Gençliğin Tehlikeleri..

1.470 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
uzeyr

uzeyr

Mübarek Üye · 826 mesaj

- Tûl-u emel beslemek: Ölümü düşünmeden sanki sonsuza dek yaşayacak gibi uzun emeller taşımak. Bu durum, insanı fâni hayata daldırır, âhiretine çalıştırmaz.

- Hissiyâta göre hareket etmek: Gençlik, insanın en sağlıklı, en güçlü ve en duygulu dönemi olduğu için akıldan ziyâde duygular ön plândadır. Gelip geçici zevkler, oyun ve eğlenceler çekici gelir. Eğlence yerlerinde çoğunlukla gençler bulunur. Orta yaşlılıkta ve ihtiyarlıkta ise, hem vücudun zayıflığı, hastalıkları, hem de hayatın sorumlulukları daha fazla olduğu için kişiler duygusal hareket edemezler.

- Gençlik günahlara ve kötü alışkanlıklara daha açıktır: Gençlik devresi, içki, kumar, zina gibi günahlara daha çok düşüldüğü bir dönemdir.

Tüm bu tehlikelere karşı Yüce Peygamberimizin (a.s.m.) tavsiyelerine sımsıkı sarılmamız gerekir.
uzeyr

uzeyr

Mübarek Üye · 826 mesaj

RE: Gençliğin Tehlikeleri..

B)B)B)
etruce

etruce

Kıdemli Üye · 192 mesaj

ALLAH BİZLERİ ONUN YOLUNDAN AYIRMASIN VE PEYDAMBERİMİZE(SAV)LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİP ETSİN
uzeyr

uzeyr

Mübarek Üye · 826 mesaj

Gençlik dönemi, insanın kanının kaynadığı hareketli bir dönemdir. Bu dönemde kişiye, hisleri/duyguları hâkim olduğu için pek iyi düşünmeden çabucak karar verir. Bu nedenle gençlerin kolaylıkla yanlış yapma ve hataya düşme ihtimali vardır. Gençler, yaş çubuk gibidirler, telkinlere açıktırlar. Bu dönemde onlara istenilen şekil verilebilir. Gençlerin ihmal edilmesi, telafisi zor yaralar açar. O halde gençlerimizi iman ve ibadet neşvesiyle yetiştirmeliyiz. Çünkü iman ve ibadet neşvesiyle yetişen gençler, gençlik dönemlerini sıkıntısız ve problemsiz geçirirler. Peygamber Efendimiz kıyamet gününde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenebilecek olan yedi sınıf insanı sayarken âdil yöneticilerden sonra ikinci sırada Allah’a ibadet ederek yetişen gençleri zikretmiştir. (Buharî, Ezan, 36; Hudud, 19; Tirmizi, Zühd, 53; Nesâî, Kudat, 2)
ALINTI: İlk adım dergisi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı
CANDOSTUM

CANDOSTUM

Yeni Üye · 7 mesaj

hocam ne kadar guzel oszler genclık hakkında konusmalarınız cok ta dogru ben de bu kotu alemde yuvarlan gunahkar kullardanım ılk kez bugn boyle bır sıteye gırıdm keske daha once gırseydım ıstedıgım boyle sıtelerın chat bolumunun olması yada varas naıll olasa bılrım lutfen yardım edın :(
siyah_inci87

siyah_inci87

Kıdemli Üye · 166 mesaj

emeğinize sağlık.. inşallah rabbimin raz-i gelmediği hiç bir şey yapmayiz......AMİN......B)B)B)B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim..
Faydalı bir paylaşımdı.. Rabbimiz c.c razı olsun, tesirli kılsın inşallah..
Unutmamak duası ile.. Rabbimize emanet olunuz..
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

En duygulu dönem olduğu doğrudur.Gayri Meşru her muhabbetten uzak olmak gerek.Perişanlıkları görüyoruz sonradan.
Gayri meşru bir muhabbetin neticesi merhametsiz azap çekmektir.
Teşekkür ederiz paylaşım için...
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Sağolasınız bu konu hakkında daha çok bilgi vermeniz dileklerimle....
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.