SonnenscheinSelamin Aleyküm, Namaz öreniyorum.Ilk önce Sabah Namazigla baslagim dedim, ve bir kac sorum olucak.
Secdeye ilk varirken allahu Ekber demem lazim ve secde halinde 3 kere Sübhane Rabbiyel 'ala ondan sonra allahü Ekber diyerek kalkilir ve sonra dizlerin üzerine oturulur ve bir tesbih miktari durulur.
1. bir tesbih miktarı durulur :ne demek istiyorlar?eyer dua okumam lazimsa hangi dualardir?
Yine "Allahu Ekber" denilerek ikinci secdeye varılır. Bunda da üç defa "Sübhane Rabbiyel'alâ" denilir. Yine "Allahu Ekber" denilerek ikinci secdeye varılır. Bunda da üç defa "Sübhane Rabbiyel'alâ" denilir. Bununla bir rekat bitmiş olur.
Bu ikinci secde arkasından "Allahu Ekber" denilerek ikinci rekata kalkılır. Tam ayakta iken yalnız besmele çekilir. Fatiha suresi ve bir mikdar daha Kur'an okunur. Birinci rekatta olduğu gibi, rükû ve secde yapılır. İkinci secdeden sonra oturulur ki, buna "Ka'de = oturuş" denir. Burada "Ettehiyyatü lillâhî ve Allahümme Salli ve Barik, Rabbena atina" diyerek dualar sonuna kadar okunur. Sonra "Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah" diyerek sağ tarafa ve yine "Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah" diyerek sol tarafa selam verilir. Böylece iki rekatlı namaz bitmiş olur. Ikinci Rekat Sünnet mi bitmis böylece???
yardim icin simdiden tesekürler
1- Bir tesbih miktarı demek 'sübhanallah ' diyecek kadar zaman durmaktır. Ama bir şey söylenmez. Durmanın ölçüsü bir tesbih okuyacak kadar.
2-Sünnet veya farz hangi namazı kılıyorsak o bitmiş oluyor. yani iki rekat bitince hem sünnet hem farz bitmiş olmuyor. Sabah namazının sünnetini kılmağa diye niyyet etmişsek bu ikinci rekatı bitirince sabah namazının sünnetini bitirmiş oluyoruz, selam verdikten sonra allahümme entesselam.... okuyup farza kalkıyoruz. Aynı şekilde iki rekat kılıyoruz farzda bitmiş oluyor.
aşağıdaki link çok güzel hazırlanmış. İstifade etmenizi umarım.
Ama dualarınızıda beklerim :))
Namaz kılmayı öğreniyorum (Video) | Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.