Düsüncelerinizi bekliyorum..
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
4.569 görüntülenme · 28 yanıt
hafize yazdı:
Karizma demişsinizde aklıma geldi. Erkekler ağlamaz derlerdi eski büyüklerimiz.]Sizce bu doğrumu? Erkekler ağlayamazmı? Hiç bir erkeğin ağlamasına şahit oldunuzmu? Ya sizin için ağlayan bir erkek oldumu? Bir erkeğin sizin için ağlaması karşınızda onu yüceltirmi yoksa zayıfmı görürsünüz?
tebessumd yazdı:
:) hafize anne bu bayanlara özel bir soru galiba.:D B)
VEYS yazdı:
hayret bişey ağlamak neden erkekleri küçültür veya küçültmez neden bayanlarda bu tez oluşmuş anlamıyorum bu tezi çürütmek lazım...
sevvalmina yazdı:
VEYS yazdı:
hayret bişey ağlamak neden erkekleri küçültür veya küçültmez neden bayanlarda bu tez oluşmuş anlamıyorum bu tezi çürütmek lazım...
yalnış anlamayın lütfen sonuçta bayanlar nasıl ağlıyabiliyosa erkeklerde ağlar ama nedense erkekler ağlamaz die bişey çıkmış ama sonuçta erkeklerde insan ve duyguları var.
hafize yazdı:bence doğru diil annem niye onların duyguları yokmu da ağlamasınlar?ağlayan çok erkeğe şahit oldum ve zayıf görmedim onları,aksine yüceldiler gözümde.benim içinde ağlayan erkekler oldu.bence acizlik diil bi erkeğin ağlaması..vicdanlı olduğunu gösterir.gülmek kadar doğal bi duygu ağlamak neden bu doğallığı yaşayınca zavallı yada aciz olsunlar erkekler?ama Allah mutluluktan hissiyattan ağlamak nasip etsin hepimize inşallah.ellerinden öperin annemmm.B)B)B)
Karizma demişsinizde aklıma geldi. Erkekler ağlamaz derlerdi eski büyüklerimiz.]Sizce bu doğrumu? Erkekler ağlayamazmı? Hiç bir erkeğin ağlamasına şahit oldunuzmu? Ya sizin için ağlayan bir erkek oldumu? Bir erkeğin sizin için ağlaması karşınızda onu yüceltirmi yoksa zayıfmı görürsünüz?
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar
öncelikle ben seyahatimi bitirdim ve yurduma, sevdiklerime ve siz değerli kardeşlerime kavuştum.
Annemizin sorusuna gelince;
Evet anne erkeklerde etten ve kemikten yaratılmış varlıklardır, onlarda sevinir-üzülür, güler ve ağlar, sinirli de olur sakinde, kısaca bayanlar gibi yaşayn birer varlıktırlar, diğer bir deyişle ROBOT değiller.
Diğer bir şey ise ağlamak, insanı küçülten bir özellik değildir, belkide değerine değer katan bir haslettir, tabi ne için ağladığı çok önemli.
k.s.eo.
sert yazdı:
Sanırım birileri erkekleri duydusuz,düşüncesiz,kaba,hiçbir şeye değer vermeyen yaratıklar olarak göstermek istemiş.O yüzden bu deyimi kullanmış.Kimse de bunun gerçekten böyle olup olup olmadığını araştırmamış.Zaten Türk insanı oldum olası böyledir.Başkasından duyduğunu kendisi araştırmadan,öğrenmeden kabullenmez ama ben kabul etmiyorum.
Merak etmeyin bayanlar erkekler de ağlar"hem de nasıl !!! " ;););)
sert yazdı:
Hayır estağfirullah size kızmadım ,ben bu önyargının oluşmasına kızıyorum sadece yani bu kalıplaşmış düşüncelere.Örneğin erkekler ağlamaz,kadınlar aldatmaz vb. basmakalıp sözlere
Zaten önemli olan sulu göz olup her durumda ağlamak değil Allah için tenhada gözyaşı dökmektir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/11331-erkekler-aglarmi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.