KEDİYE BAK

1.252 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
tebessumd

tebessumd

Mübarek Üye · 1.010 mesaj

İbni Helekan (ra) anlatıyor:

- Ebu l Hasan arkadaşları ile yemek yerken bir kedi çıkagelmiş. Ona bir lokma atmışlar. Biraz sonra yine gelmiş. Bir lokma daha atmışlar. Kedinin geliş gidişleri beşi bulunca içlerinden biri kalkıp o kediyi takip etmiş. Kedi aldığı lokmaları bir harabeye götürüyormuş. Onu takip eden adam içeri girince, kedinin lokmaları gözleri kör olan başka bir kediye taşıdığına şahit olmuş ve bunu gidip Ebu l Hasana anlatmış. O da: Yazıklar olsun bize! Bir kedi kadar olamadık. Gaflet içinde vakit geçiriyoruz demiş ve o günden sonra nerede yardıma muhtaç biri varsa onu arayıp bulmuş.
baltefsiri

baltefsiri

Mübarek Üye · 619 mesaj

RE: KEDİYE BAK

ÇOK GÜZEL.... EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞ...... SELAM VE DUA İLE......
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Allah razı olsun kardeş çok güzel..B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
VEYS

VEYS

Mübarek Üye · 1.350 mesaj

ANLAMLI Bİ KISSA OLMUŞ
tebessumd

tebessumd

amin ecmin kardeşlerim.B)
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

S.A.

İBRETLİK BİR KISSA ...

ALLAH RAZI OLSUN....A.E.O..
tebessumd

tebessumd

erdal yazdı:
S.A.

İBRETLİK BİR KISSA ...

ALLAH RAZI OLSUN....A.E.O..

amin ecmain.B)
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Güzel bi kıssa hakketten bide kedilerin nankör olduğunu söylerler çocukken hep kandırırlardı zaten bitakım batıl inançlara sahip olan insanlar beni.

Ebu hüreyyenin manasıda kediceik babası zaten oda cübbesinde uyuya kalan kediyi uyandrımamış cübbesini yırtmış o şekilde namaza gitmiş anımsadığım kadarıyla böyleydi
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH razı olsun bende kedileri çok severim hayvanlar nakör değildir insanoğlu nankördür. insanoğlunun daha da merhametli olabileceği günler duası ile.

selamünaleyküm

tebessumd

tebessumd

Nevin_1982 yazdı:
Güzel bi kıssa hakketten bide kedilerin nankör olduğunu söylerler çocukken hep kandırırlardı zaten bitakım batıl inançlara sahip olan insanlar beni.

Ebu hüreyyenin manasıda kediceik babası zaten oda cübbesinde uyuya kalan kediyi uyandrımamış cübbesini yırtmış o şekilde namaza gitmiş anımsadığım kadarıyla böyleydi

nevin kardeşim o kıssayı bilmiyorum ama güzelmiş doğrusu. peygamber efendimiz (sav)'de severmiş kedileri.:p
tebessumd

tebessumd

evindar yazdı:
selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH razı olsun bende kedileri çok severim hayvanlar nakör değildir insanoğlu nankördür. insanoğlunun daha da merhametli olabileceği günler duası ile.

selamünaleyküm

aleyküm selam .amin ecmain

keşke bende şu kedi kadar olabilseydim.:(
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.