DÜNYA BİR OKUL GİBİDİR.YIL SONUNDA DERSLERİNE ÇALIŞANLAR KARNELERİNİ ALDIKLARI ZAMAN GÜLERLER.ÇALIŞMAYANLAR İSE AĞLARLAR............. İNŞALLAH GÜLENLERDEN OLURUZ.....ABLACIĞIM ELİNİZE SAĞLIK....A.E.O.
B)B)B)B)
6.994 görüntülenme · 52 yanıt
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
ery_28 yazdı:
DÜNYA BİR OKUL GİBİDİR.YIL SONUNDA DERSLERİNE ÇALIŞANLAR KARNELERİNİ ALDIKLARI ZAMAN GÜLERLER.ÇALIŞMAYANLAR İSE AĞLARLAR............. İNŞALLAH GÜLENLERDEN OLURUZ.....ABLACIĞIM ELİNİZE SAĞLIK....A.E.O.
B)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
erdal yazdı:
S.A.
ALLAH RAZI OLSUN...
ELİNİZE SAĞLIK...ETKİLİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ....A.E.O.
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
mahsun kulcanım aliyem özür dilerim selmsız giriş yaptım.ama çok etkilendim paramparça oldum yine.hiç ölümü düşündünüzmü?başlığını gördüm zaten orda geçtim kendimden.siteye girdiğim ilk zamanlar ,ilk formu okumuşundur sanırım.çok bunalımdaydım.üzüntüden45 kiloya düşmüştüm.içimdeki vijdan azabı beni eritiyordu.şimdi bu yazıyı okuyunca yine yaram kanadı.29 yaşındayım.geriye baktığımda ne var.koskoca bir 0.namazsız geçen.zikirsiz geçen o yılların hesabını rabbime nasıl vericem bilmiyorum.bir ayet okumuştum tam hatırlamıyorum allah affetsin(yanlışsa nolur düzelt)cehennemde cezasını çekince ordan çıkartılan kişi bir derede günahlarınadan temizlenip bir ot gibi biticek.(lütfen ayeti tam yaz)bunu okuduğum o anı hiç unutamam.herşey boşmuş.mevki,para,ev,araba .bütün bu dünyevi isteklerim şimdi hiç gözümde yok hiç.allahım senin yüzüne nasıl bakıcam bilmiyorum.çektiğim acıyı,döktüğüm gözyaşlarını en iyi bilen sensin yarabbim.kaçdefa tövbe ettim geldim kapına.kaçkere bu kulunu affet diye yalvardım allahım.yine gelirim kapında köle olurum .kapını kapatma allahım.nedense sevaplarım günahlarımdan çok geliyor allahım.napsam ne etsem sevaplarım gözümde küçülüyor.ben tövbe ettim ama yinede günahlarım koskoca bir dağ gibi karşımda duruyor.şimdi seni anmadan geçirmediğim bir gün bile yok.ama bu bana nedense yetmiyor........ya çok doldum aliyem kusuruma bakma daha fazla yazamıyo
aliye_aliyeSelamün Aleyküm canım ablam benim, est. özür dileyecek hiçbir şey yok..Yorumunuzu okurken ben de çok üzüldüm ablacım:A.. Güzel ablam, ne olursa olsun kalbiniz ferah olsun.. Şimdi çok şükür ki, bunun bilincindesiniz Elhamdülillah..Bundan sonrası önemli artık canım ablam. Hepimizin, bizlerin, benim günahları, günahlarımız var..Ve belki de yaşadığımız müddetçe de istemeyerek olacak..İnsanoğlu herşeye meyyal yaratılmış..Güzel ablam, Rabbimiz c.c Tevvab'dır, Settar'dır, Rahman Ve Rahimdir celle celelühü..Bu yüce isimleri, O'nun her zaman bağışlayıcı olduğunu bilmemize yeter..Ve O, samimi, içten, ihlasla yapılan her tövbeyi ve duayı kabul ediyor c.c...Yine hamd olsun ki ablacım, Rabbimiz c.c'nin sevdiği kulusunuz ki size bu şuuru nasip eyledi..Bu üzüntüleriniz de geçmişe keffaret olsun inşallah..Vicdanınızın sızlaması bile Rabbimiz c.c'nin bir rahmetidir size..Rabbimiz c.c'nin affı mağfiretine tevekkül edin ablacım..Henüz yaşıyorken bunun idrakine vardınız, bu çok güzel bir şey..Nice insanlar var ki yaptıklarından pişmanlık bile duymuyorlar Rablerine karşı..Bu manada bu da bir nimettir ablacım..Rabbimiz c.c sizi her daim korusun, tüm sıkıntılarınızı gidersin, yüreğinizi feraha kavuştursun inşallah..Ümitvar olun ablacım:evet...Ümitsiz olmayacağız ne olursa olsun...Rabbimiz c.c'nin rahmeti ve merhameti her şeyi kuşatmış..Bir hadiste Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki, ''Allah c.c'nin rahmeti, gazabını geçmiştir''..Allah'ın rahmeti mi büyük, yoksa bizim günahlarımız mı? Bundan sonra her şey daha güzel olacak biiznillahi Teala, güzel olması için de güzel ablama duacıyım her zaman.....Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsiniz ablacım..Selam ve duaların en güzeli ile inşallah..B)
✦ Mübarek Üye
mahsun kul, post: 511624, member: 63449canım hiç ümidimi kesermiyim.umudunu kaybeden bizden değildir sözünü hiç unuturmuyum.rabbim demiyormu :yokmu dua eden,duasını kabul edeyim.rabbim beni çağırırda koşa koşa gitmezmiyim hiç.tek isteğim var kaza namazlarımı kılıyorum,ödemeden canımı alma yarabbim.2.dileğim gafletten uyanmayan kardeşlerimi uyandırsın,onlarda doğru yolu bulsun.aliyem resulümün ümmetinin gaflette olması çok üzüyor beni.ümmetimi istiyorum..ümmetimi istiyorum diye ağlayan peygamberimin ümmeti gafletten uyanır inşallah.canım rabbime emanetsin..
✦ Mübarek Üye
sivetok
✦ Mübarek Üye
umeyye, post: 511621, member: 63449s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun selam ve dua ile a.e.o.
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
Sevgi Gülüs.a kardeşim ben sürekli ölümü düşünüyorum .hepimiz bir gün öleceğiz RABBİM imandan ayırmasın .en güzel ölüm iman üzerine ölüm .ALLh A emanet olun aliye kardeşim güzel bir konu seçmişsin RABBİM razı olsun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13481-hic-olumu-dusundunuz-mu · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.