Göremedigi halde iman edenler

1.432 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

Resulullah (s.a.v) ashabina bir defasinda: ''Mahluklar icerisinde imani en tuhaf ve sasirtici olanin kim oldugunu bilmek ister misiniz, diye sormustu.

Ashab: "Meleklerin imanidir'' diye cevap verdi. Nebi (s.a.v): ''Melekler nasil iman etmesinler ki! Zira onlar Allah'i bizzat görebilirler'' diye karsilik verdi.

Ashab: ''Ey Allah'in Resulü, o zaman peygamberlerdir'' dediler. Nebi (s.a.v):
''Peygamberler de degil: cünkü onlara Cebrail her zaman gelerek Allah'in emirlerini indirir,'' dedi.

Ashab: '' Senin ashabindir'' dediler.

Nebi (s.a.v): "Ashabim nasil iman etmesin ki: zira onlar bana gelen mucizeleri görebiliyorlar ve ben de Allah'in bana indirdiklerini onlara teblig ediyorum. Gercek sudur ki insanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar, benden sonra gelip beni göremedikleri halde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. Iste onlar benim kardeslerimdir," buyurdular.

Duamiz

(...) Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru!

(Bakara: 201)
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

RE: Göremedigi halde iman edenler

Tugbis yazdı:
Resulullah (s.a.v) ashabina bir defasinda: ''Mahluklar icerisinde imani en tuhaf ve sasirtici olanin kim oldugunu bilmek ister misiniz, diye sormustu.

Ashab: "Meleklerin imanidir'' diye cevap verdi. Nebi (s.a.v): ''Melekler nasil iman etmesinler ki! Zira onlar Allah'i bizzat görebilirler'' diye karsilik verdi.

''Peygamberler de degil: cünkü onlara Cebrail her zaman gelerek Allah'in emirlerini indirir,'' dedi.

Nebi (s.a.v): "Ashabim nasil iman etmesin ki: zira onlar bana gelen mucizeleri görebiliyorlar ve ben de Allah'in bana indirdiklerini onlara teblig ediyorum. Gercek sudur ki insanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar, benden sonra gelip beni göremedikleri halde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. Iste onlar benim kardeslerimdir," buyurdular.

Duamiz

(...) Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru!

ALLAH RAZI OLSUN..COK GÜZEL ..SELAMETLE..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

Tugbis yazdı:

Duamiz

ALLAH-Ü TEALA razı olsun inşallah çok güzel
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

Birsey degil. Paylastikca güzeldir. Allaha emanet olun .
avdan

avdan

Kıdemli Üye · 308 mesaj

GÜZEL KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİNB)
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun kardeşim inş. o söze layık oluruz :(:(:(

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
ysuf

ysuf

Yeni Üye · 5 mesaj

s.a Allah razı olsun çok duygulandım inşallah layık oluruz ona tek temennimiz o zaten selamlarB)
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

avdan yazdı:
GÜZEL KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİNB)

:)B)
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim inş. o söze layık oluruz :(:(:(

Allah sizden de razi olsun. Insallah layik oluruz :) Hayirli aksamlar.
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

ysuf yazdı:
s.a Allah razı olsun çok duygulandım inşallah layık oluruz ona tek temennimiz o zaten selamlarB)

Ve aleykum selam. :) B) Hayirli aksamlar, dualarda bulusmak uzere.
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru!

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

CEVDET-71 yazdı:
Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru!

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

Ve aleykum selam. Birsey degil B)
asil20

asil20

Kıdemli Üye · 195 mesaj

''Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru'' AMİN...

S.A.Ellerine sağlık kardeşim.
EMANETİN GERÇEK SAHİBİ OLANA EMANETSİNİZ.ALLAH'IN SELAMI,RAHMETİ VE BEREKETİ HEPİMİZİN ÜZERİNE OLSUN...SELAM VE DUA İLE...A.E.O...B)B)B)B)
Tugbis

Tugbis

Mübarek Üye · 679 mesaj

asil20 yazdı:
''Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabindan koru'' AMİN...

S.A.Ellerine sağlık kardeşim.
EMANETİN GERÇEK SAHİBİ OLANA EMANETSİNİZ.ALLAH'IN SELAMI,RAHMETİ VE BEREKETİ HEPİMİZİN ÜZERİNE OLSUN...SELAM VE DUA İLE...A.E.O...B)B)B)B)

vE ALEYKUM SELAM KARDESIM. BIRSEY DEGIL HERSEY PAYLASTIKCA GUZELDIR B):) HAYIRLI GECELER DUALARDA BULUSMAK UZERE.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.