GÜl'ÜN GÜLÜ HZ. HÜSEYIN (R.A)

1.979 görüntülenme · 26 yanıt

Paylaş:
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

Hz. Peygamber'in (s.a.v) torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatima'nin ikinci ogludur.
Hicretin dördüncü yili Saban ayinin besinde dünyaya gelmistir. Hz. Hüseyin ismini Peygamber Efendimiz koydu. Hz. Hüseyin'in ilk cocuklugu Resulullah Efendimiz'in derin sevgi ve sefkatli icinde gecti.
Ancak bu hâl, cok sürmedi, Zira Peygamber Efendimiz vefat ettiler. Hz. Hüseyin, bundan sonra ilmini ve edebini babasinin yaninda tamamladi. O, Hz. Peygamber'e (s.a.v) benziyordu. Hz. Peygamber (s.a.v) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i cok severdi.

Onlar hakkinda" Allah'im! Ben, bunlari cok seviyorum. Sen de bunlari sev"

"Hasan ve Hüseyin, benim dünyada kokladigim iki reyhanimdir"

"Hasan ve Hüseyin'i seven, beni sevmis, onlara kin tutan da bana kin tutmustur"buyurmuslardir.

Hz. Hüseyin'in yüzü, karanlik gecede etrafini aydinlatirdi. Yaya olarak yirmi bes defa hacca gitti. Beraberindikiler bineklere binse de, kendisi binmezdi. Cok cömert idi. Buyurdular ki:

"Cömert, efendi olur; cimri, hor olur

Bu âlemde bir mümin kardesinin iyiligini, kendinden önce düsünen, öbür âlemde daha iyisini bulur''

Duamiz :) Sen bizim sahibimizsin, bizi bagisla be bize aci! Sen bagislayanlarin en iyisisin! (A'raf; 155)
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

RE: GÜl'ÜN GÜLÜ HZ. HÜSEYIN (R.A)

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..B)
ARAP-BEN

ARAP-BEN

Aktif Üye · 54 mesaj

ALLAHIN HİDAYETİ OLA HEPİMİZE EHLİBEYTİN VE DOSDOĞRU GİDENLERİN YOLUNDA GİDENLERDEN EYLESİN BİZLERİ AMİN
mtekik

mtekik

Mübarek Üye · 2.702 mesaj

s.a.
o gülün gülünü kopardılar. hemde susuz bıraktılar, hemde biz sana tabii olacağız deyipte onu dünya korkusundan sattılar, hemde onun cennet gençlerinin efendisi olduğunu bile bile kopradılar dalından.
evet şimdi ırak yani kerbela o gün bu gündür bunun cezasını çekiyor, kıyamete kadarda çekecekler.
k.s.e.o.
edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

mtekik yazdı:
s.a.
o gülün gülünü kopardılar. hemde susuz bıraktılar, hemde biz sana tabii olacağız deyipte onu dünya korkusundan sattılar, hemde onun cennet gençlerinin efendisi olduğunu bile bile kopradılar dalından.
evet şimdi ırak yani kerbela o gün bu gündür bunun cezasını çekiyor, kıyamete kadarda çekecekler.
k.s.e.o.

S.A.EVET BEN BU KONULARA İLGİ DUYMADAN ÖNCE IRAK A MAZLUM GÖZÜYLE BAKIYORDUM HATTA O BÖLGENİN HEPSİNİN ÇOK MASUM EZİLENLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM.SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN NOLUR.POLEMİK OLMASIN AMA DEDİĞİNİZ GİBİ O BÖLGE BÖYLE KAYNIYORSA,SÜNNET-İ SENİYEYE UYMAMAK HATTA KURAN AHLAKINDAN UZAKLAŞMAK DEĞİL Mİ SEBEP DİYORUM.O GÜLÜN GÜLÜNE YAPILANLAR ARŞI TİTRETMİŞTİR HALA İÇİMİZDE YARA.HELE Kİ MÜSLÜMANLARIN KANLI BIÇAKLI İKİYE BÖLÜNMELERİ OLACAK İŞ Mİ?O ZAMAN NASIL KIZARSIN İSRAİLE.UFACIK MİNİK BİR ÜLKE ARADA SIKIŞMIŞ GİBİ DURUYOR AMA HEPSİNE KAN KUSTURUYOR.DÜŞMAN HER ZAMAN DÜŞMANDIR AMA SEN DÜŞMANA KARŞI DÜNYAYA MEYLEDERSEN ALLAH O DÜŞMANIN KALBİNDEKİ SANA OLAN KORKUYU KALDIRIR VE SENİN KALBİNE KOYAR.İNŞAALLAH AKLIMIZI BAŞIMIZA ALIRIZ TÜM İSLAM ALEMİ.HERGÜN DUA EDİYORUM BU HALİMİZİ DÜZELTELİM DİYE.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

mtekik yazdı:
s.a.
k.s.e.o.

yorumunuz cok guzelB)B)B)
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

S.A

ALLAH RAZI OLSUN.BİZLERİ ŞEFAATLARINA NAİL EYLESİN.BEN EHLİ BEYTİ EHLİ BEYTİN YOLUNDA OLDUKLARINI BELİRTENLERDEN DAHA ÇOK SEVMEMİZ GERETİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.BAZI ÇEVRELER KENDİLERİNE İMAM OLARAK ALDIKLARI BU MÜBAREK ZATLARI İNCİTECEK HAL HAREKETTE BUKUNMAKTADIR.ONLARI SEVMEK ONLARIN YAPTIKLARINI YAPMAKLA VE ALLAHA KURBAN OLMAKLA OLUR.
nurrumeysa

nurrumeysa

Kıdemli Üye · 243 mesaj

Avukat yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.
k.s.e.o.

S.A.EVET BEN BU KONULARA İLGİ DUYMADAN ÖNCE IRAK A MAZLUM GÖZÜYLE BAKIYORDUM HATTA O BÖLGENİN HEPSİNİN ÇOK MASUM EZİLENLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM.SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN NOLUR.POLEMİK OLMASIN AMA DEDİĞİNİZ GİBİ O BÖLGE BÖYLE KAYNIYORSA,SÜNNET-İ SENİYEYE UYMAMAK HATTA KURAN AHLAKINDAN UZAKLAŞMAK DEĞİL Mİ SEBEP DİYORUM.O GÜLÜN GÜLÜNE YAPILANLAR ARŞI TİTRETMİŞTİR HALA İÇİMİZDE YARA.HELE Kİ MÜSLÜMANLARIN KANLI BIÇAKLI İKİYE BÖLÜNMELERİ OLACAK İŞ Mİ?O ZAMAN NASIL KIZARSIN İSRAİLE.UFACIK MİNİK BİR ÜLKE ARADA SIKIŞMIŞ GİBİ DURUYOR AMA HEPSİNE KAN KUSTURUYOR.DÜŞMAN HER ZAMAN DÜŞMANDIR AMA SEN DÜŞMANA KARŞI DÜNYAYA MEYLEDERSEN ALLAH O DÜŞMANIN KALBİNDEKİ SANA OLAN KORKUYU KALDIRIR VE SENİN KALBİNE KOYAR.İNŞAALLAH AKLIMIZI BAŞIMIZA ALIRIZ TÜM İSLAM ALEMİ.HERGÜN DUA EDİYORUM BU HALİMİZİ DÜZELTELİM DİYE.A.E.O.

Yorumrınız güzeldi sağolun kardeşlerim. Yinede orası bir islam beldesiydi Allah yardımcıları olsun peygamberimiz s.a.v. H.Z. Vahşiyi bile tövbe edince affetti
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

Yorumlariniz icin Cok tesekur ediyorum. Allah sizlerden razi olsun.

HAYIRLI GUNLER, DUALARDA BULUSMAK UZERE.
B) B) B)
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Allah razı olsun kardeşim...B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ELİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK..RABBİM ONLARI DA SEVMEYİ NASİB ETSİN BİZLERE..ZİRA EFENDİMİZ(s.a.v.)ONLARI SEVEN BENİ SEVER BUYURUYOR..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

desertrose yazdı:
Allah razı olsun kardeşim...B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Allah sizden de razi olsun kardesim. B)B)B)B)B)B)B)
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ELİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK..RABBİM ONLARI DA SEVMEYİ NASİB ETSİN BİZLERE..ZİRA EFENDİMİZ(s.a.v.)ONLARI SEVEN BENİ SEVER BUYURUYOR..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

Ve aleykum selam kardesim. Allah sizden de razi olsun. Birsey degil hersey paylastikca guzeldir. RABBİM ONLARI DA SEVMEYİ NASİB ETSİN BİZLERE..ZİRA EFENDİMİZ(s.a.v.)ONLARI SEVEN BENİ SEVER BUYURUYOR.. AMINNNNNN KARDESIM. Hayirli gunler, dualarda bulusmak uzere.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

ehl-i beyt'in takva ve yaşayışına, zühdüne uygun yaşayanlardan olmak duasıyla inşallah..Allah razı olsun kardeşim.B)
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

aliye_aliye yazdı:
ehl-i beyt'in takva ve yaşayışına, zühdüne uygun yaşayanlardan olmak duasıyla inşallah..Allah razı olsun kardeşim.B)

aminnn !!! Allah sizden de razi olsun. dualarda bulusmak uzere insallah....
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL COK GÜZEL A.E.O.
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

Ve aleykum selam abi birsey degil :) Abi sende Allah'a emanet ol. hayirli geceler, dualarda bulusmak uzere...:)
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

evet orası belki bir ceza...kıyamete kadar da durulmaz belkide...ama yine de masumları cennete dolduran bir otobüs...şehadet otobüsü...
yani ceza içinde mükafaat.....diye düşünüyom..
ULUTAS

ULUTAS

Kıdemli Üye · 200 mesaj

allah razı olsun kardeşim allaha emanet ol
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.