BİR SORU BİR CEVAB
24.381 görüntülenme · 148 yanıt
RE: BİR SORU BİR CEVAB
Farz iki kısımdır:
Farzı ayın: Her mükellefin yapması gereken farz demektir. Örnek: Namaz, oruç, tesettur
Farzı Kifaye: Bazı mükelleflerin yapmasıyla diğerlerinin üzerinden düşen farz demektir. Örnek: Cenaze namazı
Farz iki kısımdır:
Farzı ayın: Her mükellefin yapması gereken farz demektir. Örnek: Namaz, oruç, tesettur
Farzı Kifaye: Bazı mükelleflerin yapmasıyla diğerlerinin üzerinden düşen farz demektir. Örnek: Cenaze namazı
kütüyün içerisine saklanmıştı yahudiler bulup kütükle beraber kesip şehit ettikleri peygamber:(
kütüyün içerisine saklanmıştı yahudiler bulup kütükle beraber kesip şehit ettikleri peygamber:(
s.a.
abla...
Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır.
Ravza_Nur yazdı:
Din Nedir?
s.a.
abla...
Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır.
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
m_muaz yazdı:A S Muaz kardeşim Rabbim sizden razı olsun.
Ravza_Nur yazdı:
Din Nedir?
s.a.
abla...
baba431 yazdı:Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim doğru cevabı yazdınız teşekkür ediyorum.SELAM VE DUA İLE
ALLAH razı olsun güzel bi fikir yanılmıyorsam sorunun cevabı aşağıdaki gibi olsa gerek.
1-) Tevrat
2-) Zebur
3-) İncil
4-) Kur'an-ı Kerim
Esselamunaleykum.
ben bi soru sormak istiyorum.şimdiye kadar bu soruya verilen 3 farklı cevap var.ben sizlerin de cevabını almak istedim.
İlk müslüman Türk devleti hangi devlet????
Esselamunaleykum.
ben bi soru sormak istiyorum.şimdiye kadar bu soruya verilen 3 farklı cevap var.ben sizlerin de cevabını almak istedim.
İlk müslüman Türk devleti hangi devlet????
Ve aleykum selam.
ben de ilk müslüman Türk DEVLETİNİ KARAHANLILAR OLARAK BİLİYORDUM
ANCAK BİRAZ ARAŞTIRDIĞIMDA İTİL BULGARLARININ(922) , KARAHANLILARDAN (944) DAHA ÖNCE İSLAMI RESMİ DİN OLARAK KABUL ETTİĞİNİ GORDUM.
SELAMETLEB)B)B)...
Ve aleykum selam.
ben de ilk müslüman Türk DEVLETİNİ KARAHANLILAR OLARAK BİLİYORDUM
ANCAK BİRAZ ARAŞTIRDIĞIMDA İTİL BULGARLARININ(922) , KARAHANLILARDAN (944) DAHA ÖNCE İSLAMI RESMİ DİN OLARAK KABUL ETTİĞİNİ GORDUM.
SELAMETLEB)B)B)...
3 cevap tan biri bu ama normal cevap bu değil...iyi araştıralım inş..s.a.
tuba20 yazdı:
Karahanlılar
10. yüzyılın ortalarında Orta Asyada kurulan ilk Müslüman Türk devletidir. Aynı zamanda ilk Müslüman Türk devleti olarak bölgesel hakimiyet kurdular.
3 cevap tan biri bu ama normal cevap bu değil...iyi araştıralım inş..s.a.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/11130-bir-soru-bir-cevab · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.