CUMA

20.725 görüntülenme · 144 yanıt

Paylaş:
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

RE: CUMA

B)B)
makinaci06

makinaci06

Mübarek Üye · 966 mesaj

ALLAH RAZI OLSUNNNNNNNN.CANIM BENİM.
sevvalmina

sevvalmina

amin cümlemizde.
sevvalmina

sevvalmina

Resulullah (sav) buyurdular ki: 'Cuma namazına üç (grup) insan katılır: 1) Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi, o konuşmasıdır. 2) Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse AUah'a duada bulunmuştur, Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez. 3) Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükut eder, mü'minlerin arasından yararak geçmez, kimseye eza vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cumaya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. Bu hal Cenab-ı Hakk'ın şu sözüne binaendir: "Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir' (En'am 160).

Ebu Davud, Salat 235, (1113)
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

s.a. bu güzel bilgileri bize ulastırdiğinız için ALLAH RAZI OLSUN.CÜMLETEN HAYIRLI CUMALAR.
sevvalmina

sevvalmina

selamünaleyküm tüm kardeşlerimin,abilerimin ve ablalarımın cuması mübarek olsun inşallah bu günü lağiyle geçirebilmeyi ALLAH-Ü TEALA nasip etsin cümlemize.

ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

ALEYKÜMSELAMVE RAHMETULLAH,HAYIRLI CUMALAR,HİCRİ YILBAŞIMIZ CÜMLE MÜSLÜMAN ALEMİNE MÜBAREK OLSUN.BU GECE DE BİZ MÜSLÜMANLARIN YILBAŞI GECESİ,AMA BİZ MÜSLÜMANIZ ELHAMDÜLİLLAH VE BU GECE İBADETLERLE SÜSLENİR İNŞAALLAH.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

sevvalmina yazdı:
selamünaleyküm tüm kardeşlerimin,abilerimin ve ablalarımın cuması mübarek olsun inşallah bu günü lağiyle geçirebilmeyi ALLAH-Ü TEALA nasip etsin cümlemize.

amin ALLAH (C.C) senden razı olsun kardeşim bu mübarek günün hepimize bol rahmet ve bereket getirmesi duası ile Cumamız mübarek olsunB)B)B)

selamünaleyküm
zerrin

zerrin

Mübarek Üye · 2.172 mesaj

S.A. CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN... B)
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

HAYIRLI CUMALAR...

Cuma Günü
Cuma günü müslümanlar için bir bayram günü demektir. Cuma namazı cemaatle kılınır. Bu sebeple müslümanlar bir araya gelerek birbirleri ile yakından tanışmak ve görüşmek imkânı bulurlar. Her hafta müslümanların böyle bir araya gelmesi aralarındaki dostluğu artırır, birlik ve beraberliği güçlendirir.
Cuma, önemli olayların meydana geldiği çok hayırlı ve faziletli bir gündür. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
«Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (a.s.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.» (58)
«Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü'min o saatte Allah'tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.» (59)
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
makinaci06

makinaci06

Mübarek Üye · 966 mesaj

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN AİLEEEEEEEEEEMMMM.RABBİM HERKESİN İBADETLE GEÇİRMESİNİ NASİP ETSİN BU CUMA BAYRAMIMIZI...HAYIRLI CUMALARRRRR.....:D
sevvalmina

sevvalmina

selamünaleyküm herkese hayırlı cumalar cumanız mübarek olsun.

evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

selamünaleyküm kardeşlerim,

Cumamız mübarek olsun ALLAH-Ü TEALA (C.C) bu mübarek günün rahmetini ve bereketini bütün insanlara göstermesi duası ileB)B)B)

selamünaleyküm
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

CUMAMIZ MUBAREK OLSUN...KARDEŞLERİMM...
m_muaz

m_muaz

s.a. hayırlı cumalar....

mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

ve aleykümselam güzel isanlar
hepinizin cuması mübarek ola

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
ireme

ireme

Mübarek Üye · 921 mesaj

selamun aleyküm....cumanız mübarek olsun gönül dostlarımmm....B)B)
VEYS

VEYS

Mübarek Üye · 1.350 mesaj

NİCE CUMALARA HEP BERABER SEVDİKLERİMİZLE B)
m_muaz

m_muaz

Bir hadisi şerifte buyruluyor ki:

- Ey Ümmetim ! Cuma günleri bana daha çok salavatı şerife getiriniz. Çünkü ümmetimin cuma günleri getirmiş olduğu salavatı şerife bana arz olunur. Kimki bana salavatı şerife getirirse bana daha çok yakın olur.

Başka bir hadisde:

- En faziletli gününüz cuma günüdür. O gün bana çok salatü selam getiriniz. Çünkü salatü selamlarınız bana arzedilir. Sahabeler, : Ya Resulallah ! Bizim salatü selamlarımız size nasıl arzedilir? Sen çürümüş olursun, diye sorunca Resulullah sav onlara : Allah-u Teala Peygamberlerin cesetlerini toprağa haram kılmıştır, diye cevap verdi.
sevvalmina

sevvalmina

selamün aleyküm cumazın mübarek olsun inşallah

dualarınızda unutmayın onların bizlerden çok dua ihtiyacı var.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.