RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)
VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.
benim sorumun doğru cevabı Ebu zer el gıffai idi.
şimdide yeni sorumu soruyorum. Zerda ablam yok ya. onun için soruyorum. maksat forum boş kalmasın
Sahâbenin büyüklerinden ve Ensar'ın ileri gelenlerindendir Medine'de doğdu. Hazrec kabilesine mensup olup ne zaman doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. İkinci Akabe gününde müslüman olmuş ve kabilesini temsilen Peygamberimize bey'at etmiştir.
Hicret günü Rasûlullah'a mihmandarlık etti. Muhacirlerden Mikdad b. Esved'i kardeş edindi. Aynı zamanda o, Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kâtiplerindendi. Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber gazvelerine katıldı. Hudeybiye barışı ve Umretu'l-Kaza seferlerinde peygamberimizin yanında yer aldı. Bedir savaşının zafer müjdesini Zeyd b. Hârise ile birlikte Medine'ye ulaştırdı. Bedru'l-Mev'id gazasında Rasûlullah'ın Devlet Başkanlığına vekâleten Medine'de kaldı. Hicretin 6. yılında (627) üç kişilik heyetin başkanı sıfatıyla Hayber'e gitti. Yahudilerin başkanı Üseyr b. Zârim'in Yahudilerle birlikte Gatafan kabilesini Müslümanlara karşı kışkırttığını gördü. Hayber'de üç gün kaldı. Dönüşünde gördüklerini Hz. Peygamber (s.a.s.)'e aktardı.
bu büyük sahabe kimdir.?
k.s.e.o.
Hz. ÖMER r.a.
S.A. VEYS KARDEŞ,
SORUMUZDA GEÇEN SAHABE ENSARDAN DI,
AMA HZ. ÖMER MUHACİRLERDEN.
XTARIN DEDİĞİ GİBİ DIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTT YANLIŞ CEVAP
K.S.EO.