KAYNAK:AİLEM/ZAMAN
ÖZÜR DİLİYORUM...
2.711 görüntülenme · 22 yanıt
Her insan hata yapabilir. Önemli olan hata yaptığını farketmek ve sonucuna katlanma yüceliğini gösterebilmektir. Asla özür dileyemem! ifadesi bir zayıflık göstergesidir. Özür dileyebilmek kendini aşma ve egoya takılmama anlamına gelir. Bireyin egosuna saplanıp kalması, bir nevi yerinde durması ve ilerleyememesidir. Bu bakış açısı ile özür dileme davranışı bir zayıflık olmadığı gibi bireyin başarısı ve kalitesinin bir göstergesidir. Her hata karşısında özür dilenebilmeli ve hata düzeltilmeye çalışılmalıdır. Güncel hayatta en sık birlikte olduğumuz insanlara karşı ise belki daha hassas olunmalıdır. Aile içinde birey için en yakın olması gereken insan eşidir. Her insan eşiyle birtakım problemler yaşayabilir. Gerek kadının gerekse de erkeğin yukarıda ifade ettiğim bakış açısını benimsemesi ve özür dilemekten çekinmemesi gerekir. Özür dileyebilme evliliğin sağlıklı seyri için bireyin hem kendisi için ve de eşi için önemlidir. Huzursuz bir aile ortamında her iki taraf da mutsuz olacaktır. Bu zaviyeden değerlendirilecek olunursa; özür dileyebilen insan kendi huzurunu da korumuş olur. Sonuç olarak ortada bir hata varsa ve bu hata size ait bir hata ise özür dileyebilmek yüceliğini gösterebilmelisiniz. Ya özürümü kabul etmezse diye düşünmeyin. Önemli olan karşılık beklemeden özür dileyebilmektir. Ayrıca özür bir yalvarma değildir. Her hata karşısında mutlaka özür dilenebilmeli fakat özür neticesinde karşı tarafın bunu kullanmasına müsaade edilmemelidir. Böylelikle evinizdeki sorunların büyümesini ve küslükleri önlemiş ve aile hayatınızın huzuruna hizmet etmiş olursunuz.
RE: ÖZÜR DİLİYORUM...
Allah razı olsun ablacım yazdıklarına katılıyorum ama bence çok fazla özür dilemeyede alışılmamalı sonrasında bununda bir anlamı kalmıyor...yap yap özür dile nereye kadar... bir konuda bence en fazla iki bilemedin üç kez daha fazlası olmamalı bu kadar zaman insan hatasını anlamamışsa kolay kolay anlayamaz özür dilese ne fayda... yazmışsın ya hatasını anlamalı en önemlisi bu... yazdıklarım yanlış anlaşılmasın tabiki özür dilenmeli ama hatalar sürekli tekrarlanıp alışkanlık olmamalı
selam ve dua ile... Allah'a emanet olun
Allah razı olsun ablacım yazdıklarına katılıyorum ama bence çok fazla özür dilemeyede alışılmamalı sonrasında bununda bir anlamı kalmıyor...yap yap özür dile nereye kadar... bir konuda bence en fazla iki bilemedin üç kez daha fazlası olmamalı bu kadar zaman insan hatasını anlamamışsa kolay kolay anlayamaz özür dilese ne fayda... yazmışsın ya hatasını anlamalı en önemlisi bu... yazdıklarım yanlış anlaşılmasın tabiki özür dilenmeli ama hatalar sürekli tekrarlanıp alışkanlık olmamalı
tevbekar yazdı:Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim,evet haklısınız kardeşim,size katılıyorum.Herşey yeri geldiğinde özel vede güzeldir.Süistimal edilmemelidir.SELAM VE DUA İLE
efsude yazdı:A.S.Kardeşim,evet özür dileyebilmek bir erdemdir.Bundan utanılmamalı.SELAM VE DUA İLE
SELAMUNLEYKUM
EMEGINIZE YUREGINIZE SAGLIK
GERCEKTENDE OZUR DILEMEK INSANDAKI EGO DUYGUSUNU KORELTEN YEGANE SEYLERDENDIR.
SELAM VE DUA ILE...
Allah razı olsun çok güzel yazmışsınızB)B)B)
Allah razı olsun çok güzel yazmışsınızB)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
selamün aleyküm kardeşler. bugün burda ilk günüm naçizane bende katılmak istedim.Evet özür bir edemliktir fakat anlamını yitirmedikçe. selam ve dua ile
selamün aleyküm kardeşler. bugün burda ilk günüm naçizane bende katılmak istedim.Evet özür bir edemliktir fakat anlamını yitirmedikçe. selam ve dua ile
selamün aleyküm.özür dilemek gerçekten bir erdem .ama asıl erdem özür diliycek duruma düşmeme gayretidir sanırım.yoksa nasılsa özür dilerim diyerek özrün arkasına sığınarak yapılan hatalara özür nekadar tesir eder acaba.onun için kişi özür dileyecek yeri bildiği gibi ,özür dileyecek duruma düşmemeyede gayret göstermelidir.allah razı olsun .emeğinize sağlık
selamün aleyküm.özür dilemek gerçekten bir erdem .ama asıl erdem özür diliycek duruma düşmeme gayretidir sanırım.yoksa nasılsa özür dilerim diyerek özrün arkasına sığınarak yapılan hatalara özür nekadar tesir eder acaba.onun için kişi özür dileyecek yeri bildiği gibi ,özür dileyecek duruma düşmemeyede gayret göstermelidir.allah razı olsun .emeğinize sağlık
Tugbis yazdı:Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim,SELAM VE DUA İLE
:) Cok GÜZEL anlattiniz B) Allah razi olsun. Insallah ablacim insallahhh ... ;)
Dualarda bulusmak üzere.. hayirli aksamlar.
SLM .ALYK .RAVZA NUR KARDEŞİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR KONU.HAYATIN UCUNDAN DEĞİLDE BOGAZINDAN TIUTUYORSUNUZ ..SİZLERLE BİR RAADA OLDUĞUM İÇİN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN SAYENİZDE ÇOK FAZLA ŞEY ÖĞRENİYORUM HEPİNİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVİYORUM ..ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN ..HAKKINIZ HELAL EDİN ..ALLAHA EMANET OLUN....:)B)B)B)B)B)B)B)
SLM .ALYK .RAVZA NUR KARDEŞİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR KONU.HAYATIN UCUNDAN DEĞİLDE BOGAZINDAN TIUTUYORSUNUZ ..SİZLERLE BİR RAADA OLDUĞUM İÇİN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN SAYENİZDE ÇOK FAZLA ŞEY ÖĞRENİYORUM HEPİNİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVİYORUM ..ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN ..HAKKINIZ HELAL EDİN ..ALLAHA EMANET OLUN....:)B)B)B)B)B)B)B)
konuyu çok güzel anlatmışım aynı düşünceleri paylaşıyorum selam ve duaile..allaha emanet olB)
konuyu çok güzel anlatmışım aynı düşünceleri paylaşıyorum selam ve duaile..allaha emanet olB)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13321-ozur-diliyorum · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.