DUÂ ÂDABI

910 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
HAKERi

HAKERi

Aktif Üye · 59 mesaj

DUÂ ÂDABI

Duâ âdabı pek çoktur.

1. Evvelâ Abdestli bulunmak.
2. Bir namazdan sonra yapmak.
3. Tövbe ve istiğfarını ve kemâli ihlâsını arz eylemek.
4. Kıbleye yönelmek.
5. Duâdan önce Allah(c.c.)'a okça hamd-ü senâlar etmek.
6. Resûli Ekrem (s.a.v) Efendimiz'e çaokça salât ve selâm etmek.
7. Duânın nihâyetini âmin ile bitirmek.
8. Duâda yalnız kendini düşünmeyip bütün sâlihleri ve bütün müminleri duâya müşterek etmek.
9. Bir hâcetini isterken ellerini semâya kaldırıp avuçlarını açarak duâ etmek.
10. Kıtlık; umumî sıkıntı ve felâketlerin def'i için ise ellerinin dışını semâta çevirerek duâ etmek ve Allah(c.c.)'a sığınmak.
11. Celbi menfaat için yapılan duâların nihâyetinde ellerinin avuçlarını yüzüne mesh etmek, def'i mazarrat için yapılan duâlarda mesh edilmez.
12. Duânın asıl anahtarı helâl lokmadır.

''Ey Resûli Ekremim!Benim kullarım ''Rabbimiz uzakta mıdır, yakında mıdır?'' diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır.Bana duâ eden kulumun duâsını kabul ederim.Duâ ettiğinde bendeen duâlarının kabulünü istesinler.Ve bana îman etsinler.Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vasıl olurlar.
metfamu

metfamu

Mübarek Üye · 592 mesaj

RE: DUÂ ÂDABI

HAKERi yazdı:
DUÂ ÂDABI

Duâ âdabı pek çoktur.

1. Evvelâ Abdestli bulunmak.
2. Bir namazdan sonra yapmak.
3. Tövbe ve istiğfarını ve kemâli ihlâsını arz eylemek.
4. Kıbleye yönelmek.
5. Duâdan önce Allah(c.c.)'a okça hamd-ü senâlar etmek.
6. Resûli Ekrem (s.a.v) Efendimiz'e çaokça salât ve selâm etmek.
7. Duânın nihâyetini âmin ile bitirmek.
8. Duâda yalnız kendini düşünmeyip bütün sâlihleri ve bütün müminleri duâya müşterek etmek.
9. Bir hâcetini isterken ellerini semâya kaldırıp avuçlarını açarak duâ etmek.
10. Kıtlık; umumî sıkıntı ve felâketlerin def'i için ise ellerinin dışını semâta çevirerek duâ etmek ve Allah(c.c.)'a sığınmak.
11. Celbi menfaat için yapılan duâların nihâyetinde ellerinin avuçlarını yüzüne mesh etmek, def'i mazarrat için yapılan duâlarda mesh edilmez.
12. Duânın asıl anahtarı helâl lokmadır.

''Ey Resûli Ekremim!Benim kullarım ''Rabbimiz uzakta mıdır, yakında mıdır?'' diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır.Bana duâ eden kulumun duâsını kabul ederim.Duâ ettiğinde bendeen duâlarının kabulünü istesinler.Ve bana îman etsinler.Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vasıl olurlar.
ALLAH RAZI OLSUN acizhane bir şey ekleyeceğim.adabıyla yapılan duanın mevlanın katında kabul olduğuna inanarak dualarımızı o samimiyetle yapmalıyız.Allaha emanet olun
kafkaskartali70

kafkaskartali70

Üye · 31 mesaj

Birde dua esnasinda niyaz aninda (Ya RAbbi sen Gafurur-Rahimsin veya Sen her seye Kadirsin gibi telaffuza niyaz denilir) sol el aynen tahiyatta kelime-i sehadet esnasindaki gibi yapilir yani isaret parmagi dikilir bas parmakla orta parmak halka yapilir.
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

Mübarek Üye · 1.021 mesaj

S.A
AMACIMIZA İNANMIYORSAK ONUN YOLUNDA OLSAK DAHİ KAZANAMAYIZ

BİLGİ İÇİN SAOLASIN..
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm,
faydalı paylaşımınız için Allah razı olsun.
Dualarımızın biiznillah kabulüne vesile olacak bu kaidelere en güzel şekilde uymak duası ile.. Emeğinize sağlık.
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

Kuran'da dua hiçbir şekli kalıba sokulmaz. "Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin" (Nisa Suresi, 103) ayeti, insanın her durumda ve her şartta Allah'ı anıp O'na dua edebileceğini gösterir. Önemli olan şekil değil, dua eden kişinin samimiyet ve teslimiyetidir.
Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah’ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki “Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru.” “Rabbimiz, şüphesiz Sen kimi ateşe sokarsan, artık onu ‘hor ve aşağılık’ kılmışsındır; zulmedenlerin yardımcıları yoktur.” “Rabbimiz, biz: “Rabbinize iman edin” diye imana çağrıda bulunan bir çağırıcıyı işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz, bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür.” “Rabbimiz, elçilerine va’dettiklerini bize ver, kıyamet gününde de bizi ‘hor ve aşağılık’ kılma. Şüphesiz Sen, va’dine muhalefet etmeyensin.” Nitekim Rableri onlara (dualarını kabul ederek) cevab verdi: “Şüphesiz Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden bir işte bulunanın işini boşa çıkarmam…” (Al-i İmran Suresi, 191-195)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.