TAVSİYE
2.969 görüntülenme · 46 yanıt
RE: TAVSİYE
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz."
Ebû Mûsa radıyallahu anh. Taberânî.
SELAM VE DUA İLEB)
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz."
Ebû Mûsa radıyallahu anh. Taberânî.
SELAM VE DUA İLEB)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
Filiz 29 cevabı gönder tuşuna bir kere basman yeterlidir ilk zamanlar bende öyle yapıyordum
s.a B)
filiz29 yazdı:
peygamberimiz,işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek:(gerek kendisine ve gerekse BAŞKASINA AİTHERHANGİ BİR YETİMİ GÖRÜP GÖZETMEYİ ÜZERİNE ALAN KİMSE İLE BEN,CENNETTE İŞTE BÖYLE YANYANAYIZ) BUYURMUŞTUR.
Filiz 29 cevabı gönder tuşuna bir kere basman yeterlidir ilk zamanlar bende öyle yapıyordum
s.a B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
CENNET GULU yazdı:ALLAH RAZI OLSUN.... GÜZEL BİR PAYLAŞIM..... ALLAH'A EMANET OLUN...B)B)B)
TAVSİYE...
Sahabelerden biri birgün peygamber efendimiz (s.a.v.)'in yanına gelerek:
--Ya rasulallah ,dedi. Kalbim katılaştı, ne duygulanabiliyorum, ne de ağlayabiliyorum.
Tavsiyeniz nedir?
Efendimiz(s.a.v);
--Bir yetimin başını okşa, diye buyurur.İçinde bir şeylerin kımıldadığını hissedeceksin...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...
SAİD NURSİ
filiz29 yazdı:
peygamberimiz,işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek:(gerek kendisine ve gerekse BAŞKASINA AİTHERHANGİ BİR YETİMİ GÖRÜP GÖZETMEYİ ÜZERİNE ALAN KİMSE İLE BEN,CENNETTE İŞTE BÖYLE YANYANAYIZ) BUYURMUŞTUR.
ALLAH RAZI OLSUN FİLİZ KERDEŞİM.
İNŞAALLAH ALLAH SANA DA ;
TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE DE GÜÇ VE
KUVVET VERİR...;)
SELAM VE DUA İLE...
ALLAH'A EMANET OLALIM.(CÜMLEMİZ)
B)CENNET GÜLÜB)
allah razı olsun filiz 29 kardeşim...
bizi aydınlattınnn...
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
filiz29 yazdı:
MAL VE ÇOCUKLAR DÜNYA HAYATININ SÜSÜDÜR.BAKİ KALACAK SALİH AMELLER(GÜZEL İŞLER)İSE,RABBİNİN KATINDA, SEVAPÇA DA HAYIRLIDIR,ÜMİT BAĞLAMAYADA DAHA LAYIK VE HAYIRLIDIR. kehif suresi ayet 46
allah razı olsun filiz 29 kardeşim...
bizi aydınlattınnn...
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
RE: CENNET VE CEHENNEM
ebu hüreyre(r.a.)şöyle anlatıyor:Resulullah (s.a.v.)buyurdular ki:Allah Teala şöyle ferman buyurdu:"Ben Azımüş'şan,cennette salih amelli kullarım için öyle şeyler(öyle nimetler)hazırladım ki;Onlar,gözlerin görmediği,kulakların işitmediği ve insan kalbinden geçmeyen(yani,hiçbir gözün görmediği,kulağın işitmediğive hiçbir insan kalbinden geçmeyip) hayal bile edilemeyen nimetler hazırlamışımdır."
İşte o günde(kıyamet gününde)kişi kardeşinden,annesinden,babasından,eşinden ve çocuklarından kaçar.çünkü o gün herkes kendi başının derdine düşecektir. (Abese suresi,ayet34-37)B)
ebu hüreyre(r.a.)şöyle anlatıyor:Resulullah (s.a.v.)buyurdular ki:Allah Teala şöyle ferman buyurdu:"Ben Azımüş'şan,cennette salih amelli kullarım için öyle şeyler(öyle nimetler)hazırladım ki;Onlar,gözlerin görmediği,kulakların işitmediği ve insan kalbinden geçmeyen(yani,hiçbir gözün görmediği,kulağın işitmediğive hiçbir insan kalbinden geçmeyip) hayal bile edilemeyen nimetler hazırlamışımdır."
İşte o günde(kıyamet gününde)kişi kardeşinden,annesinden,babasından,eşinden ve çocuklarından kaçar.çünkü o gün herkes kendi başının derdine düşecektir. (Abese suresi,ayet34-37)B)
[mail][/mail]S.A. CAN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK,BEĞENMEMEK NE KELİME ÖYLE ŞEY OLURMU,BİLAKİS ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE İBRET DOLU BİR TAVSİYE.MALUM GÜNÜMÜZDE ÇOK YETİM HAKKI YENİYOR,YETİM HAKKI YİYENİN DUYGULANMASI,AĞLAMASI NE MÜMKÜNDÜR.ALLAH'A EMANET OLUNUZ DUALARINIZDA BİZLEREDE YER VERİNİZ
[mail][/mail]S.A. CAN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK,BEĞENMEMEK NE KELİME ÖYLE ŞEY OLURMU,BİLAKİS ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE İBRET DOLU BİR TAVSİYE.MALUM GÜNÜMÜZDE ÇOK YETİM HAKKI YENİYOR,YETİM HAKKI YİYENİN DUYGULANMASI,AĞLAMASI NE MÜMKÜNDÜR.ALLAH'A EMANET OLUNUZ DUALARINIZDA BİZLEREDE YER VERİNİZ
DOĞRU SÖYLÜYORSUN KARDEŞİM; ALLAH(C.C.) HEPİMİZDEN RAZI OLSUN...
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
SELAM VE DUA İLE....
omer58 yazdı:
DOĞRU SÖYLÜYORSUN KARDEŞİM; ALLAH(C.C.) HEPİMİZDEN RAZI OLSUN...
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
SELAM VE DUA İLE....
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13012-tavsiye · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.