tövbe

813 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Allah'ın, kabulünü üstlendigi tövbe, bilgisizlike kötülük işleyip de çok geçmeden tövbe edenler içindir. Allah, işte böylelerinin tövbesini kabul eder. Allah Alim'dir, Hakim'dir.

Yoksa, kötülükleri yapıp yapıp da her birine ölüm geldiginde, "işte simdi tövbe ettim" diyenler için tövbe yoktur. Küfre batmış olarak ölenlere de tövbe yoktur. Böylelerine biz korkunç bir azap hazırladık.
NİSA 17-18
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
tebessumd

tebessumd

Mübarek Üye · 1.010 mesaj

RE: tövbe

ALLAH CC RAZI OLSUNB)
_Resul_

_Resul_

tebessumd yazdı:
ALLAH CC RAZI OLSUNB)

Allah hepimizden razı olsun..B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

s.a. Allah razı olsun selam ve dua ile.
imported_reyhan_

imported_reyhan_

Kıdemli Üye · 101 mesaj

Allah razı olsun kardeşim bizlerde sürekli tevbe edelim son anda tevbe etmesi firavunun islamla şereflenmesini sağlayamadı o yüzden bizler de geç olmadan tevbe edelim

TEVBE YARABBİ TEVBE YARABBİ TEVBE YARABBİ
_Resul_

_Resul_

handos yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN

Allah sizdende razı olsun...B)B)B)
_Resul_

_Resul_

deren75 yazdı:
s.a. Allah razı olsun selam ve dua ile.

Aleykümselam kardeş..Allah sizdende razı olsun..B)B)B)
_Resul_

_Resul_

reyhan_ yazdı:
Allah razı olsun kardeşim bizlerde sürekli tevbe edelim son anda tevbe etmesi firavunun islamla şereflenmesini sağlayamadı o yüzden bizler de geç olmadan tevbe edelim

TEVBE YARABBİ TEVBE YARABBİ TEVBE YARABBİ

Çok doğru..Allah razı olsun..Allah bizleri yaptıgımız hatalardan dolayı hep tevbe etmemiziinasip eylesin inşallah..B)B)Amin..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.