DİN DE SABUN GİBİDİR

6.000 görüntülenme · 55 yanıt

Paylaş:
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

selamun aleyküm damlacım. Allah razı olsun güzel kardeşim. emeğine sağlık..

bu arada, avatarını görünce sormak istedim damlam :)
üsküdar sultantepede sohbetleri oluyormuş hocamızın. bilgin varmı canım kardeşim. tam olarak yeri neresidir?
ilk kez katılacaktık annemle, oturduğum yerdeki kurs tadilata girmiş, nasip olmadı..:gulegule

aciz dualarımdasın kardeşim..Rabbimize emanet ol inşaAllah..baki selam ve muhabbetle B)B)
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Gönlümün_gülüEssalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardesim;Rabbim razi olsun Güzel bir kissaydi..Rabbim anlayanlardan eylesin.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah..

aleykum selam kardeşim amin inşallah rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

Din Sabun Gibidir....

Din Sabun Gibidir....

Dine pek inanmayan bir sabun imalatçısı bir gün konuşmakta olduğu bir hocaya, "sizin anlattığınız dinin dünyaya bir faydası olsaydı, insanlara bir iyilik getirseydi, aradan geçen bunca zamana rağmen hala kötülük ve kötü insanlar kalır mıydı?"der.
Hoca efendi adamın yüzüne şöyle bir baktıktan sonra:
" ? Senin yaptığın sabunlar da bir işe yaramıyor anlaşılan. Zira bir işe yarasaydı, ortalıkta hâlâ kir ve pislik kalır mıydı? der.
Sabuncu itiraz eder: " Adamlar sabun kullanmıyorlarsa benim suçum ne?"
Hoca efendi hemen taşı gediğine koyuverir: " Peki insanlar dinin getirdiklerine uymuyorlarsa dinin suçu ne? Eğer dinin kuralları uygulanırsa ve her alanda dine uygun yaşanırsa tüm dünyaya iyilik ve düzen gelir."
orumceq

orumceq

Üye · 42 mesaj

ALLAH razı olsun duyduğu cevapla oturup kalmak isteyenler için birebir bi hikaye TEŞEKKÜRLER
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

orumceqALLAH razı olsun duyduğu cevapla oturup kalmak isteyenler için birebir bi hikaye TEŞEKKÜRLER[/QUOT

ALLAH c.c. senden de razı olsun kardeşim
elmedja

elmedja

Kıdemli Üye · 264 mesaj

Dogru Soze Ne Hacet... Selam Ve Dua Ile Aeo
IMAN BIR OKYANUS KADAR BUYUK VE BIR O KADAR DA DERIN OLANIDIR.
<DAMLA>

<DAMLA>

_CeMRe_aleykum selam kardeşim
rabbim senden razı olsun

amin inşallah
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

nigdeli
selamun aleyküm damlacım. Allah razı olsun güzel kardeşim. emeğine sağlık..

bu arada, avatarını görünce sormak istedim damlam :)
üsküdar sultantepede sohbetleri oluyormuş hocamızın. bilgin varmı canım kardeşim. tam olarak yeri neresidir?
ilk kez katılacaktık annemle, oturduğum yerdeki kurs tadilata girmiş, nasip olmadı..:gulegule

aciz dualarımdasın kardeşim..Rabbimize emanet ol inşaAllah..baki selam ve muhabbetle B)

aleykum selam kardeşim ben o yakada oturmuyorum ama hocamızın devamlı yaptıgı bir yer aziz mahmud hüdai kuran kursu her çarşamba hocamızn orda sohbeti var üsküdarda oraya gidebilirsiniz bende yakın bir zamanda gidicem inşallah ben bir sene orda oldugum için hocamızn sohbetini bir yıl dinledim inşallah annenizede nasip olur
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
CeNGiZ_eF

CeNGiZ_eF

Üye · 38 mesaj

Selamun aleykum
Allah (c.c) sizden razı olsun bunlari bizim ile paylasıp bize hatırlattıgınız için...
Allah (c.c.) emanet olun.. selam ve dua ile
<<>>
<DAMLA>

<DAMLA>

CeNGiZ_eFSelamun aleykum
Allah (c.c) sizden razı olsun bunlari bizim ile paylasıp bize hatırlattıgınız için...
Allah (c.c.) emanet olun.. selam ve dua ile
<<>>

aleykum selam kardeşim amin inşallah
rabbimize emnaetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

***dinde Sabun Gibidir***

***dinde Sabun Gibidir***

*Dinde Sabun Gibidir *

Dine pek inanmayan bir sabun imalatçısı bir gün konuşmakta olduğu bir hocaya,
- Sizin anlattığınız dinin dünyaya bir faydası olsaydı, insanlara bir iyilik getirseydi, aradan geçen bunca zamana rağmen hala kötülük ve kötü insanlar kalır mıydı? der.
- Senin yaptığın sabunlar da bir işe yaramıyor anlaşılan. Zira bir işe yarasaydı, ortalıkta hâlâ kir ve pislik kalır mıydı? der.
Sabuncu itiraz eder:
- Adamlar sabun kullanmıyorlarsa benim suçum ne?
Hoca efendi hemen taşı gediğine koyuverir:

* Peki insanlar dinin getirdiklerine uymuyorlarsa dinin suçu ne? Eğer dinin kuralları uygulanırsa ve her alanda dine uygun yaşanırsa tüm dünyaya iyilik ve düzen gelir *

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

* Din de Sabun Gibidir *

* Din de Sabun Gibidir *

Dine pek inanmayan bir sabun imalatçısı bir gün konuşmakta olduğu bir hocaya,
- Sizin anlattığınız dinin dünyaya bir faydası olsaydı, insanlara bir iyilik getirseydi, aradan geçen bunca zamana rağmen hala kötülük ve kütü insanlar kalır mıydı? der.
- Senin yaptığın sabunlar da bir işe yaramıyor anlaşılan. Zira bir işe yarasaydı, ortalıkta hâlâ kir ve pislik kalır mıydı? der.
Sabuncu itiraz eder:
- Adamlar sabun kullanmıyorlarsa benim suçum ne?
Hoca efendi hemen taşı gediğine koyuverir:

* Peki insanlar dinin getirdiklerine uymuyorlarsa dinin suçu ne? Eğer dinin kuralları uygulanırsa ve her alanda dine uygun yaşanırsa tüm dünyaya iyilik ve düzen gelir *

Kaynak :
* Büyük Dini Hikayeler
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

emeğine sağlık kardeşim.
insanlar bazen olayları işlerine geldiği gibi aksetmeyi çok iyi biliyorlar anlayana selam ve dua ile..
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

seninde gözlerine sağlı kardeşim
allah razı olsun dua ile...
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm hayırlı akşamlar..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.