SOKAKTAN MEKTUP VAR
62.349 görüntülenme · 1.711 yanıt
s.s.sselamun aleyküm can kardeşim,yine çok güzeldi.
gecenin maharetini kavrayabilmek duasıyla,RABBİM e emanet ol.
Aleykümselam güzel kardeşim teşekkür ederim
AMİN...AMİN...AMİN...ALLAH c.c. emanet ol ...selametle...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...
SAİD NURSİ
asos1907Gece bu! Karanlığın kucağında uzayıp giden yollarda bulursunuz kendinizi bir ara. Önce rüzgâr eser, insanı sersemleten mayhoş kokular etrafa yayılır. Gönül açar ellerini ve kucaklar, hasret yüklü hatıralardan arta kalan pişmanlıkları. Ve ebedî saadete susamış bir ruhla, tozlu yollarda çamur kokan ayaklardan sıyrılıp huzur sesini duyarak ilerler. Meydanın dâim misafiri güvercinler ve kıyılarda söyleşen, bin bir umutla sabahı bekleyen martılarla tanışır. Denizin ortasına düşecek şükür çığlıklarını bir şarkı tadında dinlemenin hazzıyla, zamanı damla damla içinde yaşar. “Daha dün” söyleminin kekremsi tadını geride bırakarak, “Haydi Abbas, vakit tamam” edasını takınıp naif bir hasret bırakır süveydasına....
çok güzel bir paylaşım teşekkürler..
ben teşekkür ederim beğendiğiniz için
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...
SAİD NURSİ
mustafa11çok güzel bir paylaşım teşekkürler..
ben teşekkür ederim beğendiğiniz için...
SAİD NURSİ
KübraaÇok güzeldi...Allah(c.c) ebeden razı olsun
Amin Ecmain Cümlemizden İnşaallah
Selam ve dua ile
Selam ve dua ile
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Selamün Aleyküm gönlü latif ablam..
Rabbimiz c.c razı olsun inşallah..Çok güzel bir paylaşımdı..Allah c.c razı olsun..Hayatın künyesini ne de güzel anlatıyor..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah.. Hayat öylesine karışık şekillere sahiptir ki, kendisini düzeltebilmemiz için bizlere yardımcı araçlar da vermiştir.Hayatın da pergelleri, gönyeleri, cetvelleri var:)..Çukurunda cetvel, engebesinde pergel kullanırsak, hayatın açılarını hiçbir zaman tutturamayız..Rahman c.c, hayat yolunda yokuşlarla karşılaştırmasın bizleri inşallah..Kıymetli anneanneme Selamlarımı söyleyiniz inşallah ablacım..En Emin'e emanetimsiniz..Baki dualar ve muhabbetle..
Rabbimiz c.c razı olsun inşallah..Çok güzel bir paylaşımdı..Allah c.c razı olsun..Hayatın künyesini ne de güzel anlatıyor..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah.. Hayat öylesine karışık şekillere sahiptir ki, kendisini düzeltebilmemiz için bizlere yardımcı araçlar da vermiştir.Hayatın da pergelleri, gönyeleri, cetvelleri var:)..Çukurunda cetvel, engebesinde pergel kullanırsak, hayatın açılarını hiçbir zaman tutturamayız..Rahman c.c, hayat yolunda yokuşlarla karşılaştırmasın bizleri inşallah..Kıymetli anneanneme Selamlarımı söyleyiniz inşallah ablacım..En Emin'e emanetimsiniz..Baki dualar ve muhabbetle..
s.s.ss.a can kardeşim,
bu ne kadar güzel bir paylaşım,herzaman ki gibi tabii.
eline sağlık.
ALLAH razı olsun,selametle.
Aleykümselam güzel kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
teşekkür ederim inanın sizin paylaşımlarınızda öyle...hayırlı cumalar
selametle...
SAİD NURSİ
aliye_aliyeSelamün Aleyküm gönlü latif ablam..
Aleykümselam kalbi güzel canım kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
emeğine , yüreğine sağlık çok teşekkür ederim bu her zaman ki gibi olan güzel yorumun için...MAŞALLAH...:a35:
AMİN...AMİN...AMİN...selamınızı ilettim canım kardeşim
Anneannenizinde size selamı vardı dualarımda canım kızım diyor...isminizin geçmediği pek nadir :a26: ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...hayırlı cumalar...
SAİD NURSİ
Yalnızlık Üzerine
Yalnızlık Üzerine
Yalnızlık Üzerine
Yalnızlık üzerine yazılan notların yalnızlığı kadar yalnız bir güftede buldum onu . Tıpkı Zagreb radyosunun cızırtılı nameleri gibi gönlüme bir yara çaldı aniden.
Ne ey “yalnızlığın bekçisi”, paylaş benimle umutlarını diyebildim ne de karanlıklarımı hain gökyüzüne saçabildim alabildiğince.
Artık yalnızlığımla bile yalnız değilim…
inadına bir kır ata binmiş karanlıklar prensi gibi ay yüzlü prensesi kurtarmaya uğraşıyorum. Prensesin yazgısı kurbağa prense olsa da ben hala yalnızlığıma inat tutunacak bir dal arıyorum. Umutların çetrefilleştiği ve hep kayıpların haneme yazıldığı o karanlık akşamın batışında yeni bir sabahı beklerken yüreğimle bir başıma, kan damlıyor göz yaşlarımdan ve ben ağlıyorum.
Karanlıklar prensinin bile karanlık da olsa gözyaşlarının olduğunu bilmeyen ve dahi bilemeyen ay yüzlüye rağmen ağlıyorum…
ne kırk başlı ejderin kaf dağının ardından bakan yüzü korkutuyor beni ne de bir anka kuşunun peşine düşmüş olan benliğim.
“Yalnızlığın kalesinde “ kalan esir bir kara prensin hala esir edilemeyen düşlerinde yalnızlığı korkutuyor, hançer olup gözyaşlarıma bulanınca.
sen ey “yalnızlığımın katili”, bırak beni, bırak ki yalnızlığımın kırıklarında dolaşayım elimde siyah bir ayna ile.yoksun, yokluğun yalnızlık bana… varsın, varlığın yalnızlık kokuyor buram buram… varlığında kayboluşların tebessümü,
gömülüyorum yalnızlığımın mabedine.
mendilini o kaldırımda bıraktığın gün karanlık bir gölge gibi peşindeyken gökyüzüme çarpan benliğine
bağlılığım ne kadar sürecek böyle.
Bir kara prensin kara yazgısının kapladığı yalnızlık, bir gül yüzlü prensesin berrak aynasından yansıyan mutluluk tablolarının oyuncağı olmaya başlamışken bırak beni de gideyim gökyüzündeki parıltılarımı gömdüğüm düşlerimin yalan dünyasına.
Ey “gül yüzlü güzel” ne yalnızlığımı benimle paylaşacak kadar mağrur ne de “yalnız rıhtımıma” yanaşacak kadar yüreklisin. Kurbağa prensinin peşinde çıkmış olduğun yolculukta bir kara gölgeyi geçemeyen beni bir kelebeğin kanadına bırak usulca,
bırak ki siyah bir nokta olarak da olsa bir günlük ömrü doyasıya yaşayayım kelebek kanadındaki yalansız dünyada.
“hançerin bağrımda”
artık ne yalnızlığımın hükmü kaldı, ne de aynaların…
ve “yalnızlık” kara prensin kelepçelendiği kalede ki gün be gün özgürleşen kurbağa prensin hikayesinin yazıldığı yalan dünyanın ay yüzlü prenseslerinin hissedemeyeceği göz yaşlarımı batırdığım hançerin bir diğer adı …
Tevfik YAZICILAR Tevfik YAZICILAR'ın Kişisel Sitesi
Yalnızlık Üzerine
Yalnızlık Üzerine
Yalnızlık üzerine yazılan notların yalnızlığı kadar yalnız bir güftede buldum onu . Tıpkı Zagreb radyosunun cızırtılı nameleri gibi gönlüme bir yara çaldı aniden.
Ne ey “yalnızlığın bekçisi”, paylaş benimle umutlarını diyebildim ne de karanlıklarımı hain gökyüzüne saçabildim alabildiğince.
Artık yalnızlığımla bile yalnız değilim…
inadına bir kır ata binmiş karanlıklar prensi gibi ay yüzlü prensesi kurtarmaya uğraşıyorum. Prensesin yazgısı kurbağa prense olsa da ben hala yalnızlığıma inat tutunacak bir dal arıyorum. Umutların çetrefilleştiği ve hep kayıpların haneme yazıldığı o karanlık akşamın batışında yeni bir sabahı beklerken yüreğimle bir başıma, kan damlıyor göz yaşlarımdan ve ben ağlıyorum.
Karanlıklar prensinin bile karanlık da olsa gözyaşlarının olduğunu bilmeyen ve dahi bilemeyen ay yüzlüye rağmen ağlıyorum…
ne kırk başlı ejderin kaf dağının ardından bakan yüzü korkutuyor beni ne de bir anka kuşunun peşine düşmüş olan benliğim.
“Yalnızlığın kalesinde “ kalan esir bir kara prensin hala esir edilemeyen düşlerinde yalnızlığı korkutuyor, hançer olup gözyaşlarıma bulanınca.
sen ey “yalnızlığımın katili”, bırak beni, bırak ki yalnızlığımın kırıklarında dolaşayım elimde siyah bir ayna ile.yoksun, yokluğun yalnızlık bana… varsın, varlığın yalnızlık kokuyor buram buram… varlığında kayboluşların tebessümü,
gömülüyorum yalnızlığımın mabedine.
mendilini o kaldırımda bıraktığın gün karanlık bir gölge gibi peşindeyken gökyüzüme çarpan benliğine
bağlılığım ne kadar sürecek böyle.
Bir kara prensin kara yazgısının kapladığı yalnızlık, bir gül yüzlü prensesin berrak aynasından yansıyan mutluluk tablolarının oyuncağı olmaya başlamışken bırak beni de gideyim gökyüzündeki parıltılarımı gömdüğüm düşlerimin yalan dünyasına.
Ey “gül yüzlü güzel” ne yalnızlığımı benimle paylaşacak kadar mağrur ne de “yalnız rıhtımıma” yanaşacak kadar yüreklisin. Kurbağa prensinin peşinde çıkmış olduğun yolculukta bir kara gölgeyi geçemeyen beni bir kelebeğin kanadına bırak usulca,
bırak ki siyah bir nokta olarak da olsa bir günlük ömrü doyasıya yaşayayım kelebek kanadındaki yalansız dünyada.
“hançerin bağrımda”
artık ne yalnızlığımın hükmü kaldı, ne de aynaların…
ve “yalnızlık” kara prensin kelepçelendiği kalede ki gün be gün özgürleşen kurbağa prensin hikayesinin yazıldığı yalan dünyanın ay yüzlü prenseslerinin hissedemeyeceği göz yaşlarımı batırdığım hançerin bir diğer adı …
Tevfik YAZICILAR Tevfik YAZICILAR'ın Kişisel Sitesi
cerennurumallah razı olsun kardeşim hayırlı cuma
Ablacım ALLAH c.c. sizden de razı olsun...sizede hayırlı cumalar
SAİD NURSİ
Silinmiş camlarda yağmurlar kayıp. Aradığım nice anı yok, kayıp. Hafızamın körlüğü değil bu... Bu anlamadığım ve bile bile karşı koymadığım bir ayıp. Korku mudur, değil. Sade yorgunluk. Belki tuhaf bir olgunluk.
selamün aleyküm emeyine sağlık kardeş çok güzeldi ALLAH CC razı olsun
dinciSilinmiş camlarda yağmurlar kayıp. Aradığım nice anı yok, kayıp. Hafızamın körlüğü değil bu... Bu anlamadığım ve bile bile karşı koymadığım bir ayıp. Korku mudur, değil. Sade yorgunluk. Belki tuhaf bir olgunluk.
Aleykümselam ablacım ALLAH c.c. sizden de razı olsun
teşekkür ederim...selam ve dua ile...
SAİD NURSİ
bu nasıl biseydir ya:(:(:(aglamak istiyorum ya
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1052-sokaktan-mektup-var · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.