B)
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...HAYIRLI CUMALAR...
selametle İNŞALLAH...B)
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
aliye_aliye

aliye_aliye

nihalim
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...HAYIRLI CUMALAR...
selametle İNŞALLAH...B)

~*~*~*~*~*~

Ve aleyküm Selam değerli Nihal Ablam..B)
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim..Allah c.c razı olsun ablam...Size de hayırlı ve feyiz dolu Cumalar olsun..Dualarda buluşmak duası ile En Emin'e emanetimsiniz inşallah..B)

~*~*~*~*~*~
kasirga5274

kasirga5274

Kıdemli Üye · 146 mesaj

selamın aleyküm tek kelimeyle harikaydı:Bemeğinize sağlık selametle:H
aliye_aliye

aliye_aliye

kasirga5274selamın aleyküm tek kelimeyle harikaydı:Bemeğinize sağlık selametle:H

~*~*~*~*~*~

Ve aleyküm Selam, Allah c.c razı olsun.
Sağolun.Selam ve dua ile.B)

~*~*~*~*~*~
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

aliye_aliyeNe zaman hayatınızda bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 fincan kahveyi hatırlayınız!
Bir gün bir profesör, masasının üzerinde birkaç kutu olduğu halde
felsefe dersindedir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve içerisini tenis topları ile
doldurur.Ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar. Öğrenciler ittifakla kavonozun dolduğunu ifade ederler.Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar.Onlar da "evet, doldu'' derler. Tekrar profesör masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu
yavaşça kavnoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını
sorar..Öğrenciler de koro halinde "evet" derler.Bu sefer profesör masanın altında hazır
bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.
Öğrenciler gülerler!

Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek "evet" der; ben "Bu
kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım"
der. Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; dininiz, ibadetleriniz, aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir. Şayet diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir;
işiniz, eviniz, arabanız vs. Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir."Şayet
kavanoza önce kum doldurursanız..." diye, anlatmaya devam eder, "çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit
kalmayacaktır. Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın.
Sıhhatinize dikkat edin. Eşinizle yemeğe çıkın. Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın.

Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.
Öncelikleri sıralamayı iyi bilin.
Gerisi hep kumdur.
Bu ara bir öğrenci parmağını kaldırır ve sorar; "Pekiii, o iki fincan kahve nedir?"

Profesör gülerek: "Bu soruyu sorduğuna sevindim.

Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan
kahve içecek kadar vakit ayırın!"

_______selamün aleyküm güzel kardeşim ..
rabbim razı olsun emeginize saglık...
ders alıp hayatımızda son ana kadar uygulamamız dilegi ile
emanetim rahmana
selam ve dua ileB)B)B)_______
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.