NAMAZ VAKİTLERİNİN SIRRI....

73.406 görüntülenme · 541 yanıt

Paylaş:
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

a.s kardeşim sabah namazını da çözdük telefonumu kurup en uzak yere koyuyoruz çalıncada heyecanla kalkıp namazlarımızı kılıyoruz ben zorlanırsam kardeşim o zorlanırsa ben birbirimizi namazın şevkinden mahrum etmiyoruz inşallah rabbim namazlarımızı kabul eder tekrar allaha emenet ol
uzgun_42

uzgun_42

Mübarek Üye · 1.218 mesaj

neslihantozana.s kardeşim sabah namazını da çözdük telefonumu kurup en uzak yere koyuyoruz çalıncada heyecanla kalkıp namazlarımızı kılıyoruz ben zorlanırsam kardeşim o zorlanırsa ben birbirimizi namazın şevkinden mahrum etmiyoruz inşallah rabbim namazlarımızı kabul eder tekrar allaha emenet ol

SAOLASIN KARDEŞİM.BİZDE SİZİN GİBİ YAPIYORUZ. AMA HEP SABAHLARI BEN UYANIYORUM.OLSUN SONUDA KALKIYORUZYA ONA BAK. ALLAH KABUL ETSİN, GÜZEL KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL
neslihantozan

neslihantozan

sen ablasın ya ondandır sana güveniyo dediğin gibi sonuca bak değilmi
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Namaz kılmamak, imansızlıktan veya iman zayıflığından ileri gelir. İmanın kuvvetli olmasının alameti, dinimizin emirlerine severek, kolaylıkla uymaktır. Bedeni hasta olana bazı işleri yapmak güç geldiği gibi, kalbi ve ruhu hasta olana da ibadet etmek güç gelir.
zeyfatma

zeyfatma

Aktif Üye · 75 mesaj

sağol kardeşim.. valla sözlerin boks maçındaki nakavt yumruğu gibi.ALLAH razı olsun senden.
elmedja

elmedja

Kıdemli Üye · 264 mesaj

Bir Bakin Bakalim Ya Bir Bakin
IMAN BIR OKYANUS KADAR BUYUK VE BIR O KADAR DA DERIN OLANIDIR.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.

Emeğinize sağlık.. Faydalandık inşallah.. Allah c.c razı olsun.

Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile..Hayırlı günler.

musalli

musalli

Aktif Üye · 64 mesaj

şimdi gördüm açıyorum ve bakıyorum hemen :):)

Selametle ve Dua ile ...
musalli.......
imported_ebru_

imported_ebru_

Aktif Üye · 65 mesaj

Selamlar. İzledim ve bitişteki söz çok etkileyici olmuş. Yapanların ellerine sağlık. Elleriniz dert görmesin.
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Ve aleykümselam kardeşim. emeğine sağlık ALLAH razı olsun.
çok güzel bir çalışma olmuş. ALLAH sevabınızı ziyadesiyle lütfetsin inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
elmedja

elmedja

Kıdemli Üye · 264 mesaj

Allah SiZlerden De Razi Olsun. Nacizane Bir Calismaydi Sevildi Ise Ne Mutlu Bize.aeo Selam Ve Dua Ile
IMAN BIR OKYANUS KADAR BUYUK VE BIR O KADAR DA DERIN OLANIDIR.
ögrenmek

ögrenmek

Yeni Üye · 1 mesaj

ben namaz kılmasını ögrenmek istiyorum

ben namaz kılmasını ögrenmek istiyorum

birisi bana yardımcı olsun namaz kılmak istiyorum
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm

Hiç mi bilmiyosunuz namaz kılmayı?
neslihantozan

neslihantozan

s.a ne kadar güzel inşallh biran önce öğrenip kılmaya başlarsn illaki birinden öğrenmene gerek yok şimdi çok güzel namaz kitapları var ayrıntılı ve resimli en güzeli onlarla öğrenmen zaten kolay yinede kafan karışırsa biz burdayız allaha emanet olun selam ve dua ile
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

Bir Günlük Namazla Neler Kazanıyoruz?

Bir Günlük Namazla Neler Kazanıyoruz?

Bir gunluk namazla ne kazaniyoruz ıııı

Namazın bütün ibadetleri içine alan bir ibadet olduğunu bilmem biliyor musunuz?

Konuyla ilgili bazı teknik rakamlar vermek istiyorum:

Günde 40 rek´at namaz kılıyoruz.Bu 40 rek´atın 17´si farz, 3´ü vacib, 20´si sünnettir.
Bir senede 14.600 rek´at namaz kılıyoruz.
Ramazan´da 600 rek´at teravih namazı kılıyoruz.
Toplam bir yılda 15.200 rek´at namaz kılmış oluyoruz.

Namaz kılan bir mü´min bir günlük namazından neyi ne kadar zikrediyor; hiç düşündünüz mü? Gelin ortalama bir rakam çıkaralım:

Namaz kılan bir mü´min bir günde en az:
- 40 defa Besmele çekiyor.
- 40 defa Fatiha Suresini okuyor.
- 80 defa Rabb´imizin er-Rahman ismini söylüyor.
- 80 defa er-Rahim ismini söylüyor.
- 213 defa -u Ekber diyor.
- 120 defa Sübhane Rabb´iyel-Azim diyor.
- 240 defa Sübhane Rabb´iyel Ala diyor.
- 15 defa Sübhaneke duasını okuyor.
- 40 defa Semi u limen hamideh diyor.
- 40 defa Rabbena ve leke´l-hamd diyor.
- 40defa Amin (Ya Rabbi! Dualarımı kabul buyur) diyor.
- 33 defa Zamm-ı Sure okuyor.
- 21 defa Ettahiyyatü´yü okuyarak Peygamberimize selam gönderiyor.
- 21 defa Kelime-i Sehadet´i söylüyor.
- 26 defa omuzundaki meleklere ve yanlarındaki Müslümanlara Selam veriyor.
- 13 defa ümme ente´s-Selamü ve Minke´s-Selamu Tebarekte ya Zelcelali vel - ikram, diyor.
- 13 defa Rabbena Atina, duasını okuyor.
- 13 defa Rabbenağfirli, duasını okuyor.
- 15 defa ümme Salli selavatını okuyor.
- 15 defa ümme Barik selavatını okuyor.
- 15 defa Euzübillahimineşşeytanirraciym diyerek şeytanın şerrinden ´a sığınıyor.

Bu zikrettiklerimiz sadece namazın içinde okunanlardır. Namazdan önce ve sonra okunanlar ve tesbihatlar bu rakamların dışındadır.

60 yıl yaşayıp da kulluğunun gereklerini yerine getiren bir mü´mini yaptıklarını ve söylediklerini bu kadar yıl hesabıyla hesaplayın bakalım, ne çıkacak karşımıza.

Ya kulluk şuurundan uzak, ibadetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmiş bedenini ibadetsizlik illeti (hastalığı) istila etmiş olanlara ne diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayıp içindeler değil mi? Allah şerlerinden korusun ve kurtarsın…
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Ya kulluk şuurundan uzak, ibadetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmiş bedenini ibadetsizlik illeti (hastalığı) istila etmiş olanlara ne diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayıp içindeler değil mi? Allah şerlerinden korusun ve kurtarsın…

S.A KARDEŞİM NAMAZ NAMAZ NAMAZ....rabbim herkese şuurlu birer mümin olmayı nasip etsin.rabbime emanetsiniz.
yurdagül çetin

yurdagül çetin

Üye · 37 mesaj

Selamün Aleyküm Allah Inşallah Bütün Müminlere Huşu Içinde Namaz Kilmayi Nasib Eder Selamatle
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

Nevin_1982Ya kulluk şuurundan uzak, ibadetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmiş bedenini ibadetsizlik illeti (hastalığı) istila etmiş olanlara ne diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayıp içindeler değil mi? Allah şerlerinden korusun ve kurtarsın…

S.A KARDEŞİM NAMAZ NAMAZ NAMAZ....rabbim herkese şuurlu birer mümin olmayı nasip etsin.rabbime emanetsiniz.

aleykümselam kardeşim AMİN a.e.o.
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

yurdagül çetinSelamün Aleyküm Allah Inşallah Bütün Müminlere Huşu Içinde Namaz Kilmayi Nasib Eder Selamatle

aleykümselam kardeşim AMİN a.e.o. iyi akşamlar
Muhammed77

Muhammed77

Yeni Üye · 7 mesaj

s.a.,

tevbe namazi tam olarak nasil kilinir?
Niyeti biliyorum

ama hangi süreler okunur?
Hocanin biri bana secdede Allahla normal konus demisti, tövbeni söyle ve isteklerini söyle dedi? olurmu böyle?

ilk rekatda ne okumam gerekiyor? secdede rabbimle konusduktan sonra ikinci rekatin secdelerinde ne yapmam gerekiyor?

yardimlarinizi bekliyorum
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.