Sevmeden evlilik olur mu?

37.569 görüntülenme · 195 yanıt

Paylaş:
Nihle

Nihle

Üye · 15 mesaj

Tespitler çok doğru,yazara katılıyorum,bu yazıyı bizimle paylaşana da ayrıca :)

Önce güvenmiş,saygıymış,ahlakmış,maddiyatmış hepsi her ne kadar da göreceli olsada asla sevmeden aşık olmadan evlenilmez...yada kişiden kişiye değişebilir..Ki öyle insanlar biliyoruz somut şeyler uğruna hiçbirşey hissetmediği insanlarla arkadaşlık yapabiliyor e bunu yapan evlenedebilir bu ayrı..

Zira bir söz vardır...
Aşık olmadan evlenmek
İnanmadan ibadet etmeye benzer..

O tılsım diyorlar,elektirik diyorlar vs..vs..işte o her ne ise olmalı,olmadan evlilik olmaz..çünkü insan belirli şeyler için birbirine katlanabilme zamanı gayet sınırlı ve sancılıdır,bir insan ancak sevdiği aşık olduğu birisine bir ömür boyu katlanabilir...

Önce sevgi sonra sırasıyla hayatın bizlere getirdiği,yaşam şartlarına örf adet,din ahlak gibi kurallara ihtimam vermeli sonrasında da Mevlam cemalullah sofrasına kadar beraberlik nasip etsin tüm çiftlere...Aile dinimizde kutsaldır,bu kutsiyeti de en düzgün şekilde yaşabilmek duasıyla...
fatıma meral

fatıma meral

Aktif Üye · 93 mesaj

insan evlenecekse hem mantık hem sevgi hem aşk olmalı .yani üçü birbirinden ayrılamaz .(bence)dünyalık için bunlar gerekli .
FATMA-ZEHRA

FATMA-ZEHRA

Kıdemli Üye · 486 mesaj

s.a...
elektiriklenme oluyorsa
bu ilerisi için güzel bence..
ama yoksa olmaz....
sevgi önemli ama sevgi her şey olmuyor anlaşmak
dahada önemli....
bekarlık sultanlıktır...
hakkıyla sevdiğimiz biri çıkınca neden olmasın...
nursehadet

nursehadet

Üye · 19 mesaj

evlilikte tek şart allahın rızasına uygun bir evlilik olmalı ki örnek alacağımızda peygamber efendimiz ve ashabıdır...
b_bocek

b_bocek

Kıdemli Üye · 120 mesaj

cok teş. edrız :D
secde83

secde83

Yeni Üye · 1 mesaj

s.a

ben buraya yazmakla bilmiorum iyimi yapiyorum ama sizlere dani$mak istiyorum.
ben yirt disinda dogdum buyudum derken..17 yasinda biriyle ciktim..derken cok sorun oldu..babam da cozum olurak beni evlendirmekte buldu.. tr gittim kactim ama sonradan korktum basima kotu seyler gelir die teslim oldum.hayirlisi olsun dedim.evlendim..su an 24 yasindayim cocugum yok istemiyorumda. esimle cok farkli insanlariz..bende baskasini severek evlendim ama mucadele ettim..ex arkadasim defalarca evli olmama ragmen cagirdi gitmedim..sirf esimin onuru kirilmasin diye..ve derken dedimki sevgi olmasada olur saygi olsun.. esim iyi ama ilgisiz..ayni zevklerimiz yok ayni goruslerimiz yok. ama ginede evliyiz iste alistik oda bende..derken tr gittim ve dayimin oglu bana asik oldu 28 yasinda evli iki cocuk babasi ama musluman oda namaz kilior..ben ilk basta bisi demedim.. ama sonradan baktimki hani insan bos oldugu zaman yanlis a dusebilio ..dedim konusmiak bi iki ay ole gecti.. derken simdi gine konusuoz cunku esim de konusuor ama dedim akraba olurak ..odediki seviorum sevmek gunah degil..neyse gine mantigimla davranip mesafeli konusuyorum..isthe boyle yapmama da sebeb 6 aydir..bole islami forumlara giriorum ve oteki dunyayi dusunuyorum..sonra mantikli hareket ediyorum..ama bazen zaman geliyorki dusunuyorum
ben sabr ediyorum.. sevmedigim halde.. hem kazancli hep kaybediorum
esim e biraz kotu davransam ben gunah aliorum..yada beraber olmak istemeyisim her olmaz deyisimde gunahsa.. daha cok gunahkar olmuormuyum.. ben gercekten aska inanmiorum yani baska birisi icin asik olmak icin kesinlikle bosanmayi dusunmem..ama sirf bu tur seylerden bosanmak da gunah..burda oyle yasadigim yerde danisacagim akil alabilecem insanlar yok aksine herkez dunyalik mesguliyetler ler pesinde.. bilmiorum size sorayim dedim..yani bu senelerce boyle gitse ne gecicek ki elime ne gecmicek..bosanmakla hersey bitecekmi hayir..belki daha zor bir hayat beni beklicek..peki ne yapmali sabir edip beklemelimi ama insan bosluga dusunce dayanamio bilmiyorum ..
allahtan hep hayirlisini istedim..her konuda her zaman ve diyorumki gine gine hayirlisi olsun..benim icin dogru yol hangisi ise o yolda olayim..cunku gelip gecici dunya..ama ginede isthe bazi seyleri bilmemiz bizi yeterince guclu yapmior..

paylasmak istedim bilmiyorum.
selametle kalin
caresiz kiz

caresiz kiz

Yeni Üye · 2 mesaj

sevmeden evlilik olur mu bilmiyorum...

ama ben yapacagim büyk ihtimal...

o hayati yasadikdan sonra yine belki görsürüz...

o zaman.. ist o zaman sorunun cvp cok önemli...

bezmi sefa seni anliyom
Huyela

Huyela

Mübarek Üye · 2.345 mesaj

Sevmek ayrı , nefsinin arzusunu sevgi zannetmek ayrıdır...

Sevmek birbirine bakmak değil ,birlikte aynı yöne bakmaktır.

Büyüklerimizin, nikahta keramet vardır sözü meşhurdur. Yani İslamiyete uygun Allahü teala nın rızası için nikah şartlarına uygun yapılırsa zaten Cenabı Hak aralarına muhabbet ihsan eder. Tabi evlenilecek insanın itikadı ameli ve iffeti önemli.

Evleneceklere Öğütler ..:: Evlilikrehberi.net ::..

Flört hakkında ..:: Evlilikrehberi.net ::..

Dua eder, dua beklerim.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
sonayg

sonayg

Kıdemli Üye · 455 mesaj

............................
tufan_78

tufan_78

Mübarek Üye · 542 mesaj

sevmeden sevilmeden evlilik olmaz..
caresiz kiz

caresiz kiz

Yeni Üye · 2 mesaj

cok zor beeee kader kismet
çiğtanesi

çiğtanesi

Aktif Üye · 66 mesaj

sevmeden evlilik olsa bile bence çok uzun sürmez
sürse bile hep kavga ve gürültüyle sürer
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

nursehadetevlilikte tek şart allahın rızasına uygun bir evlilik olmalı ki örnek alacağımızda peygamber efendimiz ve ashabıdır...

aynen katılıyorum
selametle..............:a35:
TUGBA_SU

TUGBA_SU

Kıdemli Üye · 101 mesaj

dınımıze uygun ve saygı sonsuzlugunda olursa neden olmasın sevgıler tukenıyor fakat her seyı saygı ayakta tutuyor sevgı saygının olmadıgı ınsanlıgın olmadıgı bı noktada son bulur bence o yuzden ınsan saygı duyabılecegı ınsanlıgına ınandıgı bırıylede evlenebılır illakı sevipde evlılıge baslamak sart degıl bu durumlardada olabılır...
volkankaya3575

volkankaya3575

Kıdemli Üye · 142 mesaj

cangsmelbetteki sevgi olmadan evlilik olmaz ben şuana kadar daha kimseyi sevemedim sevseydim çoktan evlenmiş olacaktım ama o sevgiyi hak edecek birini bulamadım insan bie kere sever defalarca değil

vallaha haklısın ama su yönüde var biz de o sevgiyi hak ediyormuyuz başkasından hak edilme beklerken bence bizde hak etmeliyiz
sarmaşık

sarmaşık

Kıdemli Üye · 379 mesaj

Bu konuda hep kararsızım.Sevmenin önemi ne kadar anlayamıyorum..allah yardımcım olsun...
gül tanem

gül tanem

Mübarek Üye · 776 mesaj

Sevmeden olabilir bence çünkü sana uygun biriyse sonra seversin nikahta keramet vardır derler onun için evlendiğin kişiyi allah'In hikmetiyle zamanla seversin.Zaten severek evlenenlerin çoğunda aşk bitiyor karşılıklı sevgi saygı başlıyor o da birbirlerinin beklentilerini karşılıyorlarsa sevgi devam ediyor...
hale gül

hale gül

Üye · 11 mesaj

bencede bir insanı o eşin olucaksa tabiki sevmen lazım ama görücü usulüylede olursa konuştukça sevmeye başlarsın eminim allaha emanet olun
s_armaşık

s_armaşık

Üye · 11 mesaj

bu konu açılalı bir yılı aşmış.
merak ediyorum (belkide kendime bir pay arıyorum?) sevmeden evlilik olmaz diyenler hala aynımı düşünüyor?
yada zamanla olur diyenler (sayısı her ne kadar az olsada) zamanla sevebildilermi yada eşlerini olmasada evliliği sevebildilermi?
susuzyaz

susuzyaz

Kıdemli Üye · 140 mesaj

çiğtanesi, post: 713963, member: 2262sevmeden evlilik olsa bile bence çok uzun sürmez
sürse bile hep kavga ve gürültüyle sürer

bu güne kadar herkes severekevlenmiş değil mi???
Bu güne kız isteme usulü ile evlenmiş değil mi???

Sen yapılan araştırmalır takip etmiyorsun galiba; Günümüzde boşananlar, geçinemeyenler... kişiler genelde flörtle yani sizin sevme dediğiniz şeyle evlenenler.
Ya arkadaşlar ne bu severek evlenmek severek evlenmek, birde bu moda oldu, pantolon gibi, kusura bakmayın belki ağır konuşacam ama DÜŞÜNMENİZİ istiyorum.

Bundan 10-15 sene evvel pantolon modası varmıydı, severek evlenme modası, bayanların kendi ayağımın üstünde duracam modası varmıydı??

10 sene evvel mi aile ortamı, evlilikler, giyim kuşam iyi idi şimdi mi?
Yoksa ben bilmeden 10 sene içinde haşa ayet mi indi?

Oldu herkes kalbini allah için değilde başkaları için çalıştırsın...
Rabbim bana onu nasip et diye dua etsin.
Napıyım kötü huyları var ama bırakamıyorum gibi yalanlar uydursun.

Nedir bu Allahınızı seveyim, nedir bu dini köreltmedeki amacınız...
Nedir bu Allaha şirk koşmak... Kalbine allahtan başkasını koymak...

iş bilgiye, dine, inanca geldiği zaman üstünüze yok. Ama iş şahsi meselelere gelince herkes bildiğini okuyor...

Dinimiz severek, birine aşık olup, flört ederek mi evlenin diyor?
Dinde flört var mı?

Yoksa neden herkes evleneceği kişiyi evlenmeden önce sevmek istiyor?
Neden herkes AŞK denen dünyanın en anlamsız şeyini Allah a tercih ediyor?

Neden herkes başka konularda fetvalar verirken bu konuda herkes sevmeden olmaz diyor?

Neden hemen kişiselleşiyorsunuz?:a17:
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.