gÜZEL BİR NASİHAT

1.241 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Peygamberimiz (sav) küçüklüğünde güzel ahlâkla ve kerim sıfatlarla anılırdı. Çünkü O,daima
doğru söylerdi, yalan söylemezdi.
İnsanlar emanetlerini ve kıymetli eşyalarını onun yanına bırakırlardı. Ve istedikleri zaman da
bıraktıkları gibi alırlardı. Çünkü onun en büyük sıfatı "el-Emin", yani "güvenilir" olmasıydı.
Peygamberimiz (sav) çobanlık yapardı. Ve rızkını elde etmek için ticaretle de uğraşırdı.
Aktifliği ve çalışmayı çok severdi.
Kimseye kızmaz ve kimseye kötü söz söylemezdi. Güzel edebi sebebiyle daima iyi
muamelede bulunurdu. Kötülüğe kötülükle karşılık vermezdi. Affetmek onun şiarı olduğu için,
kendisine kötülük edenleri affederdi.
Peygamberimiz (sav) yetim kimselere iyilikte bulunurdu. Zayıflara, fakirlere ve muhtaçlara
yardım ederdi. Değil insanlara, hayvanlara dahi eziyet etmezdi. O cömert ve pek merhamet
sahibi idi.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

RE: gÜZEL BİR NASİHAT

s.a. Allah razı olsun kardeşim.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Allah razı olsun kardeşim, Rabbim onun sünneti çizgisinde yaşatsın bizleri inş. dua ile
tuba07

tuba07

Mübarek Üye · 545 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK...
ayshidayet

ayshidayet

Kıdemli Üye · 297 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH BİZLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDA GİDERİZ EMEĞİNE SAĞLIKB)
_Resul_

_Resul_

deren75 yazdı:
s.a. Allah razı olsun kardeşim.

ALEYKÜMSELAM Allah sizdende razı olsun....B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
Allah razı olsun kardeşim, Rabbim onun sünneti çizgisinde yaşatsın bizleri inş. dua ile

Amin inşallahB)
_Resul_

_Resul_

tuba07 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK...

Aleykümselam Allah sizdende razı olsunB)
_Resul_

_Resul_

ayshidayet yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH BİZLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDA GİDERİZ EMEĞİNE SAĞLIKB)

Aleykümselam Amin inşallah kardeş..B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.