Agizdaki tas

2.809 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

Birgün hazret-i Ebû Bekr 'r.a.', hazret-i Fahr-i âlem seyyid-i veled-i âdem Nebiyyi muhterem ve habîb-i mükerremin 's.a.v.' huzûr-ı şerîflerinde, se'âdetle otururlarken; Bir bedbaht kötü huylu kimse; bir edebsizlik edip, Ebû Bekre dil uzatıp, yakışıksız sözler söyledi. Hazret-i Server-i kâinât; o edebsiz, Ebû Bekre edebsizlik etdikce; birşey söylemez, ba'zan da tebessüm eder idi. Hazret-i Ebû Bekr; o bedbaht ve edebsizin edebsizliği haddi aşınca; zarûrî olarak gadaba gelip, birkaç söz söyleyince; hazret-i Fahr-i kâinât, se'âdetle ve devletle yerinden kalkıp, gitdi. Hazret-i Ebû Bekr 'radıyallahü teâlâ anh' Sultân-ı Enbiyânın ardına düşüp, yetişdi ve dedi ki:

- Yâ Resûlallah! Niçin, bir hayâsız, edebsizlik edip, gönül incitirken, susup, birşey söylemediniz. Şimdi, ben ona söyleyince, kalkıp, gitdiniz; sebebi nedir.

Hazret-i Fahr-i kevneyn ve Resûl-i sakaleyn 's.a.v.' buyurdu ki:

- Yâ Sıddîk! O hayâsız ve bedbaht sana dil uzatmağa başladığı zemân, Allahü teâlâ bir melek gönderdi ki, o kimseyi karşılayıp, kovacak idi. Sen, hemen gadaba geldin; söylemeğe başladın. O melek gidip, yerine iblîs geldi. İblîs-i la'înin olduğu yerde, ben durmam.

Hazret-i Ebû Bekr-i Sıddîk 'r.a.' ondan sonra, vaktli vaktsiz söz söylememek için, mubârek ağzına bir taş koyar idi. Ne zemân söz söylemek lâzım gelse, evvelâ fikr ederdi. Bir söz söyliyeceği zemân, o sözü kendi kendine nice zemân düşünür, tefekkürden sonra, mubârek ağzından o taş parçasını çıkarıp, ne söz söyliyecek ise söyler idi. Sonra o taş parçasını mubârek ağzına alıp, tesbîh ve tehlîl ile meşgûl olurdu. Kimseye, hayrdan ve şerden dünyâ kelâmı söylemez, eğer kat'î lâzım ise ve çok efdal ise, söylerdi. Yoksa, gecede ve gündüzde tesbîh ve tehlîl ile meşgûl idi.
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

RE: Agizdaki tas

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.NE TAŞI,YERİ GELDİ Mİ KENDİMİZİ TUTAMAYIP ÖYLE BİR KONUŞUYORUZ Kİ YADA PARDON BEN KENDİ ADIMA DİYEYİM,KONUŞUYORUM Kİ,HELE HAKLIYSAM,TAŞ DEĞİL KAYA OLSA DURMAZ AĞZIMDA.NE DİYEYİM.RABBİM ISLAH ETSİN.İNŞAALLAH NEFSİMİ YENERİM HAKLIYKEN BİLE SUSARIM.AMA BİR DE HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR DİYE BİR HADİS VAR DEMİŞLERDİ,SAHİH BİR HADİS Mİ,YA DA BAŞKASINA YAPILAN HAKSIZLIK DURUMUNDAN MI BAHSEDİYOR?A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
m_muaz

m_muaz

Avukat yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.NE TAŞI,YERİ GELDİ Mİ KENDİMİZİ TUTAMAYIP ÖYLE BİR KONUŞUYORUZ Kİ YADA PARDON BEN KENDİ ADIMA DİYEYİM,KONUŞUYORUM Kİ,HELE HAKLIYSAM,TAŞ DEĞİL KAYA OLSA DURMAZ AĞZIMDA.NE DİYEYİM.RABBİM ISLAH ETSİN.İNŞAALLAH NEFSİMİ YENERİM HAKLIYKEN BİLE SUSARIM.AMA BİR DE HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR DİYE BİR HADİS VAR DEMİŞLERDİ,SAHİH BİR HADİS Mİ,YA DA BAŞKASINA YAPILAN HAKSIZLIK DURUMUNDAN MI BAHSEDİYOR?A.E.O.

ALLAH RAZI OLSUN AVUKAT ABLA....SELAMETLE İNŞ...
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

S.A
RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM.
BEN DE BİR HAKSIZLIK SÖZ KONUSUYSA DAYANAMIYORUM, KENDİMİ TUTAMIYORUM:(:(:(

O HADİSİ BEN DE DUYDUM AVUKAT ABLA. SAHİH Mİ ACABA. BİLENİMİZ VAR MI???

Allah'a emanet olun...
m_muaz

m_muaz

nigdeli yazdı:
S.A

Allah'a emanet olun...

CÜMLEMİZDEN KARDEŞİM...EFENDİMİZ SÖLEMİŞTİR..O HADİSİ..SAHİHTİR...
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

S.A. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM KEŞKE ONLAR GİBİ OLABİLİRSEK BİR NEBZE DAHİ BENZEYEBİLSEK.. ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI SAĞOLASIN.. SELAMETLE..
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

m_muaz yazdı:
nigdeli yazdı:
S.A

Allah'a emanet olun...

SAĞOL KARDEŞİM .TEKRAR RABBİM RAZI OLSUN...
m_muaz

m_muaz

nigdeli yazdı:
m_muaz yazdı:
nigdeli yazdı:
S.A

Allah'a emanet olun...

SAĞOL KARDEŞİM .TEKRAR RABBİM RAZI OLSUN...

SİZDE SAĞOLUN KARDEŞİM...ECMAİN İNŞ..
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

Allah razı olsun abi. selam ile..
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
m_muaz

m_muaz

nuresma yazdı:
Allah razı olsun abi. selam ile..

CÜMLEMİZDEN KARDEŞİM...SELAMETLE..
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm.... onlardan öğreneceğimiz çok şey var. emeğinize sağlık. Allah razı olsun. selam ve dua ile
m_muaz

m_muaz

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm.... onlardan öğreneceğimiz çok şey var. emeğinize sağlık. Allah razı olsun. selam ve dua ile

VE A.SELAM..HAKLISINIZ..İLİM BİTERMİ HİÇ..SAĞOLASINIZ..RABBİM SİZDENDE RAZI OLUR İNŞ..SELAMETLE..
Nikko

Nikko

Kıdemli Üye · 370 mesaj

ÖFKELENDİĞİMİZ ZAMAN AYAKTA İSEK OTURMALIYIZ, DEĞİL İSEK SUKÛT ETMELİYİZ. SUSMAK EN DOĞRU CEVAPTIR.
m_muaz

m_muaz

Nikko yazdı:
ÖFKELENDİĞİMİZ ZAMAN AYAKTA İSEK OTURMALIYIZ, DEĞİL İSEK SUKÛT ETMELİYİZ. SUSMAK EN DOĞRU CEVAPTIR.

Rabbim razı olsun kardeşim...selametle..
gulen

gulen

Kıdemli Üye · 216 mesaj

çok güzel bir yazı hazırlamışsın, ellerine sağlık.

bana karşı biri haksız bir laf söylediği zaman duramıyorum mutlaka karşılık veriyorum. neredeyse öfkemden patlayacak gibi oluyorum.

insanın kendini terbiye etmesi ne çetin bir savaş....
m_muaz

m_muaz

gulen yazdı:

çok güzel bir yazı hazırlamışsın, ellerine sağlık.

bana karşı biri haksız bir laf söylediği zaman duramıyorum mutlaka karşılık veriyorum. neredeyse öfkemden patlayacak gibi oluyorum.

insanın kendini terbiye etmesi ne çetin bir savaş....

Allah c.c. razı olsun kardeşim..herkes nefsine uyar ama savasmak zorundayız hez zaman aldanmamalıyız..ona ..biraz sıkarsak kendimizi sabır knusunda daha iyi sonuclar cıkacaktır inş..selametle kalın...
tevbekar

tevbekar

Mübarek Üye · 548 mesaj

Allah razı olsun... ellerinize emeğinize sağlık... inşallah bizlerde nerde ne söyleyeceğimizi biliriz ve gereksiz söz sarfiyatında bulunanlardan olmayız...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
m_muaz

m_muaz

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun... ellerinize emeğinize sağlık... inşallah bizlerde nerde ne söyleyeceğimizi biliriz ve gereksiz söz sarfiyatında bulunanlardan olmayız...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

ecmain inş..sağolasınız..amin inş..selametle...sizde Allah a emanet olun..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.