imâm-ı Rabbânî hazretlerini sevenler, mümin ve müttekîlerdir.

2.504 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
Dizayn

Dizayn

Aktif Üye · 83 mesaj

Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretleri karşılaştığı güçlükleri hocası Abdullah-ı Dehlevî'ye bir mektupla arz edince, hocası ona yazdığı mektupta şunları buyuruyordu:

"Mektubuma Rahman ve Rahîm olan Allahü teâlânın şerefli ismiyle başlıyorum. Allahü teâlânın sevgili kulu mübârek Mevlânâ Hâlid! Esselâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtühü. Tepeden tırnağa kadar kusurlu olan bu fakîre, her an ziyâdesi ile gelmekte olan Allahü teâlânın nimetlerine şükür ve hamd etmek yazıya ve söze sığmaz.

Siz, istifâde etmek isteyenlere yardımcı olunuz. Onlar da emredilen zikir ve diğer vazifeleri yerine getirip, saâdetlerini bunlardan bilsinler. Büyüklerin yolunu inkâr edenlerle görüşmesinler. "Hocana kötülük edenle iyi olursan, köpek senden daha iyidir." sözü meşhûrdur. İmâm-ı Rabbânî hazretlerine îtirâz edenlerden uzak olunuz. Âlimler ve ârifler söylemişler ve yazmışlardır ki: "İmâm-ı Rabbânî hazretlerini sevenler, mümin ve müttekîlerdir. Ona buğz edenler münâfık ve şakîlerdir." İslâm memleketleri hazret-i Müceddîd'in feyzleriyle doldu. Ve bütün müslümanlara, hazret-i Müceddîd'in nîmetlerine şükür ve hamd etmek vâcib oldu.

O memleketin âlimleri, şerîfleri ve âmirleri mübârek varlığınızı nîmet bilip sizden istifâde edeler. Size tâzim ve hürmette kusur etmeyeler, muhâliflerinize, size sû-i kasd edenlere ve sizi çekemeyenlere mâni olalar. Bu fakîr, bunları nasîhat yollu yazdım. Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem; 'Din nasîhattir.' buyurdu.

Allahü teâlâ, sizi, Şâh-ı Nakşibend'in, Müceddîd-i elf-i sânî'nin ve kalbimin kıblesi Mirzâ Sâhib'in halîfesi etmiştir. Hiç kimse sizin yerinizi alamaz. Sizin eliniz, benim elimdir ve sizi görmek, beni görmektir. O uzak yerden buraya gelmeye kalkmayın. İhtiyâç yüzünü bu tarafa çevirmek ve kalb ile hatırlamak yetişir. Allahü teâlâ kendi rızâsına ve Habîbine uymaya muvaffak eylesin! Âmîn.' (Evliyalar Ansiklopedisi)
emine364

emine364

Kıdemli Üye · 318 mesaj

RE: imâm-ı Rabbânî hazretlerini sevenler, mümin ve müttekîlerdir.

AMİN
HAYIRLI AKŞAMLAR
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

;)esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
şehit bayram ali öztürk hocaefendi,bu mektubat_ı rabbani kitabını ezbere bilirmiş ve dersler veren hocalardan parmakla gösterilenlerdenmiş..

selam vedualarımla..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm kardeşim Rahman razı olsun güzel paylaşımdı
selam ve dua ile...
çağrı91

çağrı91

Kıdemli Üye · 237 mesaj

Allah razı olsun kardeş güzel paylaşım..
aşıktavşan

aşıktavşan

Yeni Üye · 7 mesaj

ALLAH(cc) senden razı olsun bin yılın müceddidi imamı rabbani (k.s) haz.den bahsettiğin
ve hatırlattığın icin.inşallah bizlerede himmet eder onun dualarına nail oluruz
mansur27

mansur27

Aktif Üye · 62 mesaj

hak yolunda bildiğini söylemeyen bizden değillerdir
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

kendimden utanıyorum imamı rabbanı hakkında nekadarda bilgim azmış.neredeyse yok denecek kadar az.emegine saglık kardeşim.ALLAH razı olsun
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

Selamün Aleyküm Allah razı olsun.yazdığınız bu güzel paylaşımın ecrini size nesip eylesin selam ve dua ile
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
Huyela

Huyela

Mübarek Üye · 2.345 mesaj

Cenabı Hak şefaatlerine nail eylesin. Bu büyük zata dil uzatanlardan onu beğenmiyenlerden uzak eylesin.

Dualarınızı istirham ederim.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.