Bir Şükre Otuz Yıl Tevbe

789 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

Sırrı Sakati Kuddise Sırruh Hazretleri esnaftı. Onun dükkanının bulunduğu çarşıda yangın çıkmıştı. Halk yangın yerine koşuyor, hangi dükkanın yanıp yanmadığına bakıyorlardı. Sırrı Sakatî Hazretleri, yangın yerinden gelen bir adama,
- Benim dükkan da yanmış mı? diye sordu. Adam:
- Hayır, bütün dükkanlar yanmış ama seninkine birşey olmamış, deyince, Sırrı Sakatî Hazretleri:
- Oh, şükürler olsun, dedi. Fakat sonra bu hareketinin yanlış olduğunu düşündü. Kendi kendine;
- Eğer yanmayan şeylerden birisinin yanması daha hayırlıysa, ben de onun yanmamasına şükür ettimse, halim ne olacak, diye bu hareketi için tam otuz sene gözyaşı dökmüştür.
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
ebe78

ebe78

Mübarek Üye · 530 mesaj

RE: Bir Şükre Otuz Yıl Tevbe

ALLAH razı olsun.ama biz ne yapıyoruz.oh çok şükür diyip geçiyoruz.iyiki bizim malımıza bir şey olmamış diyoruz.fakat kardeşimiz için hiç üzülmüyor ona maddi bırakın manevi yöndende bile destekte bulunmuyoruz.rabbim bizi.ibret alan,hamd eden kullardan eylesin
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Es-Selamü Aleyküm kardeş ALLAH hepimizin kötü nefsini ıslah eylesin inşallah.ALLAH razı ola....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Evet Bizim Hayir Diye Bildiklerimizde şer, şer Diye Bildiklerimizde HayiR Olabilir. Ancak Biz Bunu bilemeyiz.
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

T.NurEvet Bizim Hayir Diye Bildiklerimizde şer, şer Diye Bildiklerimizde HayIR Olabilir. Ancak Biz Bunu bilemeyiz.
SELAM VE DUA İLE
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

okudukça bilgileniyorum ben belkide bu ohh u defalarca dedim rabbim hakkımızda hayırlı olanları versin inşallah
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.