●İKİ SİMGE●

2.399 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş,az ötede birbirleriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyorlardı.Köpeklerden biri siyah biri ise tam tersi beyazdı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler sürekli dedesinin kulübesinin önünde boğuşup duruyordu.Dedesinin sürekli gözünün önünde tuttuğu,yanından ayırmadığı iki kurt köpeği idi bunlar.Çocuk kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olabileceğini düşünüyor,dedesinin iki köpeğe niçin ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz iki zıtlıkta olduğunu merak ediyordu.Artık bunu anlama zamanı gelmişti ve merakla sordu dedesine .Yaşlı reis,bilgece gülümsemeyle torunun sırtını sıvazlayarak ...

* Onlar benim için iki simge evlat dedi
* Neyin simgesi? diye ,sordu çocuk yine merakla...
* "İyilik ve kötülüğün simgesi.Aynen şu gördüğün köpekler gibi,iyilik ve kötülük içimizde devamlı mücadele eder dururlar.Ben bunları seyrettikçe hep bunu düşünürüm.Onun için yanımda tutarım onları" ,dedi yaşlı reis.
Çocuk sözün burasında''mücadele varsa kazananı mutlaka olmalı diye düşündü'' ve her çocuğa has ,bitmeyen bu sorulara bir yenisini daha ekledi;
Dede:!!!
* Peki sence hangisi kazanır bu mücadeleyi iyilik mi?? kötülük mü??
* Hangisi mi?? Evlat Ben hangisini iyi beslersem o kazanır''
sert

sert

RE: ●İKİ SİMGE●

;);)
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

DOĞRU DEMİŞ DEDE RABBİM BIZLERIDE NEFSIMIZE YENIK DÜŞÜRMESIN HER ZAMAN YENMESYI NASIP EYLESIN. ( AMİN ) PAYLAŞIM İÇİN TESEKKURLER.
sert

sert

sert

sert

B)B)
karapece

karapece

Kıdemli Üye · 332 mesaj

ALLAH-Ü TEALA RAZI OLSUN PAYLAŞIMINIZ İÇİN...
EFENDİMİZ(s.a.v)buyurdu ki: " BENDEN SONRA SİZE İKİ TARIK(yol)BIRAKTIM BİRİ KU'AN-I KERİM DİĞERİ SÜNNETİM.SİZLER BUNLARA SARILIN KİM BUNLARDAN BAŞKA YOL ARARSA BİZDEN DEĞİLDİR"....HADİS-İ ŞERİF..
SELAM VE DUA İLE
sert

sert

B)
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

ÇOK GÜZEL KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.. B)B)B) İNŞALLAH HEP İYİLİĞİ BESLEYENLERDEN OLURUZ.. AMİN..
sert

sert

Duana katılıyorum AMİN B)
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

çok güzeldi. sağolun.
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
sert

sert

B)
sert

sert

Hangi simgeyi besliyorsunuz ?
sert

sert

???
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

SERT KARDEŞİM PAYLAŞIMLARINI ÇOK BEĞENİYORUM EMEĞİNE SAĞLIK BUDA DİĞERLERİ GİBİ ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN
sert

sert

anamaya yazdı:
SERT KARDEŞİM PAYLAŞIMLARINI ÇOK BEĞENİYORUM EMEĞİNE SAĞLIK BUDA DİĞERLERİ GİBİ ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN

Allah(c.c.),senden ve bütün müslümanlardan da razı olsun B)
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

AMİN KARDEŞİM CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH
makinaci06

makinaci06

Mübarek Üye · 966 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN ABİ YİNE GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞ.HER ZAMANKİ GİBİ ;) İNŞALLAH İYİLİĞİ BESLEYİP BÜYÜTENLERDEN OLURUZ.RABBİM RIZA YI İLAHİ DAİRESİNDEN AYIRMASIN BİZİ.SELAMETLE
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

İYİLİĞİ BESLEYELİM İNŞALLAH,EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE
sert

sert

makinaci06 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ABİ YİNE GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞ.HER ZAMANKİ GİBİ ;) İNŞALLAH İYİLİĞİ BESLEYİP BÜYÜTENLERDEN OLURUZ.RABBİM RIZA YI İLAHİ DAİRESİNDEN AYIRMASIN BİZİ.SELAMETLE

Allah(c.c.),senden de razı olsun kardeşim B)
sert

sert

yakalzey yazdı:
İYİLİĞİ BESLEYELİM İNŞALLAH,EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE

Allah(c.c.),sizlerden de razı olsun B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.