....SAKIN SANDIĞI BOŞ BIRAKMA....

2.099 görüntülenme · 22 yanıt

Paylaş:
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

S.A ...B)B)B)

İMAM-I GAZELİ HAZRETLERİ'NDEN:
İYİ BİL Kİ,BİR GÜN;GECE VE GÜNDÜZÜ İLE YİRMİ DÖRT SAATTİR.KIYAMET GÜNÜ İNSANOĞLUNUN ÖNÜNE HER GÜN İÇİN YİRMİ DÖRT TANE KAPALI KUTU GETİRİLİR.KUL KUTUNUN BİRİNİ AÇIP,O SAATTE YAPTIĞI AMELLERİN MÜKAFATI OLARAK,İÇİNİN NUR İLE DOLU OLDUĞUNU GÖRÜNCE , ALLAH'IN LÜTFUNU DÜŞÜNEREK KUL ÖYLE SEVİNİR Kİ,BU SEVİNCİ CEHENNEM HALKI ARASINDA PAYLAŞILSA ,CEHENNEMİN ACISINI DUYMAZ OLURLARDI.
İKİNCİ KUTUYU AÇTIĞINDA, BUNDAN KARANLIK VE PİS KOKULAR ÇIKAR Kİ, BU DA İSYAN İLE GEÇİRDİĞİ SAATTİR.BUNA DA ÖYLE ÜZÜLÜR Kİ, EĞER BU ÜZÜNTÜ CENNET HALKI ARASINDA DAĞITILSAYDI,KEDERLERİNDEN CENNETİN ZEVKİNİ KAYBEDERLERDİ.
ÜÇÜNCÜ BİR KUTU DAHA AÇILIR Kİ İÇİ TAMAMEN BOŞTUR.BU DA UYKU VEYA MÜBAH ŞEYLERLE GEÇİRDİĞİ SAATTİR.FAKAT KÜÇÜK BİR HAYRIN ECRİNE DAHİ ŞİDDETLE İHTİYAÇ DUYULAN O GÜNDE, İMKANI OLDUĞU HALDE BÜYÜK BİR KAZANCI KAYBEDEN TÜCCARIN ZARARI GİBİ VE HATTA ÇOK DAHA FAZLA YANAR VE O SAATİ BOŞA GEÇİRMESİNİN ACISIYLA KIVRANIR.
BU KADAR ZARAR VE ALDANMA SANA KAFİDİR...
B)B)B)
RABBİM SANDIKLARIMIZI İYİ AMELLERLE DOLDURMAMIZI NASİP ETSİN İNŞAALLAH....SELAMETLE...B)B)B)

tevbekar

tevbekar

Mübarek Üye · 548 mesaj

RE: ....SAKIN SANDIĞI BOŞ BIRAKMA....

Allah razı olsun kardeşim paylaşımın içi... çok güzeldi... Rabbim bizleri tüm sandıklarını yaptığı amelleri karşılığı nur ile dolu bulanlardan eylesin inşallah...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
erguan

erguan

Aktif Üye · 59 mesaj

Sağolasın kardeş.

O güzelim zamanlarımızı ne kadar da boşo harcıyoruz. Bir gün gelcek ve saçlarımızın ağardığını göreceğiz. Artık belimiz ve ayaklarımız tutmayacak. Gençliğimizde yapamadığımız birçok şey için pişman olacağız ama ne fayda? Vakit daha fazla geçmeden, beynimizi pişmanlık duygusu sarmadan ALLAH VE RESULÜNÜN YOLUNDAN GİDELİM...

Bu yağmur, bu yağmur, bu kıldan ince
Nefesten yumuşakyağan bu yağmur
Bu yağmur, bu yağmur, bir gün dinince
Aynalar yüzümü tanımaz olur...

NECİP FAZIL KISAKÜREK
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim paylaşımın içi... çok güzeldi... Rabbim bizleri tüm sandıklarını yaptığı amelleri karşılığı nur ile dolu bulanlardan eylesin inşallah...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN.AMİN İNŞAALLAH...B)

Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

erguan yazdı:
Sağolasın kardeş.

O güzelim zamanlarımızı ne kadar da boşo harcıyoruz. Bir gün gelcek ve saçlarımızın ağardığını göreceğiz. Artık belimiz ve ayaklarımız tutmayacak. Gençliğimizde yapamadığımız birçok şey için pişman olacağız ama ne fayda? Vakit daha fazla geçmeden, beynimizi pişmanlık duygusu sarmadan ALLAH VE RESULÜNÜN YOLUNDAN GİDELİM...

Bu yağmur, bu yağmur, bu kıldan ince
Nefesten yumuşakyağan bu yağmur
Bu yağmur, bu yağmur, bir gün dinince
Aynalar yüzümü tanımaz olur...

NECİP FAZIL KISAKÜREK

SENDE SAĞOL KARDEŞİM...B)

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün aleyküm güzel kardeşim..Çok güzel bir paylaşımdı..Emeğinize sağlık..Tefekkür ettirdi, Rabbimiz c.c ecrinizi en güzeliyle versin size inşallah.. Zaman denilen bankanın, her kredisini çok dikkatli ve kıymetini bilerek kullanmalıyız..Çünkü o kredinin bir daha sigortası yok, güzel kullanılmadığı takdirde, bir daha geri geleceği de yok...Dünya denilen hanede iken, henüz kabir sandığımız açılmamışken bunun bilincine varmayı nasip eylesin Mevla..Güzel yüreğinize ve emeğinize sağlık değerli kardeşim..Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsiniz..Siz de dualarımdasınız güzel kardeşim..Selam ve dualar ile..B)B)
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık
RABBİM SANDIKLARIMIZI İYİ AMELLERLE DOLDURMAMIZI NASİP ETSİN İNŞAALLAH...ALLAH C.C. emanet olun...selam ve dua ile...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

EsSelamunAleyküm Kardeşim..Allah(CC) razı olsun.. Vakit damla damla her güne sunulan sandıkları doldurmak için akmakta..farkında olabilmek..iyi amellerle doldurabilmek temennisi ve duasıyla,ellerinize sağlık.Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.
merdümgiriz

merdümgiriz

Üye · 37 mesaj

AMİNNN .. İNŞ. ALLAH RAZI OLSUN..
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

Allah Razi Olsun Lkardeş Duana Amin Diyorum A.e.o
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

baba431

baba431

Kıdemli Üye · 304 mesaj

ALLAH razı olsun emeğine yüreğine sağlık güzel bi paylaşım. selametle...
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Ve Aleyküm Selam Rab'bim C.c. Hepinizden Razi Olsun Inşaallah.selametle....B)

_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Gerçekten harika paylaşım maşallah..ALLAH(C.C) SEVABINIZA YAZSIN İNŞALLAH...hAYIRLI GÜNLER..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Ve Aleyküm Selam.Rab'bim C.c. Sizden De Razi Olsun Inşaallah.beğenmenize Sevindim.sevabinda Hep Birlikte Ortak Oluruz Inşaallah.hayirli Günler....B)

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

~*~ B)B) ~*~
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

bir gunu daha ardımızda bırakamak üzereyiz vakit hala gec degil tövbe etme vakti namaz kılma vakti...vakit sükür hamd vaktii...
sandıgımızı ii amellerle doldurmak ümüdiyle.selametle..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

aylin26bir gunu daha ardımızda bırakamak üzereyiz vakit hala gec degil tövbe etme vakti namaz kılma vakti...vakit sükür hamd vaktii...
Sandıgımızı ii amellerle doldurmak ümüdiyle.selametle..

inşaallah kardeşim,selam ve dua ile...B)

<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum tatlı ablacım elelrine yüreğine saglık çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsunB)
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm...Hakikaten çok güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım idrak edip istifade edenlerden eylesin...

selametle...

Not: İzninizle saklamak istiyorum...
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

allah razi olsun kardesim etkili paylasim olmus emegine saglik...selametle..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.