A'dan Z'ye Hurafeler
4.518 görüntülenme · 41 yanıt
RE: A'dan Z'ye Hurafeler
Çok güzel bir tesbit "siyah kedi" örneği.Bu ve buna benzer daha çok var ve bunlara inanan insanların sayısı hiç de az değil
serife07 yazdı:
B)B)SİYAH KEDİ GÖRMEK UĞURSUZLUKB)B) DERLER SAÇLARINI ÇEKERLER.
B)B)KAPI EŞİĞİNDE OTURMANIN İYİ OLMADIĞINI SÖYLERLER.
2.NİN NE KADAR KONU İLE ALAKASI VAR TAM OLARAK BİLMİYORUM.
Çok güzel bir tesbit "siyah kedi" örneği.Bu ve buna benzer daha çok var ve bunlara inanan insanların sayısı hiç de az değil
Araştırmaya göre, Türkiye'de aile konusunda inanılan hurafelerden bazıları şöyle: "Sünnet olan çocuk için oklava çevirmek, yeni doğan çocuğun dindar olması için göbeğinin kesilerek cami avlusuna bırakılması, konuşamayan çocuğun konuşabilmesi için cuma namazından sonra müezzin tarafından cami anahtarını çocuğun ağzına sokup çıkarmak, kırkı çıkmamış bir bebeğin tırnağı kesilirse o çocuğun hırsız olacağına inanmak, nikah anında gelin ya da damattan kim önce diğerinin ayağına basarsa evde onun sözünün geçeceğine inanmak." Diyanet'in araştırmasına göre, cenazenin 7, 40 ve 52. gecesiyle ölüm yıldönümlerinde hatim ve mevlit okumak-okutmak da hurafe. 'Hurafe' sayılan diğer inanışlar da şöyle sıralandı: Kurşun döktürmek, ağaçlara bez-çaput bağlamak, dilek taşlarına taş yapıştırmak, çocuğu olmayanları şeyhe ve türbeye götürmek
hiç mi düşünmüyolar ben anlamış dilim:(
Araştırmaya göre, Türkiye'de aile konusunda inanılan hurafelerden bazıları şöyle: "Sünnet olan çocuk için oklava çevirmek, yeni doğan çocuğun dindar olması için göbeğinin kesilerek cami avlusuna bırakılması, konuşamayan çocuğun konuşabilmesi için cuma namazından sonra müezzin tarafından cami anahtarını çocuğun ağzına sokup çıkarmak, kırkı çıkmamış bir bebeğin tırnağı kesilirse o çocuğun hırsız olacağına inanmak, nikah anında gelin ya da damattan kim önce diğerinin ayağına basarsa evde onun sözünün geçeceğine inanmak." Diyanet'in araştırmasına göre, cenazenin 7, 40 ve 52. gecesiyle ölüm yıldönümlerinde hatim ve mevlit okumak-okutmak da hurafe. 'Hurafe' sayılan diğer inanışlar da şöyle sıralandı: Kurşun döktürmek, ağaçlara bez-çaput bağlamak, dilek taşlarına taş yapıştırmak, çocuğu olmayanları şeyhe ve türbeye götürmek
hiç mi düşünmüyolar ben anlamış dilim:(
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.OKUYORUM VE İLGİNÇ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM.YAZACAK BİRŞEY BULAMADIM,ÇOK ŞÜKÜR HURAFE BİLMİYORUM BU YAZILANLARIN ÇOĞUNU DA İLK DEFA DUYDUM.SANIRIM BİZ HEP TAYİNLERLE GEZDİĞİMİZDEN BİR YERİN YERLEŞİK ADETLERİNİ ÖĞRENEMEDİK.İYİ DE OLMUŞ.BAKSANIZA AMMA TUHAF ŞEYLER VAR.A.E.O.
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.OKUYORUM VE İLGİNÇ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM.YAZACAK BİRŞEY BULAMADIM,ÇOK ŞÜKÜR HURAFE BİLMİYORUM BU YAZILANLARIN ÇOĞUNU DA İLK DEFA DUYDUM.SANIRIM BİZ HEP TAYİNLERLE GEZDİĞİMİZDEN BİR YERİN YERLEŞİK ADETLERİNİ ÖĞRENEMEDİK.İYİ DE OLMUŞ.BAKSANIZA AMMA TUHAF ŞEYLER VAR.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
:D:p GÜLÜNESİ ŞEYLER.. HALA UYGULAMADA OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜM BİRKAÇ ŞEYİ YAZMAK İSTEDİM:
GECELEYİN TIRNAK KESİLMEZ.
*NAZARBONCUĞUNUN NAZARDAN KORUYACAĞINA İNANILMASI..
GELİNAYAKKABISININ ALTINA, BEKAR ARKADAŞLARININ İSİMLERİNİ YAZARSA, O İNSANLARIN O YIL İÇİNDE EVLENECEĞİNE İNANILMASI..
GECELEYİN BANYO YAPILMAMASI VE SAKIZ ÇİĞNENMEMESİ...
:D:p GÜLÜNESİ ŞEYLER.. HALA UYGULAMADA OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜM BİRKAÇ ŞEYİ YAZMAK İSTEDİM:
GELİNAYAKKABISININ ALTINA, BEKAR ARKADAŞLARININ İSİMLERİNİ YAZARSA, O İNSANLARIN O YIL İÇİNDE EVLENECEĞİNE İNANILMASI..
Aleykümselam Allah(C.C.),sizden de razı olsun
ADALETIMAHZA yazdı:
Aleykümselam Allah(C.C.),sizden de razı olsun
Maalesef kardeşim ama insanımız ısrarla inanıyor bu tip saçma adetlere ve uygulamalara.Bunların yanlış olduklarını hatırlatınca da ben anamdan babamdan böyle gördüm deyip yanlış bildiklerini değiştirmekten kaçıyorlar.
aliye_aliye yazdı:
Maalesef kardeşim ama insanımız ısrarla inanıyor bu tip saçma adetlere ve uygulamalara.Bunların yanlış olduklarını hatırlatınca da ben anamdan babamdan böyle gördüm deyip yanlış bildiklerini değiştirmekten kaçıyorlar.
:Dhepsi çook komik & bildiklerimin birçoğu yazılmış ama birde şunu görmüştüm:çocuğun bademcikleri şişmişse tesbihi beze sarıp çocuğun boynuna dolayıp hafif kaldırıyorlar iyileşsin diye:@tepki gösterdim ama koca koca kadınlar anlamıyorlar ki öle görmüşler:D
:Dhepsi çook komik & bildiklerimin birçoğu yazılmış ama birde şunu görmüştüm:çocuğun bademcikleri şişmişse tesbihi beze sarıp çocuğun boynuna dolayıp hafif kaldırıyorlar iyileşsin diye:@tepki gösterdim ama koca koca kadınlar anlamıyorlar ki öle görmüşler:D
B)B)B) S.A. öncelikle emeğinize sağlık, bende bikaçtane ekleyim inş.
* yıldız kaydığında dilek tutarsan kabul olurmuş
* baykuşun öttüğü yerde bi felaket olurmuş
* köpeğin uluması uğursuzlukmuş
* kulağın çınlarsa biri andı demekmiş
bunların hepsi boş inançlar ALLAH (c.c.) korusun inş. selametle.. B)B)B)
B)B)B) S.A. öncelikle emeğinize sağlık, bende bikaçtane ekleyim inş.
* yıldız kaydığında dilek tutarsan kabul olurmuş
* baykuşun öttüğü yerde bi felaket olurmuş
* köpeğin uluması uğursuzlukmuş
* kulağın çınlarsa biri andı demekmiş
bunların hepsi boş inançlar ALLAH (c.c.) korusun inş. selametle.. B)B)B)
S.A. BENDE BİRKAÇ TANE EKLEYEYİM
*TAHTAYA 3 KEZ VURMAK NAZARI ENGELLEMEKTİR
*GÖZÜM DALIYOR BİRİ GELECEK
*HIDRELLEZDE GÜL AĞACININ DİBİNE RESİM ÇİZİLİR
*HIDRELLEZDE DİLEK TUTUP ZEYTİN DALINI AKAN SUYA ATIYORLAR
*ÜZERLİK OTU VE TOHUMU NAZARA KARŞI TÜTSÜ YAPIYORLAR
*KILIÇ ÇİÇEĞİ 1 METRE OLUNCA EV SAHİBİ OLUNUR
S.A. BENDE BİRKAÇ TANE EKLEYEYİM
*TAHTAYA 3 KEZ VURMAK NAZARI ENGELLEMEKTİR
*GÖZÜM DALIYOR BİRİ GELECEK
*HIDRELLEZDE GÜL AĞACININ DİBİNE RESİM ÇİZİLİR
*HIDRELLEZDE DİLEK TUTUP ZEYTİN DALINI AKAN SUYA ATIYORLAR
*ÜZERLİK OTU VE TOHUMU NAZARA KARŞI TÜTSÜ YAPIYORLAR
*KILIÇ ÇİÇEĞİ 1 METRE OLUNCA EV SAHİBİ OLUNUR
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/12228-a-dan-z-ye-hurafeler · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.