Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)
30.139 görüntülenme · 301 yanıt
RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)
MUHAMMET ABİM MAŞALLAH ÇOK ZOR SORU SORUYOSUN.İŞLETME HOCAMI HATIRLATTIN VALLAHİ.BEN BİLEMEYİNCE ÜZÜLÜYORUM :(:(
m_muaz yazdı:
S.A. SORAYIM İNŞ...
Mekke fethedildiğinde Kabe’nin anahtarını Rasulüllah (s.a.v.) kime vermiştir?
MUHAMMET ABİM MAŞALLAH ÇOK ZOR SORU SORUYOSUN.İŞLETME HOCAMI HATIRLATTIN VALLAHİ.BEN BİLEMEYİNCE ÜZÜLÜYORUM :(:(
KARDEŞİM KOLAY ASLINDA..HADİ BİRAZ GAYRET:)
meftun61 yazdı:
m_muaz yazdı:
S.A. SORAYIM İNŞ...
Mekke fethedildiğinde Kabe’nin anahtarını Rasulüllah (s.a.v.) kime vermiştir?
KARDEŞİM KOLAY ASLINDA..HADİ BİRAZ GAYRET:)
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
Seçkin ve meşhur sahabilerden biri. İran asıllı olup, İsfahan'ın Cayy kasabasında doğmuştur. Bir rivayete göre de doğum yeri Râmehürmüz'dur. müslüman olmadan önceki ismi, Mabah b. Buzahşan'dır. Ona nesebi sorulduğu zaman; "Ben; ......İslam'ım" demiştir . Hicret'in beşinci yılına kadar köle olarak yaşamıştır.
KİMDİR BU KUTLU SAHABE?
Seçkin ve meşhur sahabilerden biri. İran asıllı olup, İsfahan'ın Cayy kasabasında doğmuştur. Bir rivayete göre de doğum yeri Râmehürmüz'dur. müslüman olmadan önceki ismi, Mabah b. Buzahşan'dır. Ona nesebi sorulduğu zaman; "Ben; ......İslam'ım" demiştir . Hicret'in beşinci yılına kadar köle olarak yaşamıştır.
KİMDİR BU KUTLU SAHABE?
doğrudur kardeşim selman el farisi r.a.
SORUNUZU ALALIM İNŞALLAH...
arikurinshika yazdı:
SELMAN-I FARİSİ
doğrudur kardeşim selman el farisi r.a.
SORUNUZU ALALIM İNŞALLAH...
Evladı öldüğünde sabır gösteren ve buna mükafat olarak Allah c.c. tarafından rahmine bir erkek evlat yerleştirilen Ümmü Süleyme'nin eşinin adı?
Evladı öldüğünde sabır gösteren ve buna mükafat olarak Allah c.c. tarafından rahmine bir erkek evlat yerleştirilen Ümmü Süleyme'nin eşinin adı?
Selamunaleyküm,çok zor bir soru mu sordum kimseden cevap alamıyorum:|
Selamunaleyküm,çok zor bir soru mu sordum kimseden cevap alamıyorum:|
ve aleykümselama abla
ubeyde r.a
doğrumu
ve aleykümselama abla
ubeyde r.a
doğrumu
B)B)
B)B)
selamünaleyküm kardeşim,
cevabını geç fark ettim hakkını helal et. Ubeyde İbni Haris ( radıyallahu anh) cevabın doğru kardeşim. ALLAH razı olsun.
selamünaleyküm
mustafa_xtar yazdı:
ve aleykümselama abla
ubeyde r.a
doğrumu
selamünaleyküm kardeşim,
cevabını geç fark ettim hakkını helal et. Ubeyde İbni Haris ( radıyallahu anh) cevabın doğru kardeşim. ALLAH razı olsun.
selamünaleyküm
selamın alayküm
selamın alayküm
ALLAH'ın aslanı lakabı hz.ali'ye ayit deyilmidir hz hamza olduğunu kim söyledi
selamın alayküm
ALLAH'ın aslanı lakabı hz.ali'ye ayit deyilmidir hz hamza olduğunu kim söyledi
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/11711-sahabe-i-kiram-soru-cevap · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.