Yemekte Besmele ve Şeytan

2.254 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Huzeyfe radıyallahu anh anlatıyor:
Peygamber aleyhisselâm ile beraber yemek etrafında hazır olduğumuz vakit.. Allah’ın Resulü başlamadan önce ellerimizi yemeğe uzatmazdık. Bir defa Resulüllah aleyhisselâm ile beraber yemek etrafında toplanmıştık. Bir cariye, biri tarafından itilircesine gelip elini yemeğe uzatınca, Peygamber aleyhisselâm cariyenin elini tutup onu durdurdu. Ondan sonra bir Arâbî de aynı şekilde itilircesine geldi. Allah’ın Resulü bununda elinden tutup yemeğe başlamasına mani oldu ve şöyle buyurdu:

— Muhakkak ki şeytan, Allah’ın ismi anılmamak, yani besmele çekilmemek suretiyle yemeği kendisine helâl kılmaya gayret eder. Bu sebeple bu cariyeyi getirdi ve besmele çektirmeden yemeğe başlatarak, bunun vasıtasıyla yemeği kendisine helâl kılmak istedi. Bunun için cariyenin elinden tutup yemeğe başlamasını önledim. Sonra, aynı sebeple şu ârâbiyi getirdi. Onun da elinden tutup yemeğe başlamasına mani oldum. Hayatımı kudreti ile tutan Allah’a yemin ederim ki, cariyenin eli ile birlikte şeytanın da eli elimde idi.
(Müslim, Ebû Davud, Neseî)
Hazreti Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor:
Resülullah aleyhisselâm sahabîlerinden altı kişi ile beraber yemek yiyordu. Bu arada bu ârâbî geldi ve iki lokma yedi. Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:
— Eğer şu ârâbî besmele ile yemiş olsaydı yemek hepinize yeterdi, buyurdular.
(Tirmizî)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

Selamün aleyküm..Hayırlı akşamlar...
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim eline sağlık evet besmelenin fazileti çok büyük olurda yemege başlarken unutursak hatırladığımız anda bismillahi ala evveli ve ahırı demeliyiz Allah'a emanet olun inşaallah
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

HAYIRLI AKŞAMLAR. KONUYLA ALAKALI BEN DE BENDE BİR NÜKTE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
İKİ ŞEYTAN ARKADAŞ UZUN BİR ARADAN SONRA KARŞILAŞIR. BİRİ ÇOK ŞİŞMANLAMIŞ, DİĞERİDE ÇOK ZAYIFLAMIŞ
BİRİ DİĞERİNE SORAR ; YAHU SANA NOLMUŞ BÖYLE KURUMUŞSUN.
O DA ;SORMA ÖYLE BİRİNE DÜŞTÜM KİBESMELESİZ HİÇ BİR İŞ YAPMIYOR. YEMEĞE TAM BAŞLIYACAĞIM SIRA BESMELE ÇEKİYOR, BENDE İŞTAH KALIR MI DAHA DİYOR.
BU SEFER O DİĞERİNE SORUYOR YAHU SENİN BU HALİN NEDİR BAYA KİLO ALMIŞSIN
ODA SORMA ÖYLE BİRİNE DÜŞTÜM Kİ YEMEĞEBESMELESİZ BAŞLIYOR BENDE ONUNLA BİRLİKTE OTURUP YİYORUM.
SELAM VE DUA İLE KALIN......
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

S.A bedenimizin gıdası yemek.ruhumuzun gıdası ilim.ortaya bir ilim ve tez konduğu zaman önce oradaki.ilmi lider yemeye başlar veya yemez.kimse saldırmasın ayagı fena kayar.
defne_su

defne_su

Üye · 11 mesaj

paylaşımın için ALLAH razı olsun kardeşim aslında besmele her işe başlarken bzimle beraber olmaliki şeytanın hilelerinden korunalım kalbimizi temiz tutalım
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Allah c.c. razi olsun.güzel bir paylasimdi.Allah c.c. ye emanet olun.
_Resul_

_Resul_

tubagünerselamun aleyküm kardeşim eline sağlık evet besmelenin fazileti çok büyük olurda yemege başlarken unutursak hatırladığımız anda bismillahi ala evveli ve ahırı demeliyiz Allah'a emanet olun inşaallah

Ve aleykümselam...Haklısınız....
Allah(c.c) razı olsun inşallah...Hayırlı günler.
_Resul_

_Resul_

EBRARNISAHAYIRLI AKŞAMLAR. KONUYLA ALAKALI BEN DE BENDE BİR NÜKTE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
İKİ ŞEYTAN ARKADAŞ UZUN BİR ARADAN SONRA KARŞILAŞIR. BİRİ ÇOK ŞİŞMANLAMIŞ, DİĞERİDE ÇOK ZAYIFLAMIŞ
BİRİ DİĞERİNE SORAR ; YAHU SANA NOLMUŞ BÖYLE KURUMUŞSUN.
O DA ;SORMA ÖYLE BİRİNE DÜŞTÜM KİBESMELESİZ HİÇ BİR İŞ YAPMIYOR. YEMEĞE TAM BAŞLIYACAĞIM SIRA BESMELE ÇEKİYOR, BENDE İŞTAH KALIR MI DAHA DİYOR.
BU SEFER O DİĞERİNE SORUYOR YAHU SENİN BU HALİN NEDİR BAYA KİLO ALMIŞSIN
ODA SORMA ÖYLE BİRİNE DÜŞTÜM Kİ YEMEĞEBESMELESİZ BAŞLIYOR BENDE ONUNLA BİRLİKTE OTURUP YİYORUM.
SELAM VE DUA İLE KALIN......

Selamün aleyküm...Çok güzel bir paylaşımdı...Allah(c.c) razı olsun inşallah...Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

tevhiteriS.A bedenimizin gıdası yemek.ruhumuzun gıdası ilim.ortaya bir ilim ve tez konduğu zaman önce oradaki.ilmi lider yemeye başlar veya yemez.kimse saldırmasın ayagı fena kayar.

Ve aleykümselam...Allah (c.c) razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

Gonlumun_guluAllah c.c. razi olsun.güzel bir paylasimdi.Allah c.c. ye emanet olun.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Hayırlı günler..
hülya-

hülya-

Aktif Üye · 82 mesaj

besmelenin fazileti.
_Resul_

_Resul_

hülya-besmelenin fazileti.

Hayırlı günler..Aynen dediğiniz gibi..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.