KURAN-I KERİME GÖRE İYİ MÜSLÜMAN

2.347 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

KURAN-I KERİME GÖRE İYİ MÜSLÜMAN

Çoğumuzun aklına iyi müslüman denince namazını kılan çevresine bir kötülüğü dokunmayan ağır başlı sakin bir insan tipi gelir. Ama olaya Kuran açısından bakıldığında iyi müslüman olmak için bunlar yeterli görülmemiştir. İyi müslüman yalnızca kötülük yapmayan, kötülüğe bulaşmayan müslüman değildir. İyi müslüman hayırda aktivite sergileyen, hayra katılan, emek veren, aklını çalıştıran, araştıran, düşünen müslümandır. Şunu unutmayalım pisliğe batmış bir toplum içinde kötülüğe bulaşmamış bir müslüman olmamız dahi o toplumun helakında
bizi o toplumla birlikte helak olmaktan kurtarmaz. Bu Kuran ayetleriyle sabittir.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

RE: KURAN-I KERİME GÖRE İYİ MÜSLÜMAN

ALLAH RAZI OLSUN.İYİLİĞİ EMRETMEYEN ,KÖTÜLÜKTEN MEN ETMEYEN BİR MÜSLÜMAN HAKİKİ OLGUNLUĞA ERİŞMEMİŞTİR.BU DİNİMİZDE FARZDIR.VE KURANDA DEFALARCA BAHSEDİLMİŞTİR.DEDİĞİNİZ GİBİ PİSLİĞE BULAŞMADAN KENDİ KABUĞUNDA YAŞAMAK BİZLERE YAKIŞMAZ.
_Resul_

_Resul_

mk5834 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.İYİLİĞİ EMRETMEYEN ,KÖTÜLÜKTEN MEN ETMEYEN BİR MÜSLÜMAN HAKİKİ OLGUNLUĞA ERİŞMEMİŞTİR.BU DİNİMİZDE FARZDIR.VE KURANDA DEFALARCA BAHSEDİLMİŞTİR.DEDİĞİNİZ GİBİ PİSLİĞE BULAŞMADAN KENDİ KABUĞUNDA YAŞAMAK BİZLERE YAKIŞMAZ.

Selametle..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

HAKLISIN KARDEŞİM..,
BİZ İBADETİMİZİ YAPALALIM ÇEVREMİZDEKİ KORUYUP KOLLAYALIM..
EN AZINDAN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇIRPINALIM B)...
_Resul_

_Resul_

sadece_eda yazdı:
HAKLISIN KARDEŞİM..,
BİZ İBADETİMİZİ YAPALALIM ÇEVREMİZDEKİ KORUYUP KOLLAYALIM..
EN AZINDAN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇIRPINALIM B)...

İnşallah..
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.EVET HAYIRDA AKTİVİTE SERGİLEMEK,HAYIRDA YARIŞMAKTIR.AŞKLARIN EN GÜZELİNE SALAVAT FORUMUNA VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZE 250BİN HATİM FORMUNA KATILARAK HAYIRLARA ORTAK OLMAYA BİR ADIM ATABİLİR KATILMAYAN ARKADAŞLAR DERİM.ALLAHA EMANET OLUN.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
serkan25

serkan25

Kıdemli Üye · 498 mesaj

Selamün Aleyküm Zaten o bir gerçek öyle olması şuandaki cihat ilmi yaşamak okumak vede paylaşmakla oluyor. Kuran-ı Kerimde bunu emretmiştir.
Selam ve Dua ile.
ALLAH(CC) EMANET OLUN.
_Resul_

_Resul_

serkan25 yazdı:
Selamün Aleyküm Zaten o bir gerçek öyle olması şuandaki cihat ilmi yaşamak okumak vede paylaşmakla oluyor. Kuran-ı Kerimde bunu emretmiştir.
Selam ve Dua ile.
ALLAH(CC) EMANET OLUN.

Allah razı olsun..
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

RABBİM HERŞEYDE HAYIRLI KİŞİLERLE İŞLERLE VE EN ÖNEMLİSİ ÖLÜMÜNDE HAYIRLISIYLA GÖÇMEYİ NASİP ETSİN
_Resul_

_Resul_

anamaya yazdı:
RABBİM HERŞEYDE HAYIRLI KİŞİLERLE İŞLERLE VE EN ÖNEMLİSİ ÖLÜMÜNDE HAYIRLISIYLA GÖÇMEYİ NASİP ETSİN

Amin!!!!! inşallah...........
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN İNŞ.RABBİMİZİN İSTEDİĞİ GİBİ BİR KUL OLURUZ ECMAİN AEO
_Resul_

_Resul_

handos yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN İNŞ.RABBİMİZİN İSTEDİĞİ GİBİ BİR KUL OLURUZ ECMAİN AEO

Allah sendende razı olsun...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.