NAMAZ VAKİTLERİNİN SIRRI....

73.401 görüntülenme · 541 yanıt

Paylaş:
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM SİZLERİ ÖZLEDİK TEKRAR HOŞ GELDİNİZ ACMIŞ OLDUĞUNUZ KONU COK GÜZEL ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN KARDEŞİM BENİM.

vealeykümselam abicim,

ALLAH razı olsun sizin güzelliğiniz her zamanki gibi...

selam ve dua ile...
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

ALLAH razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsin insanın içi gidiyor okurken ellerine sağlık kardeşim.

inşallah ALLAH banada tez vakitte kapanmayi ve eksiksin vaktinde namaz kılmayı nasip eder.
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

ozen36ALLAH razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsin insanın içi gidiyor okurken ellerine sağlık kardeşim.

inşallah ALLAH banada tez vakitte kapanmayi ve eksiksin vaktinde namaz kılmayı nasip eder.

selamünaleyküm kardeşim,

Rabbimiz herkese nasip eder inşaALLAH...

selam ve dua ile...
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Namaz...

Namaz...

-Namaz elinin direğidir. Nama2 kılan dinini yapar, namazını terk eden de dinini yıkar.
-Sizin birinizin kapısı önünde bir ırmak olsa da, her gün beş kere onda yıkansa; kirden birşey kalır mı? Allah-u Teâlâ da böyle, namazla günah lekelerini siler.
-Sizden her kim onlara inanarak ve onlardan dolayı ecre nail olacağını düşünerek edâ ederse, onun için elli vakit sevabı hasıl olur. ft-Sabah namazından evvel iki rek'ât nafile namaz (sabahın sünneti), dünya ve dünyadakilerden hayırlıdır. (Bu namazı evde kılmak, ayrıca, sünnettir). -Kim kuşluk vaktinde iki rek'ât namaza devam ederse; günahları deniz köpüğü kadar dahi olsa (kul hakkı hariç) mağfiret bulur.
-Ümmetim için en koktuğum şey; namazı vaktinden sonraya bırakmaları veya vakit gelmeden evvel kılmalarıdır. Benim kıldığımı gördüğünüz gibi namazı kılın.
-Cenâb-ı Allah şeklinize, soyunuza, malınız a, bakmaz; lâkin kalblerinize ve amellerinize bakar.
-Ölüyü şu (üç) şey takip ve (teşyi) eder: Ailesi, malı ameli; bunlardan ikisi geri gelir ameli yanında kalır.
-Abdest (azalarda) nereye kadar ulaşırsa, (kıyamet de) mü'minin süsü oraya ulaşır.
-Abdesti tamamiyle alınız, ayak ökçeleri için ateşten azâb yardır. -Cemaatin ilk safındaki sevabın derecesini bilseydiniz, oraya geçmek için kurra çekerdiniz.
-Saflarınızı düzgün tutunuz. Zîrâ safları düzgün tutmak namazın tama-mındandır.
-Sizden biriniz mescidde iken uyuklarsa; oturduğu yerden kalksın, bir başka yere gitsin.
-Allah-u Teâlâ şu üç şeyden hiç şüphesiz razı olur: namazdaki safdan, gecenin boşluğu ve sükûnu içinde namaz kılan kişiden, ordunun arkasında (pusu kurarak düşmana silâh atıp) savaşandan.
-Cehennem ateşi azaba müstehak olanların vücudunu yakar, ancak Hakk'a secde eden azaya dokunmaz.
-Kul, üzerine farz olan ibâdetlerini ihmâl ederse; Allah-u Teâlâ ona üzüntü ve keder verir.
-Sâlih amel yapmakta acele ediniz. Karanlık gecenin bir kısmına benzeyen fitneler olacaktır. Mü'min olarak kalkan adam, kâfir olarak akşamlayacak ve akşam mü'min olan, kâfir olarak dinini dünya malı mukabilinde satacaktır. .
-Bir İş yapmak istediğin zaman, o İşin sonunu düşün; eğer hayırlı ise onu yap, kötü ise sakın.
-Şüphesiz ki; (fenalıktan) sakınanlar, cennet nimetleri içindedirler. -Gönüllerinizi vakit, vakit dinlendiriniz, rahat ettiriniz.
-vHevâya uymaktan hazer edin; çünkü hevâ, şüphesiz sağır ve kör eder. -Ameller niyetlere göredir.
-Üç şey kimde varsa, Allah onu, rahmetinden başka bir rahmet olmayan "günde arş'ın altında barındırır; müşkilâtlı zamanlarda bile abdestli
bulunmak, karanlıklarda mescidlere gitmek,acı doyurmak.
keltepe

keltepe

selamun Aleyküm Mümin Kardeşlerim..
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM

YAZIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ...ALLAH RAZI OLSUN
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
keltepe

keltepe

berat05VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM

YAZIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ...ALLAH RAZI OLSUN

RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN KARDEŞİM..

HAYIRLI AKŞAMLAR..
koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

selamun aleyküm ,

allah celle celaluhu razı olsun ... allaha emanet olun ...
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

keltepe

keltepe

koskunselamun aleyküm ,

allah celle celaluhu razı olsun ... allaha emanet olun ...

ALEYKÜM SELAM..

RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN İNŞAALLAH..
RABBİME EMANET OLUN DUA İLE..

HAYIRLI AKŞAMLAR..
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Namaz tevazu ve duadır

Namaz tevazu ve duadır

Namaz tevazu ve duadır

“Namaz tevâzudur, yalvarmadır, günahtan pişmanlıktır ve ellerini kaldırıp “Allah’ım!” diye yakarmadır. Kim böyle yapmazsa namazı eksiktir.” ( Tirmizi, Salat, 166)

Namaz duâdır. Namaz kılan bütün organlarıyla Allah’a duâ ederken âzâları âdetâ dil kesilir. Kul, bütün âzâlarının katıldığı bir lisan ile gönülden duâ edince duâsına icâbet edilmesi bir vaad-i ilâhîdir. Nitekim Allah Teâlâ “ Bana duâ edin ki Ben duânıza icâbet edeyim.” (Gafir, 40/60) buyurmaktadır. Bu âyet-i kerimede mutlak bir duâ emri var. Mutlak emir, gönülden duânın, şartsız kabûlüne delildir.
Kime duâ ettiğinin şuûrunda olan bir kul, duâ edince perdeler açılır ve dileği yerine getirilmek üzere “divân-ı ilâhî” ye iletilir.
Tasavvuf ricâline göre namaz divân-ı ilâhîde durmaktır. Nitekim Cüneyd Bağdâdî’ye sordular:
- Namazın farzı nedir? O şu karşılığı verdi: -Dünya ile bağları koparmak, dikkati toplayarak divân-ı ilâhîde durmak. Bu sözün anlamı şudur: Namazda beden seccâdede, akıl divân-ı ilâhîde olmalı, kalb huşû, âzâlar huzû ve huzûr ile dolmalı.

Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

hafize

hafize

Bismillah her hayrın başıdır. Biz dahi başta ona başlarız...

Mevlana'dan

Bana

gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

hafize teyzecim çok güzel yazmışsınız emeğinize sağlık inşaallah bende namazlarımı eksiksiz ve tam olarak kılabiliyorumdur inşaallah yüce rabbim cümle mümin kullarıyla kabul eder a.e.o.selam ve sevgiler hayırlı akşamlar
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum emeğinize saglık faygalı bilgiler için tşkler a.e.olunuz hayırlı aksamlar
hayal_hayal

hayal_hayal

Üye · 24 mesaj

Selamun Aleyküm
ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bilgiler vermişsin...
Leyla_Ebedi

Leyla_Ebedi

Kıdemli Üye · 331 mesaj

Rabbim razı olsun kardeşim elinize saglık
Rabbim ibadet şevkimizi eksiltmesin inşallah
hafize

hafize

gülderen özdemirhafize teyzecim çok güzel yazmışsınız emeğinize sağlık inşaallah bende namazlarımı eksiksiz ve tam olarak kılabiliyorumdur inşaallah yüce rabbim cümle mümin kullarıyla kabul eder a.e.o.selam ve sevgiler hayırlı akşamlar

namazda duada buluşmak duasıyla

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

Çoban UveysSelamunaleykum emeğinize saglık faygalı bilgiler için tşkler a.e.olunuz hayırlı aksamlar

ALEYKÜMSELAM RABBIM razı olsun ve layıkıyla dosdoğru namazlarını kılan muminlerden eylesin cümlemizi...amin..

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

hayal_hayalSelamun Aleyküm
ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bilgiler vermişsin...

ALEYKÜMSELAM Allah razı olsun kardeşim Raabim bize eksiksiz bir namaz kılmayı ihsan eylesin

Mevlana'dan

Bana

SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

SAFİYESelamün Aleyküm Cümleten Hayirli Sabahlar Siteye üye Olali Birkaç Gün Oldum Ve Bilgisayarin Karşisina Geçer Geçmez Ilk Açtiğim Ilk Baktiğim Site Oluvermiş Ben Bile Farketmemiştim Bunu. Arkadaşlarimin Kardeşlerimin Yazdiklarini Okudum Ve çok Etkilendim Dünya Derdine Düşmüşüm Ne çok Hatalar Yapmişim Nasilda Günahkar Bir Kul Oluvermişim Bunu Daha Iyi Anliyorum. Utanarak üzülerek Söylüyorum Dinim Konusunda çok Eksiğim Siz kardeşlerimin yardımlarıyla birlikte bu eksiği kapatacağımı düşünüyorum. Başörtü Takmak Istiyorum Ama Nefsime şeytana Yenik Düşünüyorum. namaza yöneliyorum bildiğim tüm sureleri unutuyorum aklıma hiçbir sure gelmiyor :A Lütfen Benden Yardimlarinizi Esirgemeyin

YUKARIDA BAHSETTİĞİM SIKINTIMI UTANARAK DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM VE UTANARAK YENİDEN TEKRARLIYORUM NAMAZA NİYETLİĞİMDE SANKİ HAFIZAMDAKİ TÜM SURELER SİLİNİYOR HİÇ BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM BANA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ BİRŞEY VARMI
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.