RE: GECEMİZ NASILDI?
Selamun Aleykum
Affınıza sığınarak söylüyorumki Ben bu sefer zamanı biraz kaçırmışım. Sabah ezanında yaptım duamı ama, Rabbim kabul eyler inşaAllah. Hakkınızı helal ediniz..
"Rabbim, beni, annemi, babamı, mü'min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma." (NUH SURESİ / 28)
..."Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, gerçekten sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin." (HAŞR SURESİ / 10)
Arş'ı yüklenmekte olanlar ve çevresinde bulunanlar, Rablerini hamd ile tesbih etmekte, O'na iman etmekte ve iman edenlere mağfiret dilemektedirler: "Rabbimiz, rahmet ve ilim bakımından her şeyi kuşatıp-sardın, tevbe edenler ve senin yoluna tabi olanlara mağfiret et ve onları cehennem azabından koru." (MÜ'MİN SURESİ / 7)
Hamd* Alemlerin Rabbi'nedir. (FATİHA SURESİ / 1)
Rahman ve Rahimdir. (FATİHA SURESİ / 2)
Din gününün malikidir. (FATİHA SURESİ / 3)
Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Sen'den yardım dileriz. (FATİHA SURESİ / 4)
Bizi doğru yola ilet; (FATİHA SURESİ / 5)
Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna* (FATİHA SURESİ / 6)
Gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine değil. (FATİHA SURESİ / 7)
..."Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru" der. (BAKARA SURESİ / 201)
"Rabbim, beni namazı(nda) sürekli kıl, soyumdan olanları da. Rabbimiz, duamı kabul buyur." (İBRAHİM SURESİ / 40)
"Rabbimiz, hesabın yapılacağı gün, beni, anne-babamı ve mü'minleri bağışla" (İBRAHİM SURESİ / 41)
"Rabbimiz, biz indirdiğine inandık ve elçiye uyduk. Böylece bizi şahidlerle beraber yaz." (AL-İ İMRAN SURESİ / 53)
..."Rabbimiz, günahlarımızı ve işimizdeki aşırılıklarımızı bağışla, ayaklarımızı (bastıkları yerde) sağlamlaştır ve bize kafirler topluluğuna karşı yardım et"... (AL-İ İMRAN SURESİ / 147)
"Rabbimiz, elçilerine va'dettiklerini bize ver, kıyamet gününde de bizi 'hor ve aşağılık' kılma. Şüphesiz Sen, va'dine muhalefet etmeyensin." (AL-İ İMRAN SURESİ / 194)
..."Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız." (A'RAF SURESİ / 23)
"Ve bizi, kâfirler topluluğundan rahmetinle kurtar." (YUNUS SURESİ / 86)
"Rabbimiz şüphesiz biz iman ettik, artık bizim günahlarımızı bağışla ve bizi ateşin azabından koru" diyenler; (AL-İ İMRAN SURESİ / 16)
"Ve bizi, kâfirler topluluğundan rahmetinle kurtar." (YUNUS SURESİ / 86)
Ve de ki: "Rabbim, beni (girilecek yere) doğru bir girdirişle girdir ve (çıkarılacak yerden) doğru bir çıkarışla çıkar ve katından bana yardımcı bir kuvvet ver." (İSRA SURESİ / 80)
AMİN
________________________________________________________________________________________
Allah (c.c.) Dualarınızı kabul eylesin. Rabbim dostlarından ayırmasın bizleri.. Rabbim böyle Nice Mübarek gecelere ulaştırsın inşaAllah...(Amin)
DUALARDA BULUŞALIM
O gün mal ve evlat fayda vermez.
Ancak Allah'a Selim bir kalple gelenler müstesna.
(Şuara 88-89)